Etter å ha vunnet 6-2 over Teie og gått på en smell mot Nøtterøy med 2-8,  var Ørns Gutter14 tilbake på vinnersporet mot ubeseirede Larvik Turn.  Ørn vant hele 7-2  etter 4-1 til pause, og ligger nå på tredjeplass i kvalifiseringen til Interkrestsserien.

Her er rapporten fra en på sidelinja: 

Sterk seier for Gutter14 i Interkretskvalifiseringen

Det ble en sterk 7 – 2 seier til Ørn G01 i Ørn G01 sin interkrets kvalifiseringskamp mot Larvik Turn i Lystlunden tirsdag kveld. Det var et heltent Ørnlag gikk på banen. De lyste innsats og tæl fra første stund av de brune gutta. Det var en meget fornøyd trenertrio med Geir Dåstøl i spissen, som sammen med Geir Lothe og Erik Reftun og et sterkt lag leverte årsbeste mot Larvik Turn. 

Geir Dåstøl har fått mange nye spillere i vinter og det har tatt litt tid å spille inn en solid start-elver. Mot Larvik Turn satt det skikkelig fra start og det var Ørn som tok tak i kampen. En veldig aggressiv midtbane vant de fleste dueller og serverte gode baller frem til spisser og kantspillere som setter sjansene sine. Det første målet kom allerede etter syv minutter da Magnus Eskelund vant en duell på midtbanen, slo en god pasning ut til Johan Bonden Nysveen som serverte et perfekt innlegg til Christoffer Pinaas som ble satt kontant i mål. Dette mønsteret var mye av kampen. Bakerst hadde Ørn i dag et meget solid forsvar, som ryddet opp i det som kom.

Etter at Ørn tok ledelsen kom Larvik Turn i gang og på et flott raid av Larvik Turn’s Kornelius Norman Hansen kom reduseringen som ble satt utagbart inn bak Ørns keeper Asgeir Lothe. Da var det spilt 12  minutter og 1 – 1 stod seg en god stund og det var skikkelig kamp. Ørn gutta kjempet og jobbet veldig bra defensivt i alle ledd. Igjen vinnes midtbanen og når Jonathan Solbakken spiller fri Safa Hussain som satte ballen trygt i mål og gir Ørn en fortjent 2 – 1 ledelse. Så var det «Pinaas» show de siste minuttene før pause. 3 – 1 var en soloprestasjon av Pinaas, igjen etter at forsvaret og midtbanen stod sterkt i press og et presist fremspill til den sterke spissen og knallhardt skudd i mål.

Larvik Turn ga ikke opp, men de ble aldri farlige fordi Ørn gutta stod på så det holdt. Oppskriften ble fulgt til punkt og prikke. I et flott fremspill og en luftduell med Larvik Turn’s keeper vinner «Pinaas» denne, etter å ha ofret hele seg, vinner og setter inn 4 – 1 før dommeren blåste til pause.

Etter pause fortsatte Ørn gutta og Victor Morozov satte inn et flott langskudd fra skrå vinkel og 5 – 1 kom midtveis. Deretter var Christoffer Pinaas frempå etter et flott innlegg og satte inn 6 – 1. Deretter setter Victor Morozov inn 7 – 1 før Larvik Turn fikk et nytt trøstemål på et frispark og sluttresultatet ble 7 – 2 til de brune når dommeren blåste av kampen. Det var en kollektiv meget god lagseier for de unge Ørnguttene.

Etter tre kamper i Interkretskvalifiseringen som også er kampen om kretsmesterskapet for G14 lagene i Vestfold, ligger Ørn gutta som nummer tre. Det er de fire beste lagene fra Vestfold som går videre til høstens interkrets serie, som består av de fire beste lagene fra Telemark, Buskerud og Vestfold.

Dette var virkelig morsom og underholdende fotballkamp som varmet i en litt småkjølig vårkveld i Lystlunden. Vi følger spent fortsettelsen og gleder oss til neste uke når Nanset skal besøkes i Larvik.

«På Sidelinjen» – Vidar Eskelund