Etter stor suksess i 2016, men bittert tap i kvalifiseringen for opprykk til 1. divisjon, har Ørn Hortens kvinnelag klar målsetting for neste sesong.
– Vi har allerede bestemt at vi gjør et helhjertet forsøk på å nå opprykkskvalifisering også i 2017, sier trener Richard Henriksen (bildet) til Gjengangen. Både han og assistenttrener Anita Eftedal blir med videre, det gjør også de aller fleste spillerne. Noen nye spillere er klare og flere har tatt kontakt fordi de ønsker å spille for Ørn neste sesong.

Kvinne- og jentefotballen i Ørn har hatt positiv utvikling i flere år, og det gror godt både i barne- og ungdomsfotballen og på seniornivå i klubben.
– Denne sesongen har jo vært gledelig lang for vår del, og jeg føler at det har vært en positiv progresjon de siste tre årene som vi ønsker å bygge videre på. At jeg fikk med Anita Eftedal videre, betyr også svært mye, sier Richard Henriksen i en meget god og grundig artikkel i Gjengangeren.

De aller fleste av årets spillere ønsker å være med videre. Med 30 spillere på plass allerede, blir det to treningsgrupper, en for 2. divisjon og en for 4. divisjon.
– Alle som er med skal få et skikkelig tilbud, og det blir veldig åpent mellom de to gruppene, sier Anita Eftedal som blir både sportslig leder kvinner og assistenttrener neste sesong.

Nye spillere
Fra TFK kommer Tiril Levorsen Christensen og Sofie Myklebust Smedstad, fra Teie er Jenny Brynhildsen klar og fra Eik kommer Marlene Kjær.
– Vi er også i dialog med Eik-kaptein Marte Røkaas, og håper vi blir enige med henne, sier Anita Eftedal til lokalavisa.
Klubben har også hatt samtaler med spillere som har erfaring fra 1. divisjon.
Dessuten er både Danielle Almeida, Marlene Christoffersen og Thea Tandberg tilbake etter langtidsskader.

Ørns kvinnelag vil neste år ha Camilla Skovly som fast fysioterapeut, noe som vil være viktig for å forebygge skader.

Med andre ord, skuffelsen over avslutningen av 2016-sesongen har lagt seg, og optimismen blomstrer før neste sesong.

Du kan lese hele artikkelen i Gjengangeren HER (krever abonnement).