I sin første «nier-turnering» og i sine første nier-kamper viste Ørn gutta at de virkelig vokser med oppgaven. Det endte med at de vant hele cupen etter 3-0 mot Stabæk i den avgjørende kampen.

I helgen arrangerte Skoppum "elite-cup" på Skoppum Stadion. Ørn G12 stilte med 15 sterke og klare gutter lørdag morgen og for første gang med nier-fotball. Gutta skulle møte Skoppum/ÅIF som de kjenner godt fra før, samt Stabæk og Strømsgodset. Alle motstanderne spiller «nier» til vanlig og er mer vant med regler og spillform. Ørn trenerne var enige om at dette kunne bli tøft, men at vi skulle gjøre det beste ut av det, og ta det som verdifull trening.

I første kamp lørdag morgen ventet Skoppum/ÅIF, og etter en litt avventende start på kampen, så skjønte Ørn gutta at dette var ikke så enormt forskjellig fra syver. Ørn sto opp med solid defensiv trygghet mot Skoppums dyktige offensive spillere. Skoppum hadde ball mest, men tråklet seg gang på gang inn i forsvarsnettet til Ørn. Etterhvert kom Ørn gutta mer med fremover og ti minutter ut i kampen kommer Jørgen Stærfeldt fint igjennom, lobber ballen nydelig over Skoppums keeper og 1-0 til Ørn. Ørn kjempet regelrett Skoppum ut av stilen. Kampen fortsatt i samme stil men Ørn gutta ble mer og mer farlige fremover utover kampen, og når Tobias Skaftå banket inn 2-0 fem minutter før slutt var saken avgjort. Ørn vant fullt fortjent 2-0 over Skoppum/ÅIF.

Deretter var det en lang pause før Ørn skulle møte Strømsgodset til andre kamp. Gutta opptrådde "profesjonelt" i pausene, unngikk for mye sol, slappet av og fikk i seg rikelig med fornuftig drikke og mat. Godset-kampen startet dårlig med ett tidlig mål i mot, men Ørn jobbet seg inn i kampen igjen og etter litt taktisk prat på sidelinjen fant angrepsspillerne ut hvordan de skulle få has på Godset sin store og sterke midtstopper. Uttellingen uteble dessverre, helt til sluttminuttene, alle mann i angrep på corner og Isac de Lange stanger inn 1-1.

Gutta merker kjøret etter to lange kamper, men det var jo det samme for motstanderne, og etter en kort pause på 20 minutter skulle gutta ut i dagens siste kamp mot Stabæk. Og for en kamp det skulle bli, taktikken var tydelig på forhånd, Ørn skulle utnytte treghet i back rekka til Stabæk, og gutta responderte kjempebra 3-0 til pause etter ett mål av Erik Opthun og ett straffemål av Jacob Tandberg (det siste målet må trener Henning Lieng medgi at han ikke husker hvem som scorte) og kampen og cupen var nærmest avgjort. Andre omgangen ble en stillingskrig der ingen lag klarte å overliste motstanderens keeper. Seier 3-0 til Ørn (og ikke 1-0 som Gjengangeren skrev mandag!) Superstolte gutter tok gledelig imot "bøtta" på Skoppum.
Dagens headcoach Henning Lieng, øvrige trenere og foreldre var kjempeimponert over måten laget fremsto på over tre kamper mot antatt bedre lag - noe vi fort skjønte at det ikke var.

Under er det et par bilder med jubelscener etter at seieren var sikret.

På vegne av Ørn G12
Bjørn Erik Teigen