Ørn Horten har i år hele fire lag i Gutter16-klassen, fordelt på to treningsgrupper. Ørns Gutter 1 har hatt en strålende høstsesong. For snaue 14 dager siden gikk laget videre til semifinalen i Adidas cup, laget leder dessuten 1. divisjon og er i semifinalen i Obos-cup i Vestfold.
Like imponerende er det at Ørn 2 ligger på 2. plass i 1 divisjon. Hovedtrener for lagene er spilleren med flest A-kamper for Ørn.

Sven Pollen Solbakken overtok som hovedtrener for treningsgruppe 1 etter at Kasey Wehrman ble hovedtrener for A-laget. Dessuten bidrar Geir Dåstøl på trenersiden, sammen med Geir Lothe og Geir Fjellvik. Begge gruppene består av både 15- og 16-åringer. Per Willy Nilsen og Omar tok fra i høst over gruppe 2, og bidrar også på trenersiden når det er dobbelt opp med kamper og treninger.

Rutinert spiller og god trener
Sven Pollen Solbakken er spilleren med flest obligatoriske A-kamper for Ørn (375). Vi som har observert Solbakken på sidelinja har ikke unngått å bli imponert over hans kampledelse, hvor konstruktive og positive tilbakemeldinger har vært hovedfokus. Under hans ledelse har Ørn1 og Ørn2 levert en imponerende høstsesong.
- Det er viktig å presisere at Kasey gjorde en kjempejobb med disse gutta gjennom vinteren, og frem til han overtok A-laget. Det har også vært positivt at det i vinter kom fem-seks spillere fra Borre over til oss, noe som har økt kvaliteten i gruppa, og gjort konkurransesituasjonen mye tøffere og bedre. Vi har blant annet hatt fokus på seriøsitet, personlig utvikling og spillestil ved å spille seg ut bakfra, sier Solbakken.
Trener Sven Pollen Solbakken gir spillerne instruksjoner, her i pausen i en kamp i Danacup

Solid utvikling
Ørn 1 endte opp med fem poeng i interkretskvaliken i våres og dermed spill i 1 divisjon høstsesongen. Ørn 2 klarte akkurat grensa med også å få spille i 1 divisjon i høst, noe som gjorde at alle spillerne i treningsgruppa da fikk ett godt kamptilbud i høst.
I høst har gutta fortsatt den positive utviklingen. Ørn 1 har spilt fem kamper og står med 15 poeng, og 23-1 i målforskjell.
Ørn 2 står med ni poeng etter fem kamper med 18-14 i målforskjell, og ligger på 2. plass i samme divisjon. Dermed har Ørn det femte og sjette beste laget i Vestfold.

Tatt store steg
Trener Solbakken har en god forklaring på den positive utviklingen.
- I vårsesongen var det nok mye nytt å sette seg inn i, og ergo var gruppa nødt å gå igjennom en del tøffe matcher på sin utviklingsvei. Vi tapte blant annet 1-9 mot Sandefjord Ballklubb i serien i Lystlunden og ble totalt rundspilt. Siden dette har gutta tatt store steg og førstelaget har jo ikke tapt siden før sommerferien. De spiller fin fotball, og det er vanvittig moral i gruppa, noe vi har vist gjennom flere snuoperasjoner.
Og det er hyggelig for Ørn at det spirer nedenfra. Vi er ikke verdens rikeste klubb, og bør da helst produsere gode nok spillere som kan ta steget opp på A-laget og kanskje lenger, sier Solbakken som ser mange gode talenter blant guttespillerne.
Ørns guttelag etter en av seirene i Danacup

I tillegg til seriespillet er Ørn fortsatt med i både Adidas cup og Obos-cup som er en Vestfold-cup.

Adidas cup
Dette ble tidligere kalt det uoffisielle norgesmesterskapet og selv om NFF nå har laget et eget NM for G16-klassen, er det høy kvalitet på turneringa.
I Adidas Cup vant Ørn sin gruppe, og tok seg greit videre.
I 1/8-delsfinalen møtte Ørn Sandefjord BK og lå under 3-1, men tok helt over i 2. omgang og scoret to mål. Det endte målløst i ekstraomganger, og Ørn vant 6-5 på straffer. En sterk seier mot et meget godt lag som vant Dana cup i fjor, og som Ørn tapte 1-9 for bare to måneder tidligere.
Ørn lå under 0-2 mot Bærum i kvartfinalen, men kom sterkt tilbake og scoret to ganger før full tid. Dermed ble det ekstraomganger som ble målløse og Ørn var nok en gang best i straffekonkurransen og vant 4-2.
Straffesparkkonkurransene ble dessuten en flott revansj og hyggelig opptur for Oliver Sørebø som bommet på avgjørende straffe i Danacup. Han scoret på det avgjørende straffesparket i både 1/8-dels og kvartfinalen.
Semifinalen spilles på Gjøvik 24. september og går mot Lillehammer som vant 2-1 over Fyllingsdalen i kvartfinalen. Finale og bronsefinale spilles samme sted dagen etter.
Ørns guttelag etter at de trodde de hadde gått videre i A-sluttspillet i Danacup. En usportslig protest gjorde at det ble arrangert nye straffekonk, og den tapte Ørn

Obos Cup (Vestfold G16 cup)
Ørn er klar for semifinale etter å ha slått divisjonskollega Stokke 3-1 i kvartfinalen. Laget får en større utfordring i semifinalen, da møter de nemlig Flint i Lystlunden. Laget vant kvalifiseringen for Interkrets, men har kun ett poeng i høstens Interkretsserie. Kampen i Lystlunden spilles søndag 2. oktober kl. 17.00 og hvis du har lyst til å se god fotball med talentfulle Ørnspillere, bør du kjenne din besøkelsestid

Eliteturnering
Til slutt kan vi nevne at kommende helg deltar både  Gutter15- og Gutter16-laget på HamKams eliteturnering. Det blir spennende å se hva lagene kan få til der.