Ørn var best i 60 minutter, Kvik i 30, men det holdt til 2-1 til Østfoldlaget. Ørn åpnet best, men Kvik scoret på sin første sjanse, da Ørn ikke fikk klarert etter et innlegg. Kvik kunne gå til pause med tomålsledelse etter et flott gjennomspill bak et uoppmerksomt Ørnforsvar. Etter hvilen overtok Ørn totalt og skapte flere store målsjanser. Kun en av de endte i scoring etter at Ørns beste, Lasse Brandsdal (bildet) kunne sette ballen i mål etter glimrende Ørnspill.
- Jeg er fornøyd med mye i dag, men vi må skjerpe oss i de avgjørende situasjonene, sier Ørntrener Kjell Andre Thu.

Kvik er regnet som en av opprykksfavorittene mens Ørn av mange er tippet midt på tabellen. Dagbladet hadde faktisk Ørn helt nede på en niendeplass i sitt tabelltips sist onsdag. Det var ikke lett å merke i Lystlunden 2. påskedag.

Ørn åpnet klart best og allerede etter et par minutter fikk keeper så vidt slått et frispark fra Thomas Utter Jensen til corner.

Thomas Utter Jensens frispark kunne gitt Ørn ledelsen
Alle bilder: Knut G. Bjerva

Ørn fortsatte å kjøre kampen, men etter kvarteret kom Kviks første sjanse – og scoring. Ørnforsvaret klarte ikke å få avklart et innlegg fra høyrekanten, og Øystein Lundblad Næsheim kunne sette ballen i mål fra kort hold.
Bare syv minutter seinere doblet Kvik ledelsen. Ørnforsvaret var uoppmerksom på et gjennomspill til Josef Bochleh som slo et perfekt innlegg til Lundblad Næsheim som sendte ballen til Bjørn Berglund som satte ballen i mål utagbart for Ørnkeeper Vieira..
Kvik hadde et klart overtak resten av omgangen, uten å skape noen store målsjanser, men de kunne gå til pause med 2-0.

Thomas Knutsen hadde en god heading før pause, men ballen nådde ikke nettmaskene

Etter pause
Det var et helt annet Ørnlag som startet 2. omgang, enn avsluttet den første. Aggressivivteten var høyere, spillerne fant hverandre bedre, og Ørn overkjørte til tider haldenserne.
Etter et snaut kvarter fikk Ørn corner som så vidt ble slått til nye corner og dernest kom et skudd fra Niklas Haakenstad som så vidt ble slått til corner av Kviks keeper. Bare minutter seinere ble Lasse Brandsdal spilt igjennom, men hardt presset av en Kvikforsvarer, fikk han ikke ordentlig treff med venstrebeinet, og keeper vartet opp med nok en god redning. Det samme gjorde Kviks beste da Brandsdal headet et godt innlegg fra Adnan Hadzic.
Kvik hadde én sjanse etter hvilen, på en kontring mens Ørn presset som hardest, men avslutningen fra Lundblad Næsheim gikk over mål.

Lasse Brandsdals skudd ble reddet av Kviks keeper

Endelig mål
Vel ti minutter før slutt fikk Ørn endelig sin meget fortjente scoring – etter et praktangrep. Innbytter Alex Krawiec spilte ut til innbytter Jens Erik Johansen, som slo et knallhardt innlegg foran mål. Der stod Lasse Brandsdal først i køen på syv-åtte meter og kunne notere seg for sin første Ørnscoring. Vi håper det blir mange flere denne sesongen.
Ørn fortsatte å presse, og nærmest utligning var Adnan Hadzic på et glimrende frispark fra 20 meter. Ballen var på god vei mot vinkelen, men Kvik-keeperen fikk så vidt slått ballen til corner.
Dermed endte det med 2-1 til Kvik, ikke helt fortjent etter spill og sjanser, men det er målene som teller i fotball, og der var Kvik ett mål bedre enn Ørn.

Lasse Brandsdal setter ballen i mål, på innlegget fra Jens Erik Johansen (bak), mens Torgeir Fredriksen observerer

Delt Ørntrener
Kjell Andre Thu var både oppgitt og fornøyd etter kampen.
– Det er nesten utilgivelig at vi gir Kvik to lette mål i første omgang. Vi sover i de avgjørende situasjonene, og der må vi skjerpe oss. For å si det rett ut, slipper vi inn to «pissemål» og det holder ikke. Samtidig er jeg fornøyd med det første kvarteret i første omgang, og vi kjører jo kampen helt etter pause. Da jobber vi sammen og får til spillet vi kan. Vi skaper nok sjanser til å klare både ett og tre poeng, men er ikke gode nok i de avgjørende situasjonene. Men det er mye positivt å ta med seg mot en av avdelingsfavorittene, sier Ørntreneren.

Keepertrener Helge Fjeld kommer med trøstende ord til Alen Patros etter kampen

Ørns beste
Lasse Brandsdal fikk både et smil fra Ørneredet og pizza fra Pizzanini. Spesielt etter pause viste spissen at han kan bli den målscoreren Ørn har savnet de siste åra.
Keeper Miguel Vieira var sikker i mål, men ble heller ikke stilt på særlig mange, noe som sier mye om Kviks sjanser.
Ellers viste Torgeir Fredriksen gode offensive takter fra sin backposisjon, etter hvilen, og Alen Patros jobbet som vanlig knallhardt hele kampen. Innbytter Alex Krawiec var en stadig utfordring for Kvikforsvaret med kjappe bein, og gode innlegg og nærmer seg nok en plass i start-elveren.

Alex Krawitz var god den snaue halvtimen han fikk spille

Lørdag reiser Ørn til Drøbak for å møte Drøbak-Frogn på Seiersten stadion kl. 16.00.

Andre kamper      
Mandag Kråkerøy - Holmen 0-1  
  Sprint-Jeløy - Drøbak-Frogn 2-4
  Østsiden - Vestfossen 1-2
Tirsdag Strømsgodset2 - Moss  
  Sarpsborg 08 2 - Ullern  
Onsdag Odd 3 - Oppsal  

 

Neste serierunde    
Lørdag Ullern - Østsiden
  Vestfossen - Sprint-Jeløy
  Kvik Halden - Kråkerøy
  Moss - Odd 3
Søndag Holmen - Strømsgodset2


Kampfakta - NT-ligaen - 17.4.17
FK Ørn Horten – Kvik Halden 1-2 (0-2)
Lystlunden stadion – 235 tilskuere
Dommer: Nedim Brbovic, Fevang
Mål:
0-1  Øystein Lundblad Næsheim (15)
0-2  Bjørn Berglund (22)
1-2 Lasse Brandsdal (79)
Gule kort: Artan Brovina, ett til Kvik Halden

Ørn Hortens lag (4-4-2):
Miguel Vieira
Trym Bergan Solli
Håvard Hettervik
Thomas S. Knutsen
Torgeir Fredriksen
Alen Patros
Joachim W. Hoff (Artan Brovina fra. 60.)
Adnan Hadzic
Thomas Utter Jensen (Alex Krawiec fra 64.)
Lasse Brandsdal
Niklas Haakenstad (Jens-Erik Johansen fra 74.)
 

.