Sarpsborgs08 2 er det beste rekruttlaget i avdelingen, og hadde flere spillere med erfaring fra Eliteserien. Allikevel var det Ørn som kom best i gang, og skapte flere store sjanser. Nærmest scoring var det da et innlegg fra Trym Bergan Solli ble klarert til corner.

Halvveis ut i omgangen fikk bortelaget sin første sjanse – og scoret. Et innlegg ble slått over hele feltet, der stod Teodor Thorvaldsen og skuddet ble fomlet litt i mål av Ørnkeeperen. En av de få feilene til Miguel Vieira så langt i sesongen.

Thomas Knutsen hadde fått sjansen på topp, og fikk etter hvert to store sjanser, den første gikk like på utsida, mens den andre ble reddet på streken.

Dermed lå Ørn under til pause, men etter hvilen kom Ørns toppscorer på banen. 
Lasse Bransdal satte mer fart i Ørnlaget og det første kvarteret var det flust med store sjanser – flest til Ørn. Scoring ble det ikke før Lasse Bransdal la et perfekt til Thomas Knutsen som skrudde ballen i vinkelen fra vel 6 meter.

Etter utligningen fortsatte Ørn å trykke på, og etter vel en times spill fikk Alex Krawiec ballen. Han forserte, utmanøvrerte to-tre motspillere, og satte ballen i keepers høyre hjørne. Hans første scoring siden slutten av april.
Alex Krawiec gjør 2-1 i tussmørket i Lystlunden
Måneskinnsfotograf: Knut G. Bjerva

Fem minutter seinere ropte mange på tribunen på straffe, da Niklas Haakenstad falt innenfor 16-meteren, men også enkelte med brune øyne mente dommeren gjorde rett da han vinket spillet videre.

I stedet var det bortelaget som scoret etter at ex SF-spiller Kristoffer Normann Hansen løp gjennom Ørnforsvaret og satte ballen sikkert i mål.

Men Ørn måtte vinne for å ha en ørliten sjanse til å henge med i opprykkskampen, og ti minutter før slutt sørget Alen Patros for at Ørn igjen var i ledelsen. Han dribla et par spillere på åtte-ni meter, og satte inn sitt første mål for sesongen.
Ikke lenge etter sørget keeper Vieira for at Ørn fortsatt var i ledelsen, da han med et tigersprang reddet et skudd på hel volley fra ganske kort hold.
Alen Patros scorer sitt første mål for sesongen

Lasse Bransdal har scoret 21 mål hittil i sesongen, og fikk sitt 22. på overtid. Et lurt skudd fra vel 20 meter gikk inn i motsatt hjørne og dermed 4-2 til Ørn.

Fornøyd med mye
Trener Kjell Andre Thu var fornøyd med det meste, bortsett fra baklengsmålene.
–  Vi møter et godt lag som er gode tekniske og har bra trøkk i spillet. Da er det ekstra moro at vi vinner en fullt fortjent seier. Vi skaper flest sjanser og har mye fint kombinasjonsspill. Første omgang er ikke all verden, men jeg syns vi er veldig gode etter pause. Det eneste som irriterer litt er at vi slipper inn to litt enkle mål. Det var solid framgang siden kampen mot Odd3, og det ligger nok i mental innstilling, der har vi fortsatt en vei å gå, sier Thu.

Ørn gjør sine første bytter etter ett minutt?
– Jeg kan skjønne at enkelte reagerer, men vi må ha keeper i rekruttlagets kamp mot GØIF på torsdag og Adrian G. Bergman har karantene. Siden vi bare har to keepere, var det et enkelt valg å la Adrian starte og sette inn Miguel rett etter kampstart. Dessuten har juniorlaget også et tett kampprogram, og det er flere skader, så derfor gjorde vi byttene som vi gjorde. Selvsagt spiller det også inn at rekruttkampen på torsdag er viktig, den må vi vinne hvis vi skal ha mulighet til å rykke opp, sier Ørntreneren
Endelig jubel i Lystlunden, Lasse Bransdal blir gratulert av Alen Patros (delvis skjult) og Alex Krawiec

Ørns beste
Alex Krawiec fikk fortjent pizza fra Pizzinini som Ørns beste spiller. Han var en konstant trussel med sine driblerier, og fikk også en flott scoring. Venstreback Trym Bergan Solli fulgte tett etter, med en meget god førsteomgang, der han ofte kom på raid langs venstresida. Dessuten satte Lasse Bransdal fart i Ørnangrepet etter pause, og nærmer seg nå Kristoffer Silbergs scoringsrekord fra noen år tilbake.
Alex Krawiec var banens beste mot Sarpsborg08 2

Neste kamp/tabell
Ørn er nå ferdig med kampene mot andre- og tredjelag. Lørdag er Østsiden motstander på bortebane, et lag som tapte 0-1 for Sprint Jeløy sist lørdag. Bare Ørn klarer å ha 11 spillere på banen i hele kampen, bør det være muligheter.
Ørn ligger fortsatt fem poeng bak Moss med tre kamper igjen og har dessuten svakere målforskjell. Men så lenge det er håp er det fortsatt muligheter, og Moss har vist svak form på hjemmebane i de siste kampene. I fjor tok laget syv av 18 poeng på de seks siste kampene. Moss møter Oppsal (H), Kråkerøy (H) før de avslutter borte mot Holmen.
Etter kampen mot Østsiden spiller Ørn hjemme mot Sprint Jeløy før laget avslutter borte mot Kråkerøy.
Kvik ligger fire poeng bak Ørn, så muligheten for en sølvplass er absolutt tilstede.

Til slutt må vi nok en gang kommentere det såkalte flomlyset i Lystlunden. Det gir så lite lys at det er vanskelig å se hva som skjer på den andre siden av banen, og bør skiftes ut så snart som mulig. Det er nok såvidt dommeren godtar at kamper spilles i slikt lys, og dommerobservatøren opplyste at han ville kommentere det i sin rapport.

HER er tabellen etter 23. serierunde. 

Andre kamper

 

 

Lørdag

Ullern

Moss

0-3

 

Sprint-Jeløy

Østsiden

1-0

 

Kvik Halden

Odd3

3-1

 

Kråkerøy

Oppsal

3-0

 

Vestfossen

Holmen

3-1

Mandag

Drøbak-Frogn

Strømsgodset2

2-1


Neste runde

Lørdag

Moss

Oppsal

 

Holmen

Ullern

 

Østsiden

Ørn Horten

 

Sprint-Jeløy

Kråkerøy

 

Strømsgodset2

Vestfossen

Søndag

Odd3

Drøbak-Frogn

Mandag

Sarpsborg08 2

Kvik Halden

Flere av Knut G. Bjervas måneskinnsbilder fra kampen kan du se HER.
 

Kampfakta NT-ligaen 2.10.17

Ørn Horten – Sarpsborg08 2 4-2 (0-1)
Lystlunden stadion – ca 100 tilskuere

Dommer: Espen Samuelsen, Vestfossen

Mål:

0-1 Teodor Thorvaldsen (23)

1-1 Thomas Knutsen (54)

2-1 Alex Krawiec (63)

2-2 Kristoffer Normann Hansen (74)

3-2 Alen Patros (79)

4-2 Lasse Bransdal (91)

Gult kort: Håvard Hettervik (må stå over neste kamp)

 

Ørn Hortens lag:

Adrian G. Bergamn (Miguel Vieira fra 1.)

Olaves Fuglem (Daniel Skistad fra 64.)
Håvard Hettervik

Selom Muho

Trym Bergan Solli

Jens Erik Johansen (Thomas Utter Jensen fra 64.)

Artan Brovina (Lasse Bransdal fra 45.)

Alen Patros

Alex Krawiec

Kristoffer Perskaas (Thomas Knutsen fra 1.)

Niklas Haakenstad