Lørdag reiser Ørn til Oslo for å møte Ullern og etter en flott sesongstart jakter laget på en ny seier. Lagene ligger i hver sin ende av tabellen, men det betyr ikke at det blir en enkel kamp.
- Vi må være enda tettere bakover og fortsette å være gode framover, er den enkle oppskriften til trener Kjell Andre Thu.
Det er kampstart på Ullern lørdag kl. 14.00, og spesielt Ørnvenner i Oslo bør ta turen for å oppleve Lasse Bransdal (bildet) og resten av Ørnlaget.

Ørn har hatt en meget god sesongstart. Laget ligger på andreplass på tabellen, etter at Sarpsborg08 2 vant 2-1 over Moss tirsdag kveld. Laget har seks poeng og 10-3 målforskjell og er dermed det gjerrigste laget i avdelingen. Lasse Bransdal har scoret fem av målene, mens spissmakker Niklas Haakenstad står med to mål.
Ørn er også videre i cupen etter 2-0 mot Hønefoss i 1. runde, og møter Sandefjord Fotball i 2. runde 24. mai.

Bedre enn tabellen
Trener Kjell Andre Thu er oppmerksom på at det kan bli en tøff kamp på Oslo vest.
- Vi må være enda mere tighte bakover og fortsette det gode offensive spillet. Vi må være på hugget, for vi møter en motstander som er bedre enn tabellen tilsier.
Alen Patros er tilbake igjen, etter å ha stått over et par kamper. Midtstopper Håvard Hettervik sliter litt med en ankel, men skal testes på treninga fredag. Ellers skal alle, bortsett fra Patrick Søderstrøm være tilgjengelige, sier Ørntreneren

Alen Patros er tilbake etter skade, her fra oppgjøret mot Ullern i 2015
Bilder Knut G. Bjerva

Motstanderen
Ullern holder til på Oslos beste vestkant og har en av yngste treneren i norsk toppfotball. Ole Johan Aas er 30 år og har trent Ullern siden 2013.
Laget ble nummer 12 i Post Nord Ligaen avd. 1 i fjor, og har mistet en del sentrale spillere de ikke helt har klart å erstatte.
Ullern
står med ett poeng etter tre serierunder og 3-7 i målforskjell. Poenget kom i siste kamp da det ble 1-1 mot Sprint Jeløy. Ellers har det blitt 1-4 mot Sarpsborg08 2 og 1-2 mot Østsiden.
Laget ble slått ut av KFUM Oslo i 1. runde i cupen.

Tidligere møter
Sist lagene møttes var i 1. runde i cupen i 2015. På hjemmesida hadde vi følgende oppsummering.
«Det positive var at Ørn tok seg videre til andre runde i cupen og at laget scoret tre mål i andre kamp på rad. Det var ingen stor kamp i Lystlunden, men Ørn vant til slutt 3-1 over Ullern. Johan Andersson scoret på en flott heading før Ullern utlignet. Mateusz Kowalski headet inn 2-1 sekunder før pause og kvarteret før slutt kjempet Alexander Teklemariam inn 3-1. Ullern reduserte sekunder før full tid, men det hindret ikke at det er Ørn som venter spent på trekningen til 2. runde.»

Her header Alexander Teklemariam inn Ørns tredje mål forrige gang lagene møttes

Seriemøter
Ørn har møtt Ullern seks ganger i serien, med tre seire, tre tap og 8-8 i målforskjell. Sist Ørn møtte Ullern i seriekamp, i 1997, rykket Ullern opp, mens Ørn kom på fjerdeplass.
Første sesongen Ørn møtte Ullern var i 1984, og i Ørns jubileumsbok kan du lese følgende:
«Ørn var klar for opprykk allerede etter tredje siste serierunde. Nils Johan Semb var tilbake etter å ha vært skadet siden mai og var medvirkende til at det ble 3–0 seier over Ullern. Jan Sramek scoret to mål mens Håkon Preus scoret det siste.»
I våroppgjøret vant Ørn 1-0 etter mål av Ronny Madsen.

Den første kampen i 1997, er også omtalt i jubileumsboka:
«Ørn var ubeseiret frem til Ullern var motstander på Oslos vestkant. Da kom smellen, både i form av 1–0 tap og utvisning av Mohammed Idris for munnbruk. De neste tre kampene innebar to tap og en uavgjort og dermed var veien opp til toppen blitt for stor.»
Ørn tapte også høstoppgjøret 1-4 i Lystlunden, der Mohammed Idris scoret Ørns mål.

Sesongen 1997 ble sammenfattet på følgende måte i Jubileumsboka:
««Knuser bunnlagene – taper for topplagene» var oppsummeringen i Gjengangeren tidlig på høsten. Disse enkle ordene var nok forklaringen på hvorfor det bare ble fjerde plass med 39 poeng og 56–37 i målforskjell, åtte poeng bak Ullern som rykket opp ved å slå Lofoten i kvalifiseringen.»

Vi har ikke registrert noen Ørnspillere som også har spilt for Ullern, men Dag Risnæs var trener for laget fra Oslo Vest på begynnelsen av dette århundret.

Andre kamper denne   runden  
Lørdag Vestfossen Kvik   Halden  
  Oppsal Sprint-Jeløy  
  Drøbak-Frogn Kråkerøy  
Søndag Moss Østsiden  
Mandag Holmen Sarpsborg08   2  
  Strømsgodset2 Odd3

 


 Vi håper på lignende jubel og tre poeng mot Ullern lørdag

Ta turen
Kampen begynner allerede kl. 14.00 på lørdag, og det er derfor mulig å ha en lang ettermiddag og kveld etter kampen.
Bor du i Oslo, er dette en glimrende mulighet til å se Ørn nær der du bor.