Ørn Horten kom fra en svak kamp og 0-1 mot Ullern, mens Oppsal tapte med samme sifre mot Sprint Jeløy. Lagene lå likt poengmessig, men Ørn hadde litt bedre målforskjell.
Dermed tydet alt på en jevn kamp, og poengdeling, og slik ble det. 

Fornøyd Ørntrener
Kjell Ande Thu hadde mye å glede seg over mot Oppsal.
- I dag var det mye bra. Vi møter et godt lag på bortebane og tar tak og er dominerende i store perioder. Oppsal er gode på kontringer og skaper noen gode muligheter, men vi har våre muligheter og burde drept kampen i 2.omgang. Da har vi mulighet til å spille spisser/kanter alene med keeper, men vi er for unøyaktige og dårlige i de avgjørende fasene. Alt i alt   gjør vi en meget solid bortekamp mot et godt 3.divisjonslag, sier en fornøyd Ørntrener.
Kaptein Thomas Knutsen med viktig klarering
Bilder: Knut G. Bjerva

Før pause
Oppsal hadde et par sjanser før Ørn fikk sin første. Etter vel et kvarter skøyt Alen Patros over fra 16 meter etter fint Ørnspill.
Vel ti minutter seinere kom Lasse Bransdal til Ørns andre sjanse. Etter godt teknisk spill langs bakken ble ballen til slutt slått inn til Brandsdal, men Oppsalkeeperen redder så vidt skuddet fra spiss vinkel. 

Et par minutter før pause tok hjemmelaget ledelsen. Ørn får ikke ballen vekk etter dårlig utspill, og på et innlegg fra siden setter Wilhelm Adra ballen i mål, lavt på første stolpe.

De fleste var forberedt på at hjemmelaget kunne gå til pause med ledelse, men ikke Thomas Utter Jensen. Som så ofte før i år var han frisparktaker fra vel 20 meter i omgangens siste minutt. Alle stod klare til å løpe inn mot mål for innlegg, keeper forventet innlegg og var på vei ut, men Utter i stedet ballen rundt muren og i vinkelen.
Dermed kunne lagene gå til pause med 1-1 etter en jevn førsteomgang.
Thomas Utter Jensen gratuleres av Artan Brovina (16) og Olaves Fuglem

Etter pause
Andre omgang ble målløs, men ikke sjanseløs. Allerede etter vel fem minutter gikk et innlegg/skudd fra Niklas Haakenstad rett i stanga bak keeper.
Ørn brukte god tid med ballen mens Oppsal virker å satse mer på raske overganger. De kom seg også til et par store målsjanser, men enten reddet keeper Vieira eller avslutningen gikk utenfor.
Oppsals keeper Clement Buhake spilte en god kamp, og her når han høyest i duell med Thomas Knutsen og flere Ørnspillere

Ørn kunne og burde avgjort fem minutter før slutt, på omgangens største sjanse. Thomas Knutsen får stå alene på bakre stolpe og skal bare bredside ballen inn , men skuddet blokkeres.
Like etter hadde Thomas Utter Jensen en ny frisparkmulighet, men skuddet gikk rett i muren.

Dermed endte kampen 1-1 og etter at Moss vant 2-0 over Sprint Jeløy, var kampen på Trasop i realiteten en kamp om andreplassen. Kvik Halden, som lå to poeng bak Ørn og Oppsal, tapte 1-2 for Ullern to timer før Ørns kamp.
Ørn er dermed fortsatt nummer to på tabellen, men er nå hele ti poeng bak Moss.
I neste kamp kommer Moss på besøk til Lystlunden, og vi regner med at Ørngutta vil satse mye på å vise laget fra Østfold at de ikke er uslåelige.
Håvard Hettervik er også et viktig angrepsvåpen på dødballer

Ørns beste
Det var mange som stod fram for Ørn mot Oppsal. Thomas Utter Jensen scoret nok et flott mål på frispark og står med 12 seriemål så langt, og spilte en god kamp. Thomas Knutsen og Håvard Hettervik har etter hvert utviklet seg til å bli et meget godt samspilt midtstopperpar. Dessuten var det spennende å se hvordan Jens-Erik Johansen har hevet seg utover i sesongen, og han spilte sin beste kamp hittil i år. Olaves Fuglem spilte kraftig og spilte en god kamp inntil han ble skiftet ut. Keeper Miguel Vieira hadde også flere gode redninger i avgjørende situasjoner, og opprettholder det meget gode nivået han har holdt hele sesongen.
Jens Erik Johansen har utviklet seg mye i løpet av sesongen

Du kan se flere av Knut G. Bjervas bilder HER.

Kampfakta NT-ligaen 26.08.17
Oppsal - Ørn Horten 1-1 (1-1)
Lystlunden stadion – 76 tilskuere
Dommer: Vebjørn Nord Haugland, Eid
Mål:
1-0 Wilhelm Adra (43)
1-1 Thomas Utter Jensen (45)
Gult kort: Thomas S. Knutsen, Trym B. Solli (begges første)  

Ørn Hortens lag:
Miguel Vieira
Olaves Fuglem 
Håvard Hettervik
Thomas Knutsen
Trym Bergan Solli
Jens Erik Johansen
Artan Brovina (Evan Patros fra 78.)
Alen Patros
Thomas Utter Jensen
Niklas Haakenstad (Alex Krawiec fra 70.)
Lasse Bransdal