Ørn spilte en meget god kamp da Eik Tønsberg ble beseiret hele 6-1 i Lystlunden tirsdag ettermiddag. Det første kvarteret var jevnspilt og Eik hadde et skudd i stolpen, men derfra og inn var Ørn det klart beste laget. Niklas Haakenstad ble kampens store spiller med hele fire mål, mens Thomas Utter Jensen (bildet) satte inn det første og siste. Spesielt gledelig var at samarbeidet mellom spissparet Haakenstad og Brandsdal fungerte meget godt.
- Jeg syns vi var gode i dag, med mye teknisk og hurtig spill, og jeg håper mange har lyst til å få med åpningskampen mot Kvik 2. påskedag, sa trener Kjell Andre Thu etter kampen.

I en treningskamp i slutten av januar vant Eik 5-3 over Ørn. I tirsdagens treningskamp i Lystlunden var det klasseforskjell på lagene og Ørn kunne godt vunnet med større enn 6-1 som ble sluttresultatet.

Det er selvsagt forskjell på å møte Eik Tønsberg fra 4. divisjon og Kvik Halden som er en av opprykksfavorittene i Norsk Tipping-ligaen på nivået over. Uansett bør kampen mot Eik gi laget selvtillit før serieåpninga mot Kvik 2. påskedag.

Trener Kjell Andre Thu er optimistisk før årets første seriekamp 2. påskedag.
- Jeg håper og tror at det vil bli gøy å se Ørn i år. Vi har mange lokale spillere og spiller god angrepsfotball med god fart i laget. Jeg tror også Kvik vil slite hvis vi klarer å variere angrepene på samme måte som i dag. Vi er gode på kontringer, det går raskt framover, vi kommer oss fram på kantene, og er i tillegg gode på dødballer, selv om ikke fikk utnyttet det til fulle i dag. Det håper jeg mange har lyst til å få med seg i Lystlunden 2. påskedag sier Ørntreneren.

Niklas Haakenstad scorer ett av sine fre mål mot Eik Tønsberg
Bilder: Knut G. Bjerva

Scoringene
1-0 (19. min) Adnan Hadzic spiller fram Thomas Utter Jensen som scorer sikkert aleine med keeper
2-0 (34. min) Lasse Brandsdal presser Eik-keeper/midtstopper som kollidere, og Niklas Haakenstad setter returen i mål fra 35 meter
3-0 (45. min) Glimrende innlegg fra Lasse Brandsdal som Haakenstad flikker i mål
4-0 (47. min) Brandsdal legger ut 45 til Haakenstad som setter ballen i krysset fra 16-meteren
4-1 (57. min) Anders Gustavsen løper igjennom Ørnforsvaret og scorer sikkert
5-1 (66. min) Niklas Haakenstad scorer sitt fjerde mål etter en gjennomløpning
6-1 (73. min) Et knallhardt innlegg fra innbytter Alex Krawitz settes i mål av Thomas Utter Jensen

Trener Kjell Andre Thu smilte både før og etter kampen

Ikke ett mål for lite
Trener Kjell Andre Thu var godt fornøyd med kampen.
– Vi kunne vunnet med nesten det dobbelte, men jeg er godt fornøyd med at vi scorer seks mål. Etter en litt treg start maler vi Eik i senk og den siste timen er jeg veldig godt fornøyd med. Det er fint å se at samarbeidet mellom Spissene fungerer så bra, og i dag var det jo Niklas som fikk uttelling. Det er nok nær førstelveren som starter i dag, men vi har god konkurranse om flere plasser på laget. Nå blir det lett trening hver dag inntatt Langfredag, slik at vi er best mulig forberedt når Kvik Halden kommer på besøk til Lystlunden 2. påskedag. Jeg håper mange Hortensfolk har lyst til å se dette unge og spennende Ørnlaget i år, så kom gjerne allerede mandag, sier Ørntreneren.

Midtstopper Håvard Hettervik var blant Ørns beste, her foran keeper Miguel Vieira

Ørns beste
Det er selvsagt vanskelig å komme utenom Niklas Haakenstad som scoret fire mål. Sammen med Lasse Brandsdal kan han bli angrepsduoen Ørn har savnet de siste åra. Dessuten var Thomas Utter Jensen god på kanten, og kunne også notere seg for to fine mål. Bakerst viser Håvard Hettervik at han har tatt nok et steg fra i fjor, og Torgeir Fredriksen viste solid spill framover på banen, selv om han nok kunne spilt ballen tidligere ved et par anledninger.
Aller bakerst var keeper Miguel Vieira solid, og vi regner med at keepertrener Fjeld luker vekk farlige utrustninger, som denne gang endte uten baklengsmål.

Niklas Haakenstad og Lasse Brandsdal kunne glede seg over fire mål og flere målgivende pasninger

Serieåpninga
2. påskedag kl. 17.00 kommer Kvik Halden på besøk til Hortens storstue. Da håper vi fotballinteresserte i distriktet tar turen til Lystlunden for å se årets Ørnlag i aksjon.
Allerede påskeaften har du mulighet for å se fotball i Lystlunden. For sjette gang spiller Ørns «datterklubb» i Oslo, Ørn Kristiania mot Skoppum, og tradisjonen tro har man en tidligere Ørnhelt på laget, denne gang Jørgen Jalland. Det er gratis servering av grillpølser i pausen og det er kampstart kl. 14.00.

Se flere av Knut G. Bjervas bilder fra kampen HER.

Ørn Hortens lag (4-4-2)
Miguel Vieira
Trym Bergan Solli (Olaves Fuglem fra 73.)
Håvard Hettervik
Thomas S. Knutsen (Artan Brovina fra 64.)
Torgeir Fredriksen
Alen Patros (Alex Krawitz fra 67.)
Joachim W. Hoff
Adnan Hadzic
Thomas Utter Jensen
Lasse Brandsdal (Jens-Erik Johansen fra 73.)
Niklas Haakenstad