For første gang på mange år stiller Ørn et lag i juniorklassen for jenter. Torsdag kveld møtte laget Nanset i Lystlunden, og Ørn var totalt overlegne. Nora Amalie G. Bergman ga Ørn ledelsen tidlig i første omgang, og Ørn scoret ytterligere tre mål før pause. Etter hvilen sørget tre Ørnscoringer for seier 7-0 og dermed en strålende start på Vinterserien, som også er kvalifisering til NM for J19. Nora Amalie G. Bergman, Stine Emilie H. Andersen og Oline Fuglem scoret to mål hver, mens Thea Tandberg nøyde seg med én scoring.
Ørns neste kamp er borte mot Sandefjord Fotball 20. mars, en motstander som tapte 0-7 for Eik Tønsberg i sin første kamp.

Ørns A-lag kvinner møtte Stabæk2 på en snødekt bane i Lystlunden søndag ettermiddag. Bortelaget vant sin avdeling i 2. divisjon i fjor, og bestod av en rekke unge, teknisk gode spillere noe som bidro til en velspilt kamp. Therese Bjerkemo ga Ørn ledelsen etter halvspilt førsteomgang, men Stabæk scoret to «unødvendige» må på ti minutter etter hvilen. Oline Fuglem utlignet for Ørn kvarteret før slutt, og Ørn hadde flere gode muligheter til å avgjøre kampen mot slutten, men det endte 2-2. Alt i alt en meget god kamp mot en sterk motstander.
Flere av Knut G. Bjervas bilder finner du på Ørns Facebookside HER.

Kvinnelaget er i full gang med sesongoppkjøringa, og målet er å forbedre den meget gode sesongen i fjor. Førstkommende søndag blir det treningskamp mot Stabæk2 i Lystlunden, og ytterligere tre treningskamper er avtalt før seriestart. Det er allerede klart at Ørn møter Grei Elite fra 1. divisjon i 1. runde i NM, og kampen spilles i Lystlunden onsdag 26. april.

Ørns A-lag herrer vant 7-0 over Østsiden lørdag, og kvinnelaget fulgte opp med storseier over Skeid i Lystlunden søndag. Ørn lå under 0-1 til pause, til tross for flere store sjanser. I 2. omgang scoret laget hele seks mål og vant til slutt 6-1. Fjorårets toppscorer Rikke Pedersen (bildet) satte inn tre mål, mens Stine Emilie Hytten Andersen (2) og Andrea Numme sørget for de tre siste.
Trener Richard Henrichsen var storfornøyd etter den solide seieren.
- I dag gjør vi rett og slett en veldig solid fotballkamp, var Ørntrenerens korte og konsise kommentar etter kampen.

Begge Ørn Hortens A-lag er i aksjon i hælja. Lørdag reiser herrene til Østfold for å møte avdelingskollega Østsiden i Østfoldhallen kl.13.00.
Søndag spiller kvinnene årets første treningskamp hjemme i Lystlunden. Motstander er nyopprykkede Skeid, og både Thea Tandberg og Danielle Ceron Almeida (bildet) er nå er tilbake etter et langt skadeavbrekk pga korsbåndskader. Det er kampstart i Lystlunden kl. 15.00.

Ørn Hortens A-lag kvinner spilte sin første treningskamp borte mot Hønefoss BK søndag. Og midt i en tung treningsperiode, ble det et klart tap. Hjemmelaget ledet 2-0 til pause, der begge målene kom etter cornere. I andre omgang økte Hønefoss til 3-0 da et innlegg gikk rett i mål. Etter en stor Ørnsjanse gikk hjemmelaget rett i angrep og satte inn 4-0. Thea Tandberg reduserte så til 4-1, men et par minutter før slutt gikk nok en Hønefoss-corner rett i mål slik at det endte 5-1 til Hønefoss.
Det er godt det er lenge igjen til sesongstart, og kjenner vi spillere og støtteapparat rett, er dette en inspirasjon til å jobbe enda hardere framover.


Etter stor suksess i 2016, men bittert tap i kvalifiseringen for opprykk til 1. divisjon, har Ørn Hortens kvinnelag klar målsetting for neste sesong.
– Vi har allerede bestemt at vi gjør et helhjertet forsøk på å nå opprykkskvalifisering også i 2017, sier trener Richard Henriksen (bildet) til Gjengangen. Både han og assistenttrener Anita Eftedal blir med videre, det gjør også de aller fleste spillerne. Noen nye spillere er klare og flere har tatt kontakt fordi de ønsker å spille for Ørn neste sesong.


Oppsettet for 2. divisjon neste år har nå kommet og Ørn er satt opp i Avdeling Sør. Ørn har havnet i en svært tøff avdeling, og må igjen belage seg på turer til Sørlandet. I tillegg blir det gjensyn med fylkets andre lag i 2. divisjon, og flere sterke lag fra årets sesong.