FK Ørn Horten – SIF 2

Ørn stilte med nesten samme lag som slo Holmen 3-0 i forrige kamp. Eneste unntaket var at Thomas Utter Jensen som sonet karantene sist, erstattet Alex Krawiec.

Hjemmelaget tok godt tak i kampen fra begynnelsen av og vartet opp med noen fine angrepskombinasjoner i de første 10 minuttene. Etter ca. 9 minutter kom kampens første store sjanse for Lasse Bransdal som ble fint frispilt. Skuddet fra litt skrått hold innenfor 16 meteren gikk dessverre rett på SIF 2 keeperen.

Etter dette kom imidlertid bortelaget mere og med og de tekniske gode SIF rekruttene etablerte ett lite trykk mot hjemmelagets forsvar uten at de kom til noen klare målsjanser- det lille som var ble  som vanlig tatt godt hånd om av en god keeper Miguel Vieira.

Midtveis i omgangen fikk spiss Bransdal nok en stor sjanse, men igjen endte skuddet midt på keeper. 

Kampen jevnet seg igjen ut og det var til tider litt rotete pasningsspill fra begge lag med dårlig presisjon. 

En corner etter ca. 35 minutter ender på hodet til Bransdal som header like til side for mål. Foruten headingen var det beste som skjedde i denne perioden at flomlyset endelig kom på i høstskumringen. Mulig det er å ta i å kalle lyskvaliteten i Lystlunden for flomlys, men det er da lys i alle lampene i hvert fall.

I det 38.min. skjærer Thomas Utter Jensen innover i banen etter ett av sine gode raid på venstresiden og blir felt i god posisjon litt skrått utenfor 16 meter streken.  Han tar selv frisparket og hvilket frispark -- fantastisk skru over muren og i mål via stanga helt oppe i krysset – 1-0 til hjemmelaget og en meget god kandidat til årets mål i Lystlunden! Rene Messi/Ronaldo magi i Lystlunden.

Omgangen ebber ut med en meget fortjent 1-0 ledelse til hjemmelaget og det fåtallige publikummet (169) kunne nyte kaffe og andre kioskvarer med håp om 3 nye poeng i sikte.                                     

2. omgang

Ingen bytter i pausen for hjemmelaget, men 2.omgang starter som første med godt offensivt trykk, pasningene sitter og bortelaget blir spilt lave av ett aggressivt hjemmelag.  På midtbanen tar Artan Brovina og Alen Patros større ansvar og får bedre tempo i pasningsspillet. 

Etter ca. 5 minutter av omgangen er Artan Brovina aggressiv og god i gjenvinningsfasen, bryter ett SIF angrep og setter fart inn i 16 meteren og blir felt i det han skal skyte – dommeren dømmer korrekt straffe. 

Dødballekspert Thomas Utter Jensen tar den og er sikkerheten selv fra 11 metersmerket, 2-0 og en perfekt start på 2.omgangen.

Og bare minutter senere sitter angrepskombinasjonene som de skal – hurtige pasninger langs bakken som ender med ett hardt innlegg som Lasse Bransdal bare kan bredside inn i mål og 3-0 etter kun 8 minutter av 2.omgang!

Med en slik start på omgangen var i realiteten kampen avgjort og de unge SIF- 2 spillerne hadde lite å svare med.

Både resultatet og en svært dunkel kveldsbelysning gjorde nok at tempo og intensitet ble noe lavere utover omgangen.

Vi noterte noen halvsjanser til hjemmelaget og en god sjanse til gjestene som ble mesterlig reddet av keeper Vieira.

Begge lag gjorde flere bytter og for Ørn kom først Olaves Fuglem og Alex Krawiec inn for Niklas Haakenstad og Jens Erik Johansen. Deretter kom Evan Patros inn for Lasse Bransdal og Simen Thon for Trym Bergan Solli. I det 80 minutt gikk Artan Brovina ut til fordel for Marius Baggerød.

Kampen ebber ut med en solid og fortjent 3-0 seier til ørnane og fortsatt på ett drøyt skuddhold til mossekråkene, men det skal vel mye til at de snubler såpass mye i de 5 siste kampene.

For Ørn Horten er det bare å jobbe godt inn i sesongavslutningen og følge trener Thu sin målsetting om å vinne alle gjenstående kamper og sikre 2.plassen.

Bestemannspremien fra juryen gikk fortjent nok til tomålsscorer Utter Jensen selv om han også ble litt borte i kveldsmørket utover i 2.omgang.

Keeper Vieira og kaptein Thomas Knutsen gjorde som sedvanlig en god kamp og på midtbanen gjorde Artan Brovina en solid kamp med stor arbeidskapasitet.

169 tilskuere holdt ut i tussmørket på en fin, men etter hvert litt kjølig høstkveld i Lystlunden

NB: Bortekampen mot ODD 3 i Skien er for øvrig flyttet til lørdag 23.sept kl 14.00. for de som har lyst til å ta en lørdagstur til Telemark og støtte laget.  

Dagens dobbeltmålscorer Thomas Utter Jensen satte først inn 1-0 på fantastisk frispark i krysset (39 min) og doblet deretter både sin egen og Ørns målprotokoll til 2-0 på straffe (50 min) ...

Se tabell HER

Alle bilder er tatt av Knut G. Bjerva - se flere bilder fra kampen HER

Kampfakta NT-ligaen 18.9.17
Ørn Horten – Strømsgodset 2 3-0 (0-0)
Lystlunden stadion – 169 tilskuere
Dommer:  Harald Magnus Børresen, Helgerød IL
Mål:
1-0 Thomas Utter Jensen (39)
2-0 Thomas Utter Jensen (50 - straffe)
3-0 Lasse Bransdal (53)
Gule kort: Ingen til Ørn Horten - tre til SIF2

Ørn Hortens lag:
Miguel Vieira
Daniel Skistad 
Håvard Hettervik
Thomas Knutsen
Trym Bergan Solli (Simen Thon fra 72.)
Jens Erik Johansen (Olaves Fuglem fra 58.)
Artan Brovina (Marius Baggerød fra 80.)
Alen Patros
Thomas Utter Jensen
Niklas Haakenstad (Alex Krawiec fra 58.)
Lasse Bransdal (Evan Patros fra 72.)