Tidligere i år har Ørn bare gått målløse av Lystlunden-gresset i èn seriekamp – i forrige kamp mot Ullern. Det var en var en svært dårlig kamp fra Ørns side, men vi kan legge til at Ullern nå har vunnet seks av de syv siste kampene.

Moss kom til Horten med tipoengs ledelse og kunne øket til 13 med seier over Ørn. Men Ørngutta ville det annerledes, og det var et helt annet Ørnlag som viste seg fram fra start. Allerede etter et snaut minutt kombinerte Ørn fint, ballen ble lagt over til Niklas Haakenstad som satte ballen kontant i mål fra åte-ni meters skrått hold.

Få minutter seinere kombinerte nok en gang fint, denne gang på høyresida hvor høyreback Olaves Fuglem var kommet opp. Han slo et perfekt innlegg til Thomas Utter Jensen som kunne heade inn 2-0 fra seks-syv meter.

Tilskuerne fra Moss på parksida, hvor en del hadde sørget for gode inntekter på Kroa før kampen, trodde nok ikke helt det de så.
Og like etter kunne, og burde, Lasse Bransdal økt til 3-0, da bare en rekordrask forflytting av Mossekeeperen reddet avslutningen fra meget kort hold.

Ørn eide kampen og presterte godt spill, og det tok en halvtime før bortelaget kunne notere sin første lille sjanse. Det var imidlertid ingen Mossespillere tilstede på innlegget som rullet langs femmeteren.
Ørn hadde ytterligere to store sjanser, men hverken det knallharde skuddet fra Thomas Utter Jensen eller Jens Erik Johansen «litt korte hode», resulterte i scoring.

Thomas Utter Jensen kunne notere seg for sin 13. scoring i år
Foto: Knut G. Bjerva som var innvilget fri i dag, så derfor er billeddekningen dårligere enn vanlig.

Etter pause
Ørn gjorde ett bytte i pausen. Høyreback Olaves Fuglem hadde slitt lenge med et vondt lår, men måtte vente til pausen med å bli erstattet av Selim Muho.
Det var forventet at Moss skulle komme ut i hundre etter pause, og bortelaget la all høflighet til side. Laget overtok umiddelbart initiativet og keeper Miguel Vieira fikk flere ganger vist hvilken klassekeeper han er. Etter vel fem minutter måtte han imidlertid kapitulere. Moss fikk frispark like utenfor 16-meteren og Youssef Chaib skrudde ballen rundt muren og ned i keepers venstre hjørne.

Etter bare ti minutter kunne Ørn øket til 3-1, først da Lasse Bransdals knallharde skudd ble headet til corner på streken. På den påfølgende corneren var det et bortelagsbein på samme strek det eneste som skilte Thomas Knutsens heading fra scoring.

Vi skal imidlertid ikke underslå at Moss hadde et overtak både i spill og antall sjanser. Kun meget godt keeperspill av Miguel Vieira hindret utligning.
Snaue ti minutter før slutt kom imidlertid utligningen. Ballen ble headet inn til Thomas Klaussen, som ut fra vår posisjon var i en offsideposisjon, og umarkert hadde han få problemer med å sette ballen i mål fra kort hold.

Moss har avgjort mange kamper mot slutten hittil i år, og jaget også tre poeng mot Ørn. Men Ørn maktet å beholde i allefall det ene poenget til tross for flere store Mossesjanser.

Surt mål, men fornøyd
Trener Kjell Andre Thu var alt i alt fornøyd med poengdeling i Lystlunden.
– Vi møter et veldig godt lag, og jeg er veldig fornøyd med hva vi presterer før pause. Vi skulle gå ut og tørre, vi skulle styre kampen. Jeg tror vi sjokkerte Moss med hvordan vi spilte i første halvdel av førsteomgangen, og selv om de slapp mer inn i kampen mot slutten av omgangen, er vi klart best før pause. Etter pause blir vi for lette mot et fysisk sterkt Mosselag og klarer ikke å komme opp i spillerne. Det betyr at de får styre kampen, og det er surt nå vi får et enkelt mål i mot på slutten. Jeg syns uansett at gutta gjør en kjempematch, og ut fra det som skjedde i 2. omgang var vel uavgjort et greit resultat, sier Ørntreneren.

Keeper Miguel Vieira var banens beste mot Moss, her fra kampen mot Sprint Jeløy

Ørns beste
Keeper Miguel Vieira kan fortjent nyte en pizza fra Pizzanini som Ørns, og banens beste spiller. Han hadde flere matchavgjørende redninger, spesielt etter pause, og sørget for gledelig frustrasjon hos bortelagets spillere og tilskuere. Vi får håpe Ørn får glede av portugiseren også neste år, selv om ha må være på blokka til flere klubber noe høyere enn Ørn i divisjonssystemet.
Hele forsvarsfireren stod også godt i mot og kjempet som løver, med kaptein Knutsen i spissen. Framover på banen jobbet Alen Patros og Artan Brovina knallhardt, selv om sistnevnte varierte en del i prestasjonene. Niklas Haakenstad viste seg fra en langt mer positiv side enn i de siste kampene og kunne notere seg for sitt første mål siden begynnelsen av juni.

Neste kamp/tabell
I neste kamp reiser Ørn Horten til Bærum for å møte Holmen som vant 2-0 over Sprint Jeløy i dag. Neste motstander vant over Sprint Jeløy lørdag og vil nok kjempe for livet i kampen mot nedrykk.
Moss tar i mot Kvik Halden, som vant hele 4-1 over Oppsal i en kamp der Oppsal fikk to røde og fire gule kort. Moss leder fortsatt, ti poeng foran Ørn, som igjen ligger ett poeng foran Kvik Halden. Vi vil ikke bli overrasket om haldenserne blir Ørns hardeste motstander på plassen bak Moss.

HER er tabellen etter 19. serierunde. 

Andre kamper

 

 

Lørdag

Kråkerøy

Vestfossen

1-3

 

Sprint-Jeløy

Holmen

0-2

 

Drøbak-Frogn

Ullern

2-3

 

Kvik Halden

Oppsal

4-1

 

Østsiden

Strømsgodset2

5-1

Mandag

Sarpsborg 08 2

Odd3

 

 

Neste runde

Lørdag

Holmen

Ørn Horten

 

Ullern

Vestfossen

 

Moss

Kvik Halden

 

Oppsal

Drøbak-Frogn

Søndag

Odd3

Østsiden

Mandag

Sarpsborg08 2

Kråkerøy

 

Strømsgodset2

Sprint-Jeløy

Kampfakta NT-ligaen 2.9.17
Ørn Horten – Moss 2-2 (2-0)
Lystlunden stadion – 437 tilskuere
Dommer:  Hans Kristian Pedersen, Nanset
Mål:
1-0 Niklas Haakenstad (1)
2-0 Thomas Utter Jensen (7)
2-1 Youssef Chaib (52)
2-2 Thomas Klaussen (83)
Gule kort: Artan Brovina (hans fjerde) og Thomas Utter Jensen (hans tredje) – ett til Moss

Ørn Hortens lag:
Miguel Vieira
Olaves Fuglem (Selim Muho fra 46.)
Håvard Hettervik
Thomas Knutsen
Trym Bergan Solli
Jens Erik Johansen (Patrick Søderstrøm fra 61.)
Artan Brovina
Alen Patros
Thomas Utter Jensen
Niklas Haakenstad
Lasse Bransdal