I forrige uke ble Ørn Hortens G16-lag nummer to i Interkretsserien, foran alle lag fra Buskerud og Telemark. I helga deltok de ett år yngre guttespillerne i Odds Eliteturnering, og ikke bare deltok – de gjorde det svært bra.

Etter imponerende spill hvor Ørnguttene hadde slått ut Asker med 2-0 i kvartfinalen og Stoppen Sk med 3-0 i semifinalen, ventet hjemmefavoritten Odd i finalen.
Dette er et lag som har hele ti spillere på Telemarks kretslag for 99-spillere, og dette laget hadde også Ørnguttene tapt 4-2 for i en dramatisk kamp med flere omdiskuterte situasjoner i det innledende gruppespillet dagen før finalesluttspillet.
Også finalen ble av den dramatisk sorten. For etter å ha kommet under med to mål til pause, kjempet Ørnguttene seg på imponerende vis tilbake i kampen igjen.
Først reduserte Adnan Hadzic til 1-2 på et frispark fra rundt 18 meter, før Torkil Rogneflåten vartet opp med et solid raid på høyrevingen som endte med at han ble klippet ned inne i 16-meteren.
Straffesparket satte Adnan Hadzic sikkert i mål. Dermed 2-2, noe som også ble stillingen ved full tid. Dermed måtte det straffesparkkonkurranse til for å skille lagene.

Og i straffesparkkonkurransen ble Ørns keeper Tor Herman Gran den store helten da han reddet to av forsøkene til Odd-spillerne. Samtidig var Ørns straffeskyttere; Patrick Hermanstad, Ole Opthun, Ulrik Kaupang og Adnan Hadzic iskalde og satte ballen sikkert i mål. Den utrolige snuoperasjonen av Ørn 99-guttene ble feiret med ville jubelscener og høylytt Ørnsang inne på Skagerak Arena, noe som hjemmefansen nok ikke hadde sett for seg hverken før eller under finalen.

Den store pokalen i den prestisjefulle turneringen - som i fjor ble vunnet av Start - fikk ikke hjemmefavorittene beholde på klubbhuset, den ble med til Horten. Det ble også to andre pokaler. Tomålsscorer Adnan Hadzic fikk utmerkelsen banens beste spiller, og Ørn-keeper Tor Herman Gran ble utropt til finalens beste keeper. Dermed ble det full pott til Ørnguttene på Skagerak Arena.

Rosende lagleder
Lagleder Vidar Eskelund roser både spillere, trenerteam og de andre rundt laget.
- Gutta var helt supre. De står på så det holder og vi jobber nå virkelig med å gå inn i 2015 hvor det skal bli enda mer å juble for. Både trenerteamet med Kim Ragnar Hansen som hovedtrener og laglederne John Kaupang og Ulf Blom. Foreldregruppa er også helt enestående og de stiller alltid opp med vill jubel på tribunen Vi har det så moro på tur med disse flotte gutta, og i går kom tårene i ren glede. Tusen takk til alle som bidrar, sier Eskelund.

 
Ørns G15-lag jubler etter finalseieren over Odd på Skagerak Arena
Bak fra venstre: Ass. trener Simen Horn, Ole Opthun, Ulf Christian Blom, Håvard Wivestad, Ulrik Kaupang, Patrick Hermanstad, Erlend M. Ulvund, Mads Emil Thygesen, Olaves Fuglem, Adrian Tarnawski, Bjarki Thomasson og trener Kim Ragnar Hansen. Foran fra venstre: Jonas Eskelund, Truls Wiese, Tor Herman Gran, Otto Beckmann, Adnan Hadzic, Sigurd Solberg og Torkil Rogneflåten.
Liggende foran fra venstre: lagledere og hjelpemannskap Vidar Eskelund, John Kaupang og Ulf Blom
Foto: Børt-Erik Fuglem

Under ser du en av keeper Tor Herman Gran strafferedninger og jublende Ørnspillere etter at seieren var sikret. Du kan se mange av Fuglems bilder og en filmsnutt HER.