Ørn har flere lag i Gutteklassen, og noen ganger deltar i cuper i reine årsklasser. Dette var tilfelle i Sandarcupen, der Gutter15 gjorde en svært sterk innsats. Etter god innsats lørdag som resulterte i én seier og to tap, gikk laget hele veien i B-sluttspillet søndag, og vant til slutt finalen.

Lørdag morgen kl.07.00 reiste en flott gjeng med Ørn Gutter15 til Sandarcupen for å møte Mjøndalen i første gruppespillkamp. Mot et litt lite våkent lag fra Mjøndalen ble det en klar 5-2 seier til Ørn. Egentlig uten noe særlig anstrengelser.

Neste kamp satt ikke helt og guttene fra Sørumsand vant 1-0 etter at Ørn ikke fikk uttelling på store sjanser. Ny trener Per Willy Nilsen og assistent Omar gjorde allikevel en solid jobb i kampen mot klar gruppevinner Kråkerøy, selv om det ble 1 – 4 tap i den siste gruppespill kampen. Kråkerøy spilte seg forøvrig frem til en 3. plass i A–sluttspillet og var et meget godt lag. Ørngutta var egentlig godt fornøyd, begynte å bli samspilte og var fornøyd med dagen.

På søndag steppet Sven Solbakken inn som vikarierende trener for Ørngutta. I første kamp i 1/8-delsfinalen møtte de brune gutta Åssiden fra Drammen. I og rundt i dette området er det mange gode fotballspillere, men det har vi jammen i Horten også. Det ble en kjempekamp, med flotte mål og hele 5-1 seier.

I semifinalen mot Nøtterøy tok Ørn tidlig kommandoen og med Sven sine klare meldinger fra sidelinjen dro gutta i gang med flott spill. Det ble spilt ball og skapt sjanser og det var virkelig stor stemning både på og utenfor banen av et tallrikt publikum som hadde kommet til. Ryktene om muligheter for topp-plassering for Ørngutta var begynt å komme ut. Til pause stod det 3-0 til de brune og selv om Nøtterøy redusert og presset for flere reduseringer, stod Ørn imot.
Det var klart for finale mot Sandefjord Ballklubb.

Finalen
Hva Sven sa før finalen blir jo i garderoben, men Ørn gikk ut og spilte fantastisk flott fotball mot et hardt kjempende Sandefjordslag. Etter ti minutter ble Lars Erik Johansen frispilt på et flott innlegg og satte ballen kontant i mål og Ørn i ledelsen 1-0. Lars Erik var en kontant trussel, men en god Sandefjord keeper holdt laget sitt inne i kampen til pause når det stod 1-0 til de brune. Etter pause jevnet det seg ut, men Ørn fortsatt i føringen. Så fikk Sandefjord en stor sjanse i siste spilleminutt. Alene med Ørns gode keeper Even Hammersvik snek ballen seg inn og utlikningen var på plass. I ekstraomgangene var det jevnt, men kampen ebbet ut og måtte avgjøre på straffer. Ørn satte inn tre straffer ved Jonathan Solbakken, Nashwan Saleh og Magnus Eskelund. Når vi har Ørnkeeper som redder straffer, ja da går det som regel bra. Det gjorde Even Hammersvik og da ble det seier i finalen 3–1 på straffespark.

Seier og bøtte til Ørn i Gutter15-klassen er en god start på høstsesongen.

PS! På mandag kveld spilte Ørn gutta seriekamp mot Teie i Lystlunden og vant hele 8-2.

Her er Gutter15-laget som vant B-sluttspillet i Sandarcupen
Øverst fra venstre: Truls Botten, Lars-Erik Johansen, Mathias Tronstad, Jonathan Solbakken, Magnus Eskelund, Ulrik Uhlen
Nederst fra venstre: Matheusz Kuznia, Hedi Raza, Veli Halili, Nashwan Saleh, Even Hammersvik, Asgeir Lothe, Abifath Omar.