For første gang på flere år har Ørn i år hatt juniorlag. Laget, som stort sett består av førsteårs juniorer, har kjempet i toppen av 1. divisjon i høst. I den avgjørende kampen mot Halsen sist uke, måtte Ørn vinne fordi motstander Halsen hadde bedre målforskjell. Kampen endte 2-2 og dermed ble Halsen kretsmestere.

Her er rapporten fra Bent Baggerød:

Ørn Junior i en «triller» av en fotballkamp 

Ørns unge juniorlag avsluttet sesongen 2015 i en triller av en fotballkamp mot Halsen i kampen om kretsmesterskapet i Vestfold 2015.
Utgangspunktet var at Ørn måtte vinne mot Halsen for å sikre seg seieren i 1 divisjon og KM, siden Halsen hadde bedre målforskjell.
Oppgaven var imidlertid ikke lett da de fleste juniorene på Halsen er 96- og 97-gutter. En gjeng som har gjort det sterkt i 4 divisjon og vunnet sin avdeling og rykket opp i 3 divisjon.
Ørn junior bestående av stort sett bare første års juniorspillere født i 98 med noen få 97-gutter hadde derfor en svært tøff oppgave.   

Halsen kom best i gang og tok ledelsen allerede etter 10 minutter etter en dårlig avklaring i Ørns forsvar. Stian Trulsen utlignet imidlertid til 1-1 for Ørn kun fire minutter senere etter å ha fått et flott fremspill hvor han elegant rundet keeperen og satte ballen i mål.
Kampen fortsatte i et meget stort tempo med høy temperatur og mye godt spill fra begge lagene. Halsen kom imidlertid igjen foran i mål protokollen når Leo Rauan kom seg fri på venstre kanten og satte ballen kontant i mål.
Lagene gikk derfor til pause med 2-1 til Halsen, hvor Ørn hadde skapt de største sjansene.

Etter pause
Hovedtrener Lorns Lona oppfordret laget til å fortsette det gode spillet i andre omgang, noe som gav resultater allerede etter 48 minutter da Moa Saleban fikk et flott innlegg fra høyre kant som ble satt enkelt i mål.      
Utligningen til 2-2 bidro til endra større innsats og tempo fra begge lag da Ørn måtte ha ytterligere et avgjørende mål for å vinne kampen og ta hjem seieren.
Det ble derfor presset på ytterligere fra Ørn sin side hvor Bjarki Joninuson skapte flere stor målsjanser. Blant annet med en flott lobb som gikk i tverrliggeren og landet på streken.
Flere store 100% sjanser ble skapt utover i omgangen hvor keeperen til Halsen sto meget bra og ryddet unna i stor stil.  
Da skuddet til Sindre Lindseth i det 90. minutt og headingen til Sigve Solberg i det 92. minutt ikke fant nettmaskene, kom dessverre ikke det avgjørende målet.
En andre omgang som viste årsbeste av Ørn junior gav imidlertid Halsen noe ufortjent akkurat det 2-2 resultat som gjorde at de vant 1 div. 2015 og KM for Juniorlag.

Spillerne samlet i garderoben etter kampen, der noen er opptatt av å vise muskler. Nederst finner du et par bilder til av skuffa Ørngutter i garderoben

Tok andreplassen        
Ørn ble derfor nummer to i 1 divisjon, et resultat som de skal være godt fornøyd med, da laget består av stort sett bare førsteårs juniorspillere.
Etter spill og sjanser lover dette meget godt for neste år, når Ørn Junior har som målsetting å kvalifisere seg for Interkretsserien og ta medalje.

Det må også legges til at juniorlaget gjorde et meget god kamp mot Sandefjord Fotball3 i 4 divisjon i årets siste kamp. Det var ikke tilgjengelige spillere fra A-laget, slik at Ørn måtte stille med et rent juniorlag mot Sandefjord i 4 divisjon.
Juniorlaget ledet 2-0 og 2-1 til det sto kun 20 minutter igjen av kampen. Personlige feil og tvilsomme dommer avgjørelser bidro da til at Sandefjord fikk noen enkle og unødvendige mål og vant 4-2, noe ufortjent.     

En meget solid og jevn juniorstall for hovedtrener Lorns Lona i sesongen 2015 har gitt hard konkurranse om plassene på laget.
Dette har bidratt til å heve laget betraktelig gjennom sesongen, noe som tydelig kom frem i de to siste svært gode kampene.  
Lagledere og trenere på Ørn junior takker for en flott sesong og ser allerede med stor optimisme frem til sesongen 2016 med medaljer i sikte!   

Hilsen Ørn Junior
Lorns, Jan Erik, Kjetil, Louis, Kim Ragnar og Bent