Selv om det ikke deles ut poeng i treningskamper, var det svært mye å glede seg over da Ørn vant hele 7-0 over Østsiden lørdag. I Østfoldhallen var det klasseforskjell på lagene. Den nye spissen Lasse Brandsal (bildet) scoret tre av målene, mens Adnan Hadzic, Alex Krawitz, Jens Erik Johansen og Ulrik Kaupang satte inn hvert sitt.
- Det var mye bra å ta med seg. Jeg er faktisk aller mest fornøyd med at vi holder nullen og ser solide ut defensivt, sa trener Kjell Andre Thu etter kampen.

 

Østsiden vant 1-0 over Sprint Jeløy i sin forrige treningskamp, og hadde nok ikke regnet med så tøff motstand som de fikk i Østfoldhallen. Etter hvert bredte også frustrasjonen seg i laget, og de pådro seg fem gule kort, noe som er litt uvanlig i en treningskamp.
Dette var årets første kamp mot en avdelingskollega, og selv om man ikke skal legge altfor mye vekt på en treningskamp i begynnelsen av februar, viste laget klar framgang i forhold til de to siste kampene.

Fornøyd trener
Trener Kjell Andre Thu var også svært fornøyd etter kampen.
- Det var mye bra å ta med seg. Jeg er faktisk aller mest fornøyd med at vi holder nullen og ser solide ut defensivt, det har vi jobbet en del med og skal fortsette å jobbe med. Det er viktig at vi hever laveste nivået i år slik at vi kan ta poeng også på en dårlig dag. Lasse Brandsal scorer tre mål og har en assist så han gjør selvsagt en meget god kamp i tospann med Niklas Haakenstad på topp. Ellers jobbet Adnan Hadzic og Artan Brovina (prøvespiller) godt på midten og Trym Bergan Solli (prøvespiller) viste veldig gode takter på venstrebacken. Jeg er godt fornøyd med at vi ser igjen en del ting vi har jobbet med på treningsfeltet i kampen, både defensivt og offensivt, sier trener Kjell Andre Thu.

Artan Brovina og Trym Bergan Solli er to lovende unggutter som i fjor spilte for Mjøndalen.

Scoringene
Den nye spissen Lasse Brandsdal viste at han kan bli den målscoreren Ørn har manglet de siste sesongene.
Han scoret også de to første målene og begge ganger ble ballen plassert ved stolperota på ekte toppscorer-vis.
Så fulgte Adnan Hadzic opp etter klikk-klakk-spill fra egen banehalvdel, slik at Ørn ledet 3-0 til pause.
Etter hvilen sørget unggutten Alex Krawitz for 4-0 før Brandsal fullførte sitt hat-trick.
Nykommeren Jens Erik Johansen gjorde 6-0 vel ti minutter før slutt, før Ulrik Kaupang avslutter scoringsfesten og ydmykelsen med å fastsette sluttresultatet til 7-0.

Det er alltid moro å vinne, og spesielt når man får svar på det man har trent på, holder nullen og scorer mange mål.
Vi er ganske sikre på at trenerduoen Thu/Bergman og spillergruppa ikke gjør annet enn å ta med seg dette videre i det viktige treningsarbeidet fram mot sesongstart 17. april mot Kvik Halden i Lystlunden.

Ørns neste treningskamp er mot Odd3 på Skagerak arena, fredag 17.2. kl. 19.00.