Ørn fikk en test på å møte lag som ligger lavt og kompakt da de møtte Vestfossen lørdag ettermiddag. I perioder var det bare 40 cm mellom de to bakerste lagdelene, og det ble enda mindre da bortelaget gikk opp i ledelsen. Heldigvis utlignet Alex Kraviec få minutter seinere, og det stod 1-1 til pause. I 2. omgang dominerte Ørn totalt og da Håvard Hettervik ga Ørn ledelsen måtte Vestfossen fram og Ørn fikk mange muligheter.
De siste ti minuttene scoret både Lasse Bransdal, Joachim Hoff og Niklas Haakenstad, slik at Ørn til slutt vant 5-1, og det kunne vært mer.

Sist Ørn vant tre kamper på rad var i august 2014. Da ble det 4-3 over Jerv, 4-1 over Holmen og 4-0 over Birkebeineren. Etter seire over Drøbak-Frogn og Hønefoss tidligere denne uka, ble Vestfossen det tredje offeret.

Her er tabellen og selv om ikke runden er ferdigspilt, er den hyggelig å hvile øya på.

Vestfossen kom fra en god cupkamp mot Mjøndalen, og de la seg lavt fra første spark på ballen. Ørn spilte en del på tvers på egen banehalvdel og tre slike pasninger, kunne resultert i baklengsmål, dersom motstanderen hadde utnyttet muligheten.
Ørn første sjanse kom allerede etter et snaut minutt da et skudd fra Lasse Bransdal gikk like på utsida.
Adnan Hadzic hadde også et godt skudd etter vel ti minutter, men bortelagets beste, keeper Eirik Johannessen, fikk slått ballen til corner.
Fem minutter seinere ble Artan Brovina felt av keeper, etter å ha spilt ballen forbi vedkommende, men dommeren vinket uforståelig spillet videre.

Her har Artan Brovina spilt ballen forbi keeper og blir felt
Bilder: Knut G. Bjerva

Mål før pause
For det var Vestfossen som fikk det første målet, på sin første målsjanse og det kom etter et noe uoppmerksomt Ørnforsvar. Etter et innlegg fra kanten, fikk Kim Berntzen stå aleine på kort hold, og scoret sikkert.
Heldigvis tok det ikke mer enn fem minutter før Ørn utligna. Etter fint Ørnspill slo Thomas Utter Jensen et flott innlegg og der raget «luftens baron» Alec Kraviec høyest og headet inn 1-1.
Alex Kraviec gratuleres av Torgeir Fredriksen

 Etter pause
Allerede før minuttet var gått av 2. omgang, ble Thomas Utter Jensen spilt flott igjennom, men skuddet gikk rett på keeper.
Ørn måtte vente til en time var gått før de tok ledelsen. På en presis corner fra Utter Jensen, gikk en hode-stuss fra midtstopper Håvard Hettervik gjennom hele feltet, via stolpen og i mål til 2-1.
Håvard Hettervik (20) har stusset ballen gjør at Ørn leder 2-1

Den siste halvtimen var det ett lag på banen, og vi noterte store sjanser til Bransdal, Haakenstad, Bransdal igjen, og Hadzic, men enten var keeper i veien, eller ballen gikk like utenfor.
Bortelagets eneste mulighet kom etter halvspilt andreomgang, men da slo keeper Miguel Vieira ballen til corner.

De siste ti minuttene fikk Ørn endelig uttelling:
3-1 Etter godt spill fyrte Utter Jensen av fra 16 meter, skuddet gikk i stanga, men Lasse Bransdal var påpasselig framme på returen
4-1 Joachim Hoff stod stille og satte ballen i motsatt hjørne fra 20 meter
5-1 Adnan Hadzic kom på et løp ned til dødlinja, og foran mål var Niklas Haakenstad på plass og scoret fra kort hold

Full jubel blant Ørnspillerne Niklas Haakenstad, Olaves Fuglem, Joachim Hoff (skjult)m Lasse Bransdal, Trym Bergan Solli og Håvard Hettervik

Trenerros
Kjell Andrè Thu roste laget for tålmodigheten.
- Vestfossen gjør det vanskelig for oss ved å ligge så lavt og kompakt, men dette blir kanskje vanlig i Lystlunden framover. Vi hadde valget mellom å være tålmodige og trille mye ball, eller satse mye framover og risikere å få kontringer i mål. Det var viktig at vi utlignet til 1-1 så vidt raskt og vi er godt trent og visste at vi ville få sjanser utover i kampen. Jeg syns vi spiller en veldig bra andreomgang, der vi er dødelige på kontringene våre. Jo mer de åpnet seg, jo bedre fungerte vi. Selv om vi brant mange sjanser, scoret vi fem mål, og det skal vi være fornøyde med

Kaptein Knutsen stod fram og var banens beste

Ørns beste
Thomas Knutsen fikk Pizzanini-pizza som Ørns beste spiller. Han viste hvem som var sjefen i forsvaret og ryddet opp i stor stil. Bakerst stod Miguel Vieira igjen solid, selv om han ikke ble stil på de aller største prøver.
Alec Kraviec fikk et smil fra Ørneredet, og den kjappe kantspilleren kunne notere seg for sin første A-lagsscoring. Thomas Utter Jensen skal også ha pluss, ikke minst for hele tre assist.
Til slutt vil vi nevne Lasse Bransdal som scoret sitt sjette mål på fire kamper. Det er faktisk ett mål mer enn Ørns toppscorer for hele 2016, og viser at laget nå har fått en toppscorer som laget har savnet de siste årene.

Thomas Utter Jensen her i skliende posisjon hadde en hyggeligere ettermiddag enn fjorårets Ørnspiller Orhun Selvi (bak)

Andre kamper denne runden  
Lørdag Sprint-Jeløy Ullern 1-1
  Kvik   Halden Drøbak-Frogn 2-2
  Odd 3 Holmen 3-3
Søndag Østsiden Oppsal  
Mandag Kråkerøy Strømsgodset2  
Tirsdag Sarpsborg   08 2 Moss  


Ørns neste kamp går borte mot Ullern lørdag 6. mail kl. 16.00.
Allerede søndag er det ny kamp i Lystlunden, da tar A-lag kvinner i mot Vålerenga2 kl. 15.00.

Har du lyst til å se mange av Knut G. Bjervas blinkskudd fra kampen, kan du gjøre det HER.

Kampfakta NT-ligaen 29.4.17
Ørn Horten – Vestfossen 5-1 (1-1)
Lystlunden stadion – ca 200 tilskuere
Dommer: Hans Kristian Pedersen, Nanset
Mål:
0-1 Kim Berntzen (34)
1-1 Alec Kraviec (39)
2-1 Håvard Hettervik (60)
3-1 Lasse Bransdal (80)
4-1 Joachim W. Hoff (86)
5-1 Niklas Haakenstad (90)
Gule kort: Alec Kraviec, ett til Vestfossen

Ørn Hortens lag:
Miguel Vieira
Torgeir Fredriksen
Thomas Knutsen
Håvard Hettervik
Trym Bergan Solli
Alex Krawiec (Olaves Fuglem fra 74.)
Adnan Hadzic
Artan Brovina (Joachim W. Hoff fra 69.)
Thomas Utter Jensen
Niklas Haakenstad
Lasse Bransdal (Jens-Erik Johansen fra 88.)