Randesund «måtte» vinne og Ørn «burde» vinne. Det var utgangspunktet for kampen i Lystlunden lørdag ettermiddag.
Det virket som laget som måtte vinne var mest «på» fra start, og laget fikk to store muligheter før kvarteret var spilt. Da kunne Ørn takke keeper Pia Eilertsen for at Ørn ikke lå under 0-2.

Etter vel halvspilt omgang kom Ørns Andrea Numme aleine med keeper, men da var keeperen fra Sørlandet god og avverget. På angrepet deretter virket det som om Randesunds Live Jørgensen fem meter offside, men ballen gikk muligens via en Ørnspiller. Etter et 40-meters løp var Jørgensen sikker aleine med Ørnkeeperen, og sørget for en real kalddusj for Ørnlaget.

En kald avrivning skal hjelpe for mye, og det var bortelagets scoring som satte fart i Ørnlaget. Fem minutter før pause sendte Rikke Pedersen en stikker til Katrine Lund, som i duell med to forsvarspillere, lobbet over keeper.
Bare to minutter seinere tok Ørn ledelsen. Denne gang var det Andrea Numme som ble frispilt, og hun satte ballen under en utrusende keeper.

Ørn kunne dermed gå til pause med 2-1, og ettersom Randesund bare kom til Lystlunden med 11 spillere, var det nok mange som øynet muligheten for tre poeng.
Andre Numme gratuleres etter at hun ga Ørn ledelsen
Bilder: Knut G. Bjerva

2. omgang
Fire minutter etter pause økte Ørn ledelsen. Høyreback Oda Ramberg hadde kommet på et flott løp, hun slo ballen inn mot mål, og på nærmeste stolpe flikka Katrine Lund inn 3-1. Dagens peneste scoring etter et mønsterangrep.
Etter en times spill fikk Katrine Lund sitt hattrick. Hun ble spilt nydelig igjennom og etter å ha brukt hurtigheten sin, satte hun ballen under keeper, og dermed 5-1.
Bare et par minutter seinere fikk Randesund sin redusering. Etter en duell i feltet, «snublet» en Ørnforsvarer ballen i mål fra kort hold.
Vel fem minutter før slutt satte kaptein Rikke Pedersen punktum for kampen. Keeper ga retur på et skudd fra Oda Ramberg, og da var toppscoreren påpasselig framme, og sørget for at kampen endte 6-2.
Kaptein Pedersen mottar gratulasjoner etter sin femte scoring

Ser oppover nå
Trener Richard Henriksen var mest fornøyd med den siste timen, og ikke minst tre poeng.
– Vi visste det ville bli en vanskelig kamp ettersom de måtte vinne for å ha håp om berge plassen. Vi sleit den første halvtimen, men deretter syns jeg vi er gode.  Det var viktig å få to mål for pause, det skapte litt mer ro i laget. Etter hvilen styrer vi kampen, og presterer mye godt angrepsspill.  Dette var vår tredje hjemmeseier på rad, mot lag det var viktig å vinne i mot, og nå ser vi bare oppover på tabellen, sier Ørntreneren.
Trener Henriksen var betenkt i begynnelsen av kampen, mens assistent Thu gir direktiver

Ørns beste
Katrine Lund fikk pizza fra Pizzanini noe som både skyldtes hennes tre scoringer og at hun var på hugget i hele kampen.
Ellers var Oda Ramberg god, ikke minst offensivt i sin høyreback-posisjon, og Danielle Almeida spilte seg stort opp etter en litt tung start. Keeper Pia Eilertsen stod sikkert i mål og reddet ikke minst Ørn i et par situasjoner i begynnelsen av kampen. Kaptein Rikke Pedersen kunne notere to nye mål i protokollen, og jobbet og sleit, selv om hun i perioder ble liggende vel lang tilbake på banen – men det var kanskje meninga.
Katrine Lund med ekte jubel etter en av tre scoringer

Gledelig comeback
Kristine Lund kom innpå det siste kvarteret, ikke så lenge etter hennes andre fødsel. – Jeg har ikke fått trent så mye, men har vært med litt i det siste. Jeg har sagt til Richard at jeg kommer på trening hvis jeg kan, og det har vært greit. Det var greit å få spilt kamp igjen, og gøy å spille. Jeg har lyst til å være med videre, men må vurdere hvordan det ligger an. Samboer Kristoffer (Silberg) fikk kjenning med kneskaden etter at han prøvde seg for Skoppum for en stund siden, så hvis noen skal spille fotball i høst, blir det meg, sier den tidligere Ørnkapteinen.

Fortjent honnør
I pausen fikk hjemmesidas faste fotograf Knut G. Bjerva overrakt Ørnklær slik at han kan være passende kledd på Ørnkamper. Bjerva har tatt bilder på hele 35 kamper hittil i år, både i Lystlunden og på bortebane. Gjennom sitt kamera har han sett kamper med begge A-lagene, rekruttlag, juniorkamper og gutter 16, i tillegg til lag-/spillerbilder og motiver fra årsmøter, medlemsmøter og akademitreninger. Og han har ingen planer om å avslutte knipsinga før sesongen er over.
Knut G. Bjerva fikk overrakt Ørnklær av styreleder Kjetil Ramberg, etter initiativ fra materialforvalter Gunnar Perskaas

Du kan se  flere av Knut G. Bjervas bilder fra kampen HER.

Status
Når det er seks runder igjen ligger Ørn på 7.plass, åtte poeng foran Lyngdal som innehar har den utsatte 10.plassen på tabellen. Lyngdal røyk 0-4 borte mot Grei Elite 2. Ørn har imidlertid tøffe kamper mot slutten av sesongen, og fire av seks kamper spilles borte.
Ørn Hortens gjenstående kamper:

10.09.

Gimletroll

Ørn Horten

17.09.

Lyn 2

Ørn Horten

24.09.

Ørn Horten

Snøgg

02.10.

Lier

Ørn Horten

08.10.

Ørn Horten

Grei Elite2

12.10.

Nanset

Ørn Horten

Kampfakta 2. divisjon avd. 2 3.9.17
Ørn Horten – Randesund 6-2 (2-1)
Lystlunden stadion – ca 100 tilskuere
Dommer: Osman Margataj, Runar
Mål:
0-1 Live Jørgensen (24)
1-1 Katrine Lund (40)
2-1 Andrea Numme (42)
3-1 Katrine Lund (49)
4-1 Katrine Lund (40)
5-1 Rikke Pedersen (68)
5-2 Selvmål
6-2 Rikke Pedersen (83)
Gult kort: Katrine Lund

Ørn Hortens lag:
Pia Eilertsen
Oda Ramberg
Danielle Almeida
Therese Bjerkemo
Stine-Emilie H. Andersen
Thea Tandberg (Ida Alnæs fra 66.)
Malene Kjær
Charlotte Bjerkeskaug
Andrea Numme (Kristine Lund fra 76.)
Rikke Pedersen
Katrine Lund (Anniken Nordby fra 86.)