Horten fotball X–tra åpnet i Lystlunden på onsdag 30 forventningsfulle deltakere var klare for en formiddag med kvalitetstrening. Noen ble hentet på skolene, mens andre tok seg til Ørnhuset selv. Det er allerede flere nye påmeldinger etter åpningen på onsdag, og fortsatt er det mulig å melde seg på her på hjemmesiden.

Horten Fotball X-tra er et tilbud til de som bor i Horten, går i 4. til 7 klasse og vil trene fotball på dagtid. Fra skolestart i høst og gjennom hele skoleåret vil vi gi et tilbud hver onsdag etter skoletid.Tilbudet er åpent for alle uavhengig av klubb, og er for både gutter og jenter.

Onsdag var første dag på tidenes første Horten fotball X–tra og etter en god lunsj ble deltakerne ønsket velkommen av Kjetil Ramberg.
- Vi har gledet oss til å møte dere, og er topp motivert for å lære dere mest og best mulig, sa Ramberg som sammen med Kjell Andre Thu hadde det faglige hovedansvaret for gjennomføringen.
A-lagets midtbanespiller Robin Iclicar deltok som assistent og Jørn Olsen hadde keeperansvaret.

I over to og en halv time med en ekstra lang pause midtveis, ble det ferdighetstrening i føring og finter, og gjennomgang av rollen som førsteforsvarer.
Deltakerne får treningsøkter kl. 12.00, hver onsdag, altså rett er skoleslutt. Etter juleferie fortsetter tilbudet til skolen tar sommerferie.

Hovedinnholdet i Horten Fotball X-tra er:
• Aktivitetsprogram fra 12.15 til 16.30
• Progresjon i fotballferdighetene med trenere på høyt faglig nivå
• Utvikling av basisferdigheter
• Holdninger, kosthold, mental trening og annen viktig tematikk blir presentert
• Inndeling i grupper utfra nivå
• Sunn lunsj serveres ved ankomst
• T - skjorte til alle

Flere har meldt seg på etter åpningen på onsdag, og fortsatt er det mulig å melde seg på HER.