Etter at Moss vant 3-1 i sin bortekamp mot Ullern, ligger laget åtte poeng foran Ørn. Dermed må Ørn ta tre poeng når Sarpsborg08 2 gjester Lystlunden mandag kveld. Kvik Halden sleit mot Odd3, men vant til slutt 3-1 og ligger bare ett poeng bak Ørn. 

Må heve seg
Ørn vant 3-1 borte mot Odd3 i siste kamp, uten å overbevise, og trener Kjell Andre Thu er klar på at laget må heve seg mandag kveld.
– Vi må prestere atskillig bedre enn i siste kamp, men det har vi vist tidligere at vi er gode nok for. Vi går selvfølgelig for nok en seier på hjemmebane. Vi regner med å møte et godt fotball lag så vi må ha folk som er villig til å løpe og gå i krigen, sier Ørntreneren. 

Det er få forandringer i tilgjengelige Ørnspillere, det betyr at Ardian Gashi fortsatt er ute med skade.

I våroppgjøret vant Sarpsborg 3-1 etter at Håvard Hettervik fikk et tvilsomt rødt kort etter en snau times spill. Da stod det 1-1 etter at Lasse Bransdal hadde utlignet for Ørn. To mål av stortalentet Jørgen Strand Larsen, det siste på overtid, sørget for at Ørn måtte ta ferja hjem uten poeng.

Sarpsborgs lag i Eliteserien spilte 1-1 mot Rosenborg på Lerkendal mandag kveld. Der satt Stefan Cupic, Andreas Albech, Jonas Lindberg, Ole Christoffer Heieren Hansen, Tor Øyvind Hovda, Anders Østli og Jon-Helge Tveita, men det er usikkert hvor mange av dem som er klare til kamp mot Ørn.

Ta gjerne turen til kveldskamp i Lystlunden mandag kveld, det er kampstart kl. 19.00. 

Kvinnelagets kamp
Ørn møter Lier på Tranby stadion mandag kveld. Lier ligger tre poeng bak Ørn, på den litt utsatte tiendeplassen. Lier har imidlertid klart bedre målforskjell enn Ørn, men har tatt få poeng i de siste kampene. Det har kun blitt tre poeng på de åtte siste kampene etter 5-1 over bunnlaget Urædd2.

Optimistisk
Trener Richard Henriksen er optimistisk før den viktige bortekampen.
- Vi stiller et sterkt lag mot Lier. Det viktige blir at vi går inn i kampen med en helt annen energi og vilje enn sist. Vi er alle veldig revansjelystne etter tapet for Snøgg, og vil vise for oss selv at vi kan mye bedre. Vi må gjøre hverandre gode og får vi til dette tar vi tre poeng, sier Ørntreneren.

Rikke Pedersen (med kapteinbind) scoret sist Ørn møtte Lier, og bør gjøre det igjen mandag kveld
Bilder: Knut G. Bjerva

Våroppgjøret mot Lier ble en selsom forestilling. Ørn ledet 1-0 til pause etter scoring av Rikke Pedersen, og burde ledet med fire fem mål. Etter pause kollapset laget, og Lier som ikke hadde en eneste målsjanse før pause scoret tre ganger og vant 3-1.

Har du heller lyst til å se kvinnelaget på Tranby stadion, er det kampstart kl. 20.00.