På et meget godt besøkt medlems- og årsmøte i Ørn lørdag middag ble det både gitt orientering om status på de ulike områdene og lagt fram regnskap for 2016. Etter intens jobb med å redusere utgiftene og økte inntektene, viste regnskapet et langt mindre underskudd enn tidligere antatt. Størst applaus fikk imidlertid utdeling av Helge Fjelds keeperpokal, som gikk til Asgeir Islann Lothe.

Det ble en flott Ørndag på Ørnhuset lørdag. Til tross for strålende solskinn og femmil på TV var det meget oppmøte.

Kort om årsmøtet
Siden mars i fjor har styret jobbet knallhardt for å forbedre det økonomiske resultatet i klubben. I mars viste en gjennomgang at underskuddet ville være 1,5 millioner kroner. I august var dette redusert til 1,1 millioner og i oktober 880.000 kroner. Det fremlagte regnskapet viste et underskudd på 408.000 kroner, og det kunne faktisk vist et overskudd. Styret hadde valgt å inntektsføre prosjektmidler som kom i 2016, i 2017 ettersom prosjektene kun ble planlagt i fjor, og blir igangsatt i år. Dessuten kom det inn Grasrotandel for siste periode i fjor, som blir inntektsført i 2017. Sammen med prosjektmidlene var dette inntekter på 580.000 kroner, som kunne medført et overskudd på kr. 170.000 kroner. Styret fikk imidlertid full tilslutning fra årsmøtet om føre disse inntektene på ryddigst mulig måte.

Vi kommer tilbake med mer fra Medlemsmøtet og Årsmøtet seinere. Se Knut G. Bjervas bilder fra årsmøtet HER.

Helge Fjelds keeperpokal
Et høydepunkt for mange på årsmøtet var utdeling av tidenes første keeperpris i Ørn. Styret hadde nemlig besluttet at det fra 2017 skulle opprettes en årlig «Helge Fjelds keeperpokal».

Bakgrunnen for keeperpokalen er tredelt:
• å hedre Helge Fjeld for sin lange karriere som keeper, keepertrener og keeper-inspirator
• løfte fram Helges verdier som klubblojalitet, ærlighet og sosiale egenskaper i Ørnmiljøet
• gi nye keepere inspirasjon til å lære av Helges holdninger, verdier og egenskaper

Kriterier:
• pokalen utdeles årlig på årsmøtet i november. Vinneren beholder pokalen
• pokalen skal gå til den keeperen i klubben som har vist spesielt gode holdninger og utmerket seg sportslig
• innstilling til «Helge Fjelds keeperpokal» skal skje fra Barne- og ungdomsutvalget og sportslig utvalg, menn og sportslig utvalg, kvinner. Helge nominerer kandidaten og deler ut prisen.

Helge Fjelds keeperpokal 2017
Kandidaten til denne prisen er et stort keepertalent, som med sine holdninger og kvaliteter viderefører tradisjonene keepere i FK Ørn Horten skal ha.
Vedkommende fremstår som et godt forbilde for andre keepere, er inkluderende og byr på seg selv. Har har like stor glede av å lære bort til andre som ta til seg egen veiledning. Spilleren er svært delaktig i at samtlige keepere mellom 12-17 år gleder seg til keepertreningene.
 Han har alltid godt humør og kombinerer det en stålvilje en stålvilje for stadig bli en bedre keeper. Vedkommende har 100% treningsfremmøte. Spilleren viser en stor glede med sitt keeperarbeid. 
Keeperen det er snakk om er blitt keepergruppens stødige «Fjeld». Årets kandidat har det siste året hatt en formidabel utvikling, med både treninger for A-lag samt hospitering for juniorlag.
Det er en glede å kunne presentere Asgeir Islann Lothe fra klubbens G16 lag som mottager av den ærefulle prisen for sin innsats som keeper i 2016.

Helge Fjelds mest berømte scoring, mot Vålerenga i 2001

Keeperen som har gitt pokalen navn
Ørn har hatt mange store keepere. I moderne tid er både Tobben Hansen, Rolf Winther Johansen, Dag Skullestad og Tore Antonsen eksempler på dette.
Størst av alle er nok allikevel Helge Fjeld. Han spilte 367 kamper i løpet av 21 sesonger og scoret fire mål. Det mest minneverdige er headingen på overtid mot Vålerenga som reddet plassen i 1. divisjon i 2001.
Han fikk debuten på A-laget i 1983, noe Gjengangeren omtalte på følgende måte:
«Dessuten likte vi godt Tore Antonsens erstatter Helge Fjeld. Han ble brutalt kastet inn i kampen da Antonsen måtte gi seg etter at Per Arild Sørum hos Teie hadde sparket ham ned. Bortsett fra et par urutinerte igangsettinger, gjorde han ingen feil».
Helge la opp etter Tollneskampen i 2002, men spilte sin siste kamp mot Årdal i Åsgårdstrand 2. divisjon i oktober 2006.

Helge ble kåret til årets spiller seks ganger mellom 1985-1994, mer enn noen annen spiller i Ørn, han var kaptein på A-laget i 1994 og 1995 og fikk Gunnar Dahls minnepris i 1996.

Det skal noe til å følge opp Helge Fjelds keeperprestasjoner og holdninger i Ørn, men håpet er at keeperpokalen kan være til inspirasjon for yngre keepere.