En elendig 1. omgang ødela fullstendig mulighetene for Ørnpoeng mot Snøgg i kvinnenes 2.divisjon.

Det første kvarteret ble målløst, men den siste ble det motsatte, og det stod 0-7  pause. Vel var Snøgg svært effektive, men et Ørnlag med store samhandlingsproblemer og dermed avstander i det defensive spillet og uten tæl og duellvilje, viste bortimot årsverste.

Hovedproblemet for Ørn i 1.omgang var store avstander i den defensive delen av spillet. Laget burde ligget kompakt med begge firerne samlet stramt i leddene og presset aggressivt for ballvinning og hurtige overganger.
Isteden fikk Snøgg mye rom og Ørnspillerne fikk problemer med å komme godt opp i motspillerne. Både første- og andreduellen ble som regel tapt og da er det vanskelig å vinne fotballkamper.

Snøgg var drepende effektive i 1.omgangen og vi noterte ikke mange sjansene utover målene. Det ble etter hvert 7-0 og et håpløst utgangspunkt mot et lag Ørn vant mot borte i vår.

2. omgang
Etter pause kom Ørnlaget på banen med høyere mobilisering.
Laget løp mer og riktigere, vant flere dueller og løftet også spillet en del. Det ble skapt halvsjanser og noen store sjanser. To mål ble det også ved Mia Caroline Magnussen og Charlotte Stensen Bjerkeskaug.

Bruntrøyene kunnet nok vunnet 2.omgangen, men nye unødvendig mål etter både personlige feil og systemfeil gjorde at det tilslutt ble et tosifret antall baklengs med 2-10.

Dette er en kamp der lange analyser ikke er nødvendig. Det er tre områder som må rettes til neste kamp: laget må være mye mer disiplinert i forhold til å ligge riktig i formasjon, det må mobiliseres i forhold til løpsvilje og duellstyrke og det må finnes en god balansen mellom å hvile med ballen når det er taktisk riktig og å slå tidlig i rom og komme raskt etter når det er det beste valget.

Spennende
Sesongavslutningen blir spennende. Både Lyngdal og Lier er bak på tabellen, men spesielt Lyngdal har et antatt lettere program igjen med kamper mot Urædd2 og Randesund. Lier har et tøft program og må sannsynligvis slå Ørn i neste serierunde for å ha en viss kontroll på plassen over nedrykk. Gimletroll ligger også rundt nedrykksstreken, men har både noen flere poeng og bedre målforskjell.

Våre egne avgjør dette selv ved å slå Lier neste mandag. En seier er nok til å sikre ny kontrakt så motivasjonen bør være maksimal i oppgjøret i Lier

Litt positivt
Noe av det positive i kampen var at Cecilia Hallberg spilte hele 2. omgang. Hun har vært ute siden da hun ble skadet i våroppgjøret mot Snøgg i begynnelsen av juni.

Ørns neste kamp er borte mot Lier mandag 2. oktober kl. 20.00. Dette blir en ekstremt viktig kamp, hvor Ørn bør ta poeng for å holde Lier og Lyngdal bak seg.

HER er tabellen for 2. divisjon avd. 02.
HER er de resterende kampene i avdelingen.