Ørn Hortens Gutter16-lag er klare for finalen i Vinterserien etter 2-1 over Runar fredag kveld. Det ble en jevn kamp, hvor begge lagene tettet godt bakover og slapp til få sjanser. Adnan Hadzic og Ulrik Kaupang scoret Ørns mål foran imponerende 100 tilskuere i Lystlunden.

 

 

 Her er rapporten fra lagleder Vidar Eskelund: 

Simen Horn og Kjell Høydal sine sterke Ørngutter klarte kunststykket å gå videre til finalen i Vinterserien. For to år siden spilte Ørn guttene finale i Gutter14-klassen mot nettopp Runar og vant 3–2 etter at Jonas Eskelund satte inn «gullmålet».

Kampen fredag kveld ble en veldig jevn semifinale mot guttene fra Haukerud og nå har Ørn 99-gutta muligheter til å vinne igjen.

Runar lå veldig lavt i forsvarsspillet sitt og hindret store sjanser for raske Ørnspisser. Normalt skaper Ørn mange sjanser, men fredag kveld var det færre sjanser enn normalt. Derfor var det utrolig sterkt at Ørn gutta fikk avgjort på de få sjansene som kom. Forløpet til 1–0-scoringen var virkelig flott og kveldens høydepunkt. Fint samspill hvor Ørn kom frem på høyreback ved Jonas Eskelund som gjorde at det ble åpninger. Mot lag som ligger så lavt som Runar, er det helt nødvendig å komme frem på kantene. Ballen havnet til slutt hos Adnan Hadzic. Han avsluttet sikkert fra skrå vinkel, helt utagbart for Runar sin keeper.

Utligningsmålet til Runar kommer egentlig ut av ingenting. Utydelig kommunikasjon mellom keeper og forsvarsrekken til Ørn ga Runar en sjanse som burde vært avklart. Bjørn Erik Aass var ikke vanskelig å be og trillet ballen ned i hjørnet bak Ørn sin keeper Truls Dahl Wiese. Bortsett fra målet skapte Runar nesten ingen ting foran Ørn keeperen. 1–1 var også pauseresultatet.

Tendensen var bedre i andre omgang. Trener Simen Horn var klar på at ballen måtte rundt på kantene og begge backene kom mer med fremover, noe som skapte overganger. Ulrik Kaupang og Jonas Eskelund utfordret flere ganger fra sine kanter, noe som skapte muligheter for spissene Bjarki Thommasen og Ole Optun.  Vi kunne telle tre gode halvsjanser, men det var først en flott pasning fra Adnan Hadzic som venstreback Ulrik Kaupang styrte inn med venstrefoten som ga seiersmålet. Da ble det jubel og sang blant de ca. 100 fremmøte i Lystlunden.

Det er en solid gjeng som alltid står på og gjør sitt beste. Det er sterkt å vinne jevne kamper og vi vet at det bor enda mer i gjengen.

Motstander i finalen blir vinner av kampen mellom Sandefjord BK og Flint.