Onsdag spiller Ørn den første kampen i kvalifiseringen for 1. divisjon mot Bossekop i Alta. Etter iherdig innsats fra flere på mandag, lyktes det for alle spillere og støtteapparat å få flyreise nordover tirsdag, og hjemreise onsdag ettermiddag.
Ørntrener Richard Henriksen og spillerne har blitt ekstra motivert NFFs rot om kamptidspunkter.
- Bossekop skal få seg en overraskelse, sier Ørntreneren.
Kampen spilles i Finnmarkshallen allerede kl. 11.00 og blir streamet av Altaposten. Det er åpent hus på Ørnhuset for de som har lyst til å se kampen fra kl. 11.00.

Alle Ørnspillerne ankom Alta tirsdag kveld, og får dermed en rolig opplading til kampen onsdag formiddag. Eneste unntaket er Kristine Lund som måtte bli hjemme pga sykdom.

Er godt forberedt
Tar Ørn poeng i Alta blir det en tredje og avgjørende kamp mellom Ørn og Hinna i Horten søndag.
Ørn-trener Richard Henriksen så kampen mellom Hinna og Bossekop på nett-TV, mens assistenttrener Anita Eftedal var på plass i Stavanger. Dette gjør at de er godt forberedt før onsdagens kamp.
– Vi har gjort leksene våre, og vi skal også gjøre litt der opp når vi er framme. Det jeg kan si er at vi har lest at de mener dette skal være lett å dra i land. De skal få seg en overraskelse, sier Ørntreneren til Gjengangeren.

Etter trekninga var trener Richard Henriksen er fornøyd med det viktigste.
– Jeg hadde et ønske om å unngå å spille i den første kampen. Det unngikk vi, og da er jeg fornøyd. Selv om ikke alt er avklart, gleder vi oss til kampene og skal være klare enten vi først reiser til Bossekop, eller tar i mot Hinna hjemme, sier Ørntreneren.

Seierssikker motstander
Det ble altså Bossekop borte etter at de vant over Hinna i Stavanger. Hinna ledet 1-0 før Bossekop utlignet slik at det stod 1-1 til pause. I andre omgang fikk Bossekop tre litt enkle mål og vant dermed 4-1. Det gjorde Bossekoptreneren forholdsvis seierssikker etter kampen.
- Spiller vi sånn vi gjør i dag, kan jeg garantere at vi rykker opp til 1. divisjon, sa han til Altaposten.
Du kan se alle målene HER.

Altaspillerne Oda Lillegård og Therese Vollan Kristensen er også ganske sikre på seier:
«Hinna er nok et bedre lag enn Ørn-Horten, det har ingenting å si i morgen.», vitner om stor kunnskap om et lag et par hundre mil lengre sør. Du kan lese hele artikkelen HER.

Bossekops sesong
Bossekop vant avdeling 9 og hadde 46 poeng og 86-2 i målforskjell etter 15 seire og en uavgjort.
Bossekops toppscorer er 21 år gamle Guro Bell Pedersen med hele 35 mål på 14 kamper. Hun var i august ønsket i toppserieklubben Røa, men valgte i stedet å utvikle seg videre i Bossekop.
Forrige helg møtte laget Mjølner, som også er klar for kvalifisering, i to treningskamper og vant 7-0 og 5-0. Mjølner tapte forøvrig 0-2 borte mot Gimletroll i sin første kamp. 
I 2015 ble Bossekop nummer to, ni poeng bak Fløya som rykket opp etter å ha slått Gimletroll og Fyllingsdalen i kvalifiseringen. Fløya ligger i år på 3. plass i 1. divisjon.

Bossekop er det vestligste av de tre områdene som i dag utgjør tettstedet Alta. De to andre områdene er Bukta og Elvebakken og rundt år 2000 var stedene vokst sammen til ett tettsted. Stedet ligger ved E 6 innerst i Altafjorden hvor E 6 krysser Kautokeinoveien. I Bossekop finnes noen butikker, en kafe, og i krysset mellom E 6 og Kautokeinoveien ligger Vertshuset eldresenter

Kom gjerne på Ørnhuset
Du kan som nevnt se kampen via Altaposten HER, men vil du se den på Ørnhuset sammen med andre Ørnvenner er du hjertelig velkommen.

Troppen
Følgende spillere er på plass i Alta og klare til onsdagens kamp:
Renate Habbestad
Stine Agbo Johansen
Oda Ramberg
Stine Emilie Hytten Andersen
Marte Ødegård
Live Eide Eriksen
Caroline Ralle
Nora A. Grasmo Bergman
Nora Ingebrigtsen
Cecilia Hallberg
Oline Fuglem
Anniken Nordby
Katrine Lund
Rikke Pedersen
Andrea Numme