Det er bare to år siden Ørn Horten ikke hadde juniorlag, men gjennom målbevisst arbeid, og en kjempejobb av forrige hovedtrener for juniorlaget Lorns Lona, er situasjonener nå nå en helt annen.
Tirsdag var det informasjonsmøte for aktuelle juniorspillere og hele 35 juniorspillere var tilstede. Et sterkt trenerteam er på plass med Sven Pollen Solbakken som hovedtrener og Geir Dåstøl og Joakim Karlsen som de to andre i trenerteamet.

Det var et meget godt besøkt informasjonsmøte på Ørnhuset tirsdag kveld. I tillegg til de 35, kommer juniorspillere i A-stallen, samt at noen hadde meldt forfall og flere kan være på vei inn.

Ser stort potensial
Hovedtrener Sven Pollen Solbakken innledet med å skryte av blant annet Jan Erik Fjellvik og Roar Malmquist i sportslig utvalg i Ørn for å ha landet trenerteam for 2017-sesongen før sesongen 2016 var ferdig. Han og de andre trenerne forklarte deretter hvorfor de ønsker å trene juniorlaget.
- Juniorlaget ble kretsmestere i 1 divisjon og kom til kvarten i Norway Cup, i en sesong hvor fryktelig mange av de beste spillere har vært i A-stallen, og ergo ikke disponible for juniorfotball. Guttelaget ble også kretsmestere, da vant 1. divisjon overlegent og kom blant annet til nasjonalt sluttspill i Adidas Cup og finalen i Obos Cup.
Summen av dette, gjør at vi ser ett veldig stort potensial i gruppa, og noe vi ønsker å jobbe med. Alle oss tre trenerne har signert to-årskontrakter, det sier vel også noe om lysten vår og trua på denne gjengen, sier Pollen Solbakken som selv har rekorden med 375 obligatoriske kamper på A-laget.

Juniorlagets trenerteam med sportslig leder herrer, Jan Erik Fjellvik, kledelig i bakgrunnen. Fra venstre: Geir Dåstøl, Sven Pollen Solbakken og Joakim Karlsen
Bilder: Jan Erik Horntvedt

Skal prioriteres
Hovedtreneren fortalte videre at klubben hadde vært veldig imøtekommende med å innfri de sportslige krav trenerne hadde for å ta jobben. Juniorlaget skal gå foran rekruttlaget, kvalifisering og sluttspillet i NM skal prioriteres skal man kunne disponere «alle» juniorspillere i A-stallen. Pollen hadde imidlertid klare krav til juniorspillere i A-stallen.
- Vi ønsker kun å ha med motiverte A-spillere, og folk som bidrar, hvis de er så heldige å få være med oss. Faktisk ønsker vi at de kommer og «spør» om å få lov å være med oss.

Sven Pollen Solbakken med klar tale til lydhøre spillere

Tøft opplegg
Juniorspillerne ble presentert opplegget for kommende sesong, som startet med første trening like etter informasjonsmøtet. Det blir tre økter pr uke ut året, og etter nyttår økes det til fem økter i uka.
- Vi ønsker å styre våre kamper, ergo mye trening/god base. Vi ønsker samtidig å vinne alle kamper Det skal være intensitet og trøkk på alle økter, unnasluntring/ dårlige holdninger slås ned på. Vi trenere vil være bestemte og klare, og vil tilrettelegge og gi dere de verktøyene dere trenger for å utvikle dere. Og dette er noe dere må ville selv. Vi kan ikke trene for dere, dere må faktisk gjøre jobben selv, sa en som vanlig engasjert Sven Pollen Solbakken.

Ut fra oppmøte på informasjonsmøtet kan se ut til at det vil bli behov for to treningsgrupper, men dette vil først bli avklart over nyttår.

Klare målsetninger
Trenerteamet la fram klare målsettinger for sesongen:
- kvalifisere seg NM, deretter komme lengst mulig
- kvalifisere seg til Interkretsserien
- produsere A-lagsspillere
- være det best trente juniorlaget i fylket

Spillerne kom i treningsutstyr for å være klare til første trening

Høy status
Før spillere og trenere gikk bort på kunstgresset for den første treninga, hadde Pollen en klar melding til spillerne.
- Vi vil at juniorlaget skal være ett statuslag. Det skal bety noe for oss som er der, både innad og utad, å være en del av dette miljøet. Vi ønsker at spillerne skal ha en stolthet ved at de er med på klubbens juniorlag.

Informasjonsmøtet var ytterligere et bevis på det gode arbeidet som har skjedd i utvikling av egne unge spillere i Ørn. Det at klubben nå har nærmere 50 juniorspillere er en helt annen situasjon enn bare for et par år siden. Både sportslig ledelse, trenere og lagledere for yngre lag, skal ha ros for arbeidet over flere år.