Vi stjeler denne overskriften fra Gjengangerens meget gode artikkel i dag. Den handler om unge talenter som har fått muligheten til å utvikle seg i Ørn, og deretter debutert på landslaget. Siden 2002 har hele ti Ørnspillere debutert på landslaget, der Adnan Hadzic (bildet) er den siste.
– Det stemmer når det sies at Ørn er mulighetenes klubb, sier spillerutvikler Espen Kirknes i NFF Vestfold til Gjengangeren.

Som vi skrev om mandag er Adnan Hadzic det siste medlem av Ørns «landslagsklubb». Dagen etter kunne vi melde at Julian Kristoffersen og Benjamin Zalo var tatt ut på henholdsvis U21- og G19-landslaget.
Dette har fått Gjengangeren til å lage en oversikt over antallet og hva som gjør at Ørn produserer så vidt mange landslagsspillere.

Noe med kulturen
Spillerutvikler Espen Kirknes i NFF Vestfold Har en klar forklaring på årsaken.
– Alle disse landslagsspillerne kommer ikke fordi Ørn har bedre råmateriale enn andre klubber, men det er helt klart noe med kulturen i klubben. Det er to ting jeg tenker på. Én, man får være seg selv. To, Ørn er ikke redd for å gi muligheter til de unge. Kulturen er og at spillerne tar muligheten når de får den. Ørn er flinke til å se unge, talentfulle spillere, sier Kirknes til lokalavisa.

Undervurdert
Kjetil Kristoffersen som var Ørntrener i 2002 og 2003 har også en forklaring på hvorfor talentfulle Ørnspillere tar steget inn på landslaget.
– Jeg mener Ørn er undervurdert som klubb. Alle disse landslagsspillerne viser hva Ørn tilbyr unge spillere. De blir satset på og tar store steg. Uttaket av Adnan nå, synes jeg er veldig moro, sier Kristoffersen.

Hvis du vil lese hele artikkelen i Gjengangeren, må du ha abonnement, eller kjenne noe som har det, men det er det verdt.

Her er oversikten over Ørnspillere på ulike landslag fra 2002-2017. Her har vi også tatt med Ørngutter som seinere har fått landskamper for andre klubber:

Spiller A U21 G19 G18 G17 G16 G15
Ardian Gashi 14 18   4      
Kjell Andre Thu   1 9 11      
Arnar Førsund   17 11 12 6    
Jarle Belaska           6 2
Aslak Eek Svensson         3 4  
Jonas Halstensen       2      
Lars Herlofsen       2      
Julian Kristoffersen   1   10 6 2  
Benjamin Zalo     2 2 1 2  
Adnan Hadzic       Snart      
SUM 14 37 22 43 16 14 2