For ei uke siden ble junior kvinner klare for NM, og i dag fulgte gutta etter. De snudde kvartfinalen i Vinterserien mot Stokke helt mot slutten og vant til slutt 3-2 i en kamp der Alex Krawits (bildet) var kampens store spiller. Gutter13 er også klare for semifinale i Vinterserien med 4-0 over Nøtterøy.
A-lag herrer dominerte mot Stabæk2, men klarte ikke å omsette sjanser i mål, og dermed kun 0-0. A-lag kvinner fikk det tøft mot Lyn som tapte kvaliken til Toppserien i fjor, og røyk hele 0-8.

Det har vært mye Ørnfotball i hælja og vi starter gjennomgangen med at juniorlaget er klare for NM G19 etter 3-2 over Stokke.

Ørn tok ledelsen ved Jens Erik Johansen, etter at Alex Krawitz har dribla back og lagt inn 45 grader. Deretter fikk Ørn veldig to veldig lette mål imot, hvor laget spiller overambisiøst, og roter det til. Dermed lå Ørn under 1-2 til pause.
Trener Sven Pollen Solbakken var misfornøyd med et som skjedde før hvilen.
- Vi underpresterer i første omgang, må være ærlige å si det. Men vi kjører en bra pauseprat og endrer litt mannskap. Det virker bra for det er bare ett lag på banen i 2 omgang, selv om Stokke har 2-3 farlige overganger, sier Pollen.

Ørn hadde mange store sjanser, en av de resulterte i en sinnsyk keeperedning, en annen i heading i tverrligger og en tredje i heading utenfor fra fem meter i tillegg flere andre store muligheter. Ørn la om til tre spillere bak med kvarteret igjen og fikk umiddelbart betalt for det med trøkk/ sjanser. Med syv-åtte minutter igjen klinker Alex Krawitz ballen i vinkelen med et sinnsykt skudd. Like før slutt fikk Ørn belønninga da Alex Krawitz drar seg fri på kant for n’te gang i kampen og legger inn til Jens Erik Johansen som scorer sikkert, og dermed Ørnseier 3-2.

Strålende fornøyd
Trener Solbakken var meget godt fornøyd etter kampen, selv om det drøyde litt før seieren var klar.
- Ja, seieren satt langt inne, men var veldig fortjent. Alle spillerne leverte i 2. omgang, og gutta viser meget bra moral som holder hodet kaldt, utover omgangen og de får belønning til slutt. Vårt første uttalte delmål er nådd i år, vi er nå kvalifisert til NM etter seieren i dag. Og vi trenerne er strålende fornøyd med dette, og seieren idag. Stokke er nemlig et bralag, de aller fleste spiller på A-laget i 5. divisjon. Men nå er det semifinale i Vinterserien, første runde i NM og kvalik til Interkretsserien som gjelder, sier Sven Pollen Solbakken

Kampens store (lille) spiller var Alex Krawitz, med ett mål og to assists. Dessuten viste også nykommeren Jens Erik Johansen at scoringsformen er god, med to mål. Begge disse var også med da A-laget møtte Stabæk2 lørdag middag.

Gutter13
Lorns Lona har overtatt Ørns G13-lag før denne sesongen, og har allerede suksess. I Lystlunden søndag middag vant laget hele 4-0 over Nøtterøy i kvartfinalen i Vinterserien.
Ørn ledet 1-0 til pause etter mål av Adnan Kvrgic. Etter hvilen scoret Ludvik Solbakken to ganger og Eirik Smith én gang slik at det endte med firemålsseier.
Ørns beste var midstopper Lukas Aasland. Laget er dermed klare for seminale der de møter Barkåker, Husøy&Foynland eller Nanset.

A-lagene
Ingen av Ørns A-lag maktet å scoret i hælja.
A-lag herrer møtte divisjonskollega Stabæk2 på Nadderud og dominerte stort gjennom hele kampen. Men til tross for store sjanser, blant annet to stolpeskudd, ble det ingen scoringer og kampen endte 0-0.
– Vi skal jo score på noen av mulighetene vi fikk. Det skal nesten ikke gå an å unngå det når vi har så mange gode forsøk, vel å merke helt til det siste og avgjørende skuddet. Jeg er godt fornøyd med spillet i lange perioder, og fortsetter vi å produsere sjanser slik vi gjorde mot Stabæk 2, får vi garantert uttelling når alvoret starter. Vi var flinke til å komme rundt på kantene, noe som alltid skaper muligheter, sa trener Kjell Andre Thu til Gjengangeren etter kampen.
Ørn har to treningskamper igjen før seriestart mot Kvik Halden i Lystlunden 2. påskedag. Neste lørdag møter de Halsen på bortebane, mens Eik Tønsberg blir siste motstander i Lystlunden lørdag 8. april.

A-lag kvinner fikk det langt tøffere mot Lyn som tapte kvalik for Toppserien mot Medkila i fjor.
I nesten 20 varmegrader på Kringsjå kunstgress fikk Ørn Horten kjenne på tempoet til et lag i toppen 1. divisjon. Og hjemmelaget ga seg ikke før det stod hele 8-0. Men vi kan jo nevne at Lyn2 vant hele 7-0 over Ørn i 2. divisjon i mai i fjor.
Hele troppen til kvinnelaget reiser på treningsleir til Skagen i Danmark i helga rundt palmesøndag, dvs fra 8.-11. april. Mandag 17. april er siste treningskamp, borte mot Sarpsborg 08.
Søndag 23. april er det seriestart borte mot Lyngdal.