Ørn har åpnet sesongen godt, og etter et bittert tap mot Kvik i serieåpninga, har laget spilt to gode kamper. Først ble det 4-0 borte mot Drøbak Frogn, før det ble 2-0 over Hønefoss i cupen på onsdag. Lørdag kommer Vestfossen på besøk til Lystlunden, og de står med en seier og ett tap hittil.
- Vi har et sinnsykt fokus på å utvikle oss hele tiden og alltid være sultne på mere suksess, sier en realistisk Ørntrener før kampen.
Ørngutta er innstilt på å gi tilskuerne god underholdning, noe du kan få med deg i Lystlunden fra kl. 16.00 på lørdag.

Vi kan først nevne at oppsettet for 2. runde i cupen først kommer tirsdag 2. mai. NFF trenger én dag for å håndtere eventuelle protester i etterkant.
Ørn Horten og Sandefjord Fotball er de to eneste Vestfoldlagene som fortsatt er med i cupen, i og med at Fram tapte for Pors på torsdag.

Laget har selvtillit
Trener Kjell André Thu lover at cupseieren ikke har gått til hodet på spillerne.
- Gutta er høyt oppe, men på en positiv måte. Vi tar med oss god selvtillit, men undervurderer ikke Vestfossen. Vi har et sinnsykt fokus på å utvikle oss hele tiden og alltid være sultne på mere suksess. Jeg kan love at vi ikke slipper oss ned fordi vi allerede er fornøyde. Det er ikke akseptabelt i vårt lag, sier Ørntreneren som sammen med Trym Bergman har hatt suksess så langt sesongen.
Det unge Ørnlaget hvor man har satset på unge lokale spillere, har gledet mange så langt.
Trener Kjell Andre Thu har fornuftig selvtillit etter godt spill hitttil
Bilder: Knut G. Bjerva

Ørns tropp
Lasse Bransdal ble brutalt kneet ned av Hønefoss’ keeper ti minutter før slutt i cupkampen onsdag. Han har litt vondt fortsatt, men deltok på trening fredag ettermiddag, og håper og tror han spiller lørdag.
Torgeir Fredriksen stod over mot Hønefoss, men rapporteres klar mot Vestfossen. Alen Patros sliter fortsatt med en ankel, og er ikke klar før om ei uke.
Vi tror trenerteamet starter med samme lag som mot Hønefoss, eneste som kan komme inn er Torgeir Fredriksen.

Ørnkeeper Miguel Vieira har vært solid hittil, delvis pga klare meldinger fra keepertrener Helge Fjeld

Motstanderen
Vestfossen vant en rekordjevn tredjedivisjonsavdeling i fjor, med samme poeng som Odd3, ett poeng foran Strømsgodset3 og Ready og to poeng foran Holmen.
I år har sesongen sesongåpnet laget med 2-1 borte mot Østsiden før det litt overraskende ble 0-2 hjemme mot Sprint Jeløy. Les Drammens Tidendes artikkel om kampen HER.
I cupens første runde gjorde laget en god kamp mot Mjøndalen. Laget ledet 2-1 til siste spilleminutt, men da utlignet Mjøndalen. I ekstraomgangene scoret førstedivisjonslaget nok en gang og vant 3-2.

Orhun Selvi som fikk 12 kamper for Ørn i fjor, har spilt samtlige kamper for Vestfossen i år.

Trener
Vestfossen trenes av Frode Johannessen som har spilt aktivt for blant annet Mjøndalen og Strømsgodset. Han kom inn i trenerteamet i 2013 og er nå hovedtrener. Han var klar i kommentaren etter tapet mot Sprint Jeløy i siste serierunde.
- Vi fikk en god start forrige helg da vi slo Østsiden på bortebane. Jeg vil si at dette var et skritt tilbake prestasjonsmessig. Det var for mange ting som ikke fungerte i dag, og da blir det tap, sa han til Bygdeposten.

Tidligere oppgjør
Ørn har møtt Vestfossen to ganger tidligere, men det er lenge siden. I 1951 vant Ørn 4-2 i 1. runde i cupen etter tre mål av Bjørn Fingardsen og ett av Harry Boye Karlsen. I samme runde i 1962 vant Ørn 4-1 og da ble Tippen Dørum tremålsscorer, mens Per Bredesen satte inn det siste.

Adnan Hadzic fløy høyt og var banens beste i kampen mot Hønefoss - her fra kampen mot Kvik Halden

Ta turen til Lystlunden
Ut fra det Ørn har vist hittil i sesongen, bør det komme mye folk i Lystlunden lørdag ettermiddag. Ørn spiller morsom og variert angrepsfotball og virker solide defensivt. Laget har ikke vunnet to kamper på rad siden april i 2015 da det ble seire mot Gjøvik-Lyn i serieåpninga og mot Ullern i 1. runde i cupen.
Nå har laget seire mot Drøbak Frogn og Hønefoss, og det bør være gode muligheter til å forlenge seiersrekka mot Vestfossen.
Møt gjerne opp til kampstart i Lystlunden lørdag kl. 16.00.

Vi håper på lignende jubel i Lystlunden lørdag

Andre kamper denne runden
Lørdag Sprint-Jeløy Ullern
  Kvik   Halden Drøbak-Frogn
  Odd3 Holmen
Søndag Østsiden Oppsal
Mandag Kråkerøy Strømsgodset2
Tirsdag Sarpsborg08 2 Moss