Ørn manglet toppscorer Lasse Bransdal i startoppstillingen mot Ullern, men med Ardian Gashis hjemkomst, burde Ullern vært en overkommelig oppgave. Og det ble de også spillemessig. Men laget fra Oslo vest kjemper for å overleve i 3. divisjon og det fysisk sterke laget sparte seg ikke i noen dueller. 

Ørn kom til den første store sjansen allerede etter 30 sekunder da keeper så vidt fikk fistet innlegget/skuddet til Alen Patros til corner. På corneren headet Niklas Haakenstad like over.

Etter snaue ti minutter fyrte Ardian Gashi av et kjempeskudd fra 20 meter, via tverrligger til corner. Med større effektivitet og dyktighet kunne og burde Ørn ledet 2-0 allerede da.

Ardian Gashi fyrer av, men i tverrliggeren
Bilder: Knut G. Bjerva

I stedet var det Ullern som scoret - den første gangen de var innenfor Ørns 16-meter. Etter et innlegg fra høyrekanten fikk ikke Ørn avklart, og først avverget keeper Vieira med en refleksredning før Rasmus Løvset var først på ballen, og satte den i mål fra kort hold.

Etter det første kvarteret jevnet kampen seg ut, det vil si at Ørn ble ubesluttsomme og ikke fikk til det spillet man ofte har fått til på hjemmebane. Mye av spillet ble presset fram i midten, og der hadde fysisk sterke og høyere Ullernspillere det forholdsvis enkelt

Etter pause
Andre omgang begynte som den første sluttet og etter ti minutter tok trenerduoen Thu/Bergman grep. Lasse Bransdal, som har vært syk hele uka ble satt innpå, sammen med tilbakevendte Evan Patros.
Evan Patros tilbake i Ørntrøya etter noen år i utlendighet

Ørn fikk opp  trykket, men altfor ofte ble ballen spilt inn sentralt mot 16-meteren, og der var det fullt av spillere med røde og hvite drakter.
Etter vel en time, gikk ballen ut på kanten der høyreback Olaves Fuglem hadde kommet på et fint løp. Hans gode skudd ble så vidt slått over, og på den påfølgende corneren «reddet» en Ørnspiller på streken.

Fem minutter før slutt trodde de fleste på tribunen at Ørn utlignet. Etter flott spill ble Thomas Utter Jensen spilt fri, men på blank goal, måkte han ballen over. Da skjønte de fleste at det gikk mot tap.
Og et godt skudd fra Selim Muho på overtid gikk forbi alle spillerne og kun en feberredning fra Ullerns beste, sørget for at laget kunne reise hjem med tre viktige poeng.
Thomas Utter Jensen skyter over mål like før slutt

Andre/neste kamp
Moss vant 3-1 over Østsiden borte, etter 0-0 til pause. Dermed ligger Østfoldlaget åtte poeng foran Ørn, og det skal bli svært vanskelig å ta igjen mossingene, selv om det er ni kamper igjen.
Ørns neste kamp er borte mot Oppsal, som også gikk på et tap - mot bunnlaget Sprint Jeløy.
Ullern rykket opp til 7. plass med seier over Ørn, men det er veldig tett i bunnen av tabellen.

Ullern var høyest i mange dueller

Skuffa over mye
Trener Kjell Andre Thu måtte bruke litt tid på å summe seg etter kampen.
– Jeg er mest skuffa over flere spillere ikke følger kampplanen. Flere står med lua i handa og går ikke i dueller mot det fysisk sterke Ullern-laget. Vi gjør mange dumme valg, og trykker altfor ofte ballen inn i midten. Det hjelper ikke at vi er det beste laget når vi ikke er vasse nok i avslutningene. Vi var variert en del i år, men selv når vi har prestert dårlig, har vi fått med oss tre poeng. Det klarte vi ikke i dag, og det er jeg skuffa over, sammen med en del andre ting. Nå blir det å skjerpe seg foran bortekampen mot Oppsal neste lørdag. Da skal vi vise oss fra en annen side, sier Ørntreneren.

Thomas Knutsen var Ørns beste, her sammen med Thomas Utter Jensen

Ørns beste
Thomas Knutsen stod igjen fram som Ørns beste. Han spilte med stor autoritet i forsvaret og prøvde, delvis forgjeves, å motivere lagkameratene til innsats. Alen Patros var en klart beste framover på banen, og gjorde en solid jobb som ballvinner på midtbanen. Ardian Gashis hjemkomst til Lystlunden ble ikke helt som forventet. Han klarte ikke å sette sitt preg på kampen, og pådro seg et uforståelig gult kort like før slutt, etter selv å ha blitt klart felt.
Kampens dommer hadde for øvrig en del merkelige avgjørelser og lot Ullern drøye tida allerede etter at de scora.
Det må understrekes at det ikke var derfor Ørn tapte kampen.

Flere av Knut G. Bjervas bilder kan du se på Ørns Facebookside HER.

Andre kamper

 

 

Lørdag

Østsiden

Moss

1-3

 

Sprint-Jeløy

Oppsal

1-0

 

Kråkerøy

Drøbak-Frogn

2-1

 

Kvik Halden

Vestfossen

4-2

Tirsdag

Sarpsborg08 2

Holmen

 

 

Odd3

Strømsgodset2

 

 Neste runde

Lørdag

Oppsal

Ørn Horten

 

Moss

Sprint-Jeløy

 

Ullern

Kvik Halden

 

Holmen

Østsiden

 

Vestfossen

Drøbak-Frogn

Mandag

Strømsgodset 2

Sarpsborg08 2

Tirsdag

Odd3

Kråkerøy

  

Kampfakta NT-ligaen 19.08.17
Ørn Horten – Ullern 0-1 (0-1)
Lystlunden stadion – 147 tilskuere
Dommer: Mohammad Nabhani, Tollnes
Mål:
0-1 Rasmus Løvset (15)
Gult kort: Ardian Gashi (må stå over mot Oppsal) og Håvard Hettervik (hans første),  tre til Ullern

Ørn Hortens lag:
Miguel Vieira
Olaves Fuglem (Selim Muho fra 78.)
Håvard Hettervik
Thomas Knutsen
Trym Bergan Solli
Alex Krawiec  (Evan Patros fra 57.)
Ardian Gashi
Alen Patros
Niklas Haakenstad (Lasse Bransdal fra 57.)
Thomas Utter Jensen
Jens Erik Johansen