Vi vil først gratulere hardtsatsende Moss FK med et fortjent opprykk. Ørn Horten har overrasket mange denne sesongen, og var laget som ga Moss kamp lengst, men med 6-0 over Oppsal viste Moss at de er det klart beste laget i avdelingen. Moss ligger nå åtte poeng foran Ørn med to kamper igjen.

Ganske trist 
Det var ikke så mye å glede seg over hvis man hadde brune øyne på Østsiden lørdag ettermiddag.
Trener Kjell Andre Thu oppsummerte det ganske greit.  
- Dette var årets svakeste kamp av oss. Vi henger ikke med på fysikken og trøkket Østsiden kommer med. Vinner ikke dueller og klarer ikke skape noe med ballen. Vi får et lite håp når Lasse scorer 2-1 i slutten av 1.omgang. Men vi henger ikke med i 2.omgang heller så vi taper fullt fortjent og begge røde korta er greie, sier en skuffa Ørntrener. 
Trener Kjell Andre Thu har hatt bedre dager på sidelinja i år
Bilder: Knut G. Bjerva

Første omgang
Ørn var ikke på nett fra start, og fikk to mål i mot i løpet av de seks første minuttene av kampen. Østsiden var aggressive i presset og får full uttelling på sine to første sjanser. Det tok faktisk vel en halvtime før Ørn fikk sin første målsjanse, men headingen til Haakenstad gikk utenfor. Også Olaves Fuglem og Thomas Utter Jensen kom til målsjanser, men enten så reddet keeper eller så gikk ballen utenfor.

Like før pause reduserte Ørn og Lasse Bransdal kunne notere seg for sin 23. scoring etter dagens peneste Ørnangrep. Det endte med at Olaves Fuglem slo at innlegg til Bransdal som han satte enkelt i mål.

Førsteomgangen kan oppsummeres med at Østsiden vant alle dueller og scoret på sine første skikkelige sjanser. Ørn jobbet seg inn i kampen utover kampen, men det var tydelig at gressunderlag var uvant og flere spillere sleit med festet på det våte gresset.

Lasse Bransdal setter inn reduseringsmålet like før pause

Andre omgang
Mange trodde at Ørn, som flere ganger tidligere i år, skulle komme sterkt etter pause, men det skjedde ikke. Etter en times spill fikk hjemmelaget straffespark, men et tigersprang av keeper Miguel Vieira hindre scoring.

Bare fem minutter seinere økte Østsiden til 3-1 da et innlegg fra høyresiden gikk over hele feltet og ble stupheadet i mål via keeper Vieira.

Deretter skjedde det mye, med negativt Ørnfortegn. Først fikk Ørn annullert en scoring fordi dommeren mente at ballen var ute. Deretter får Thomas Utter Jensen gult kort for protester, og bare minuttet seinere fører en stygg takling til at Utter Jensen må forlate banen.

Kvarteret før slutt var det spikerslåing for godt i Ørnkista da Dino Mulic fastsatte sluttresultatet til 4-1.

På overtid fikk Ørnkeeper Vieira Ørns andre røde kort, da dommer tolket at Vieria forsøkte å redde med hendene. Ballen traff brystet, gikk deretter ned i bakken og så opp i hånden. Kanskje ikke verdens klareste viljehands, men det er dommeren som dømmer.
Vieiras røde var Ørns syvende røde kort for sesongen, og alle har kommet i Østfold.

Thomas Utter Jensen fikk se det røde kortet mot Østsiden

Oppsummering
Dette var en kamp der et hjemmelag i «desperat» poengnød møtte et Ørnlag som ikke var helt på nett, hverken fra start eller utover i kampen. Vi har sett det i en del kamper i år, der Ørn møter lag på nedre halvdel, og ikke klarer å mobilisere nok innsats. Det er nok å nevne forrige bortekamp mot Odd3, der Ørn halet i land seieren, mest fordi motstanderen var dårlig. De beste kampene i år har kommet mot de gode lagene, det er nok å nevne cupoppgjørene mot SF og Vålerenga, men også hjemmekampen mot Moss og borteoppgjøret mot Kvik Halden er eksempler på dette.
Samtidig ble vi før sesongen varslet om at det unge Ørnlaget kom til å svinge mye i løpet av sesongen, og alt i alt har laget prestert over forventning, og vært med i opprykkskampen nesten helt inn – men bare nesten.

Tabell/neste kamp
Ørn ligger fortsatt på andreplass på tabellen,  åtte poeng bak Moss, men fire poeng foran Kvik Halden som møter Sarpsborg08 2 mandag.
Det betyr at Ørn kan sikre andreplassen selv. Det krever nok tre poeng mot Sprint Jeløy som komme til Lystlunden lørdag 14. oktober kl. 15 og i siste kamp borte mot Kråkerøy lørdagen etter.

Knut G. Bjerva var nok Ørns beste lørdag, du kan se hans bilder fra kamper HER.

Litt å glede seg over
I en annen avdeling i 3. divisjon vant Halsen 2-1 over Sola, og tidligere Ørnspiller Tobias Hem scoret begge Halsens mål. Det betyr at Halsen nå ligger fire poeng over nedrykksstreken med to kamper igjen. Dersom Halsen klarer seg vil både andre-  og tredjeplassen i 5. divisjon rykke opp, noe som vil føre til at både Ørn Horten og Falk/Borre vil spille i 4. divisjon neste år.

Andre kamper denne runden

Lørdag

Moss

Oppsal

6-0

 

Holmen

Ullern

0-3

 

Sprint-Jeløy

Kråkerøy

1-4

 

Strømsgodset2

Vestfossen

0-3

Søndag

Odd 3

Drøbak-Frogn

1-8

Mandag

Sarpsborg 08 2

Kvik Halden

 

 

Neste serierunde

Lørdag

Drøbak-Frogn

Sarpsborg08 2

 

Vestfossen

Odd3

 

Oppsal

Holmen

 

Kvik Halden

Østsiden

 

Moss

Kråkerøy

 

Ørn Horten

Sprint-Jeløy

 

Ullern

Strømsgodset2

Kampfakta NT-ligaen 7.10.17
Østsiden - Ørn Horten 4-1 (2-1)
Østsiden idrettsplass –  60 tilskuere
Dommer: Abdulhadi Al-Fahad, Ekholt
Mål:
1-0 Argtim Shabani (4)
2-0 Dino Mulac (6)
2-1 Lasse Bransdal (42)
3-1 Enal Hasurdzic (65)
4-1 Dino Mulac (74)
Røde kort: Thomas Utter Jensen og Miguel Vieira, gult kort:  Trym Bergan Solli (hans andre)

Ørn Hortens lag:
Miguel Vieira
Daniel Skistad
Selim Muho (Jens Erik Johansen fra 57)
Thomas Knutsen
Trym Bergan Solli (Simen Thon fra 73.)
Olaves Fuglem (Ali Saleban fra 78.)
Artan Brovina (Ahmed Suleman fra 83.)
Alen Patros  
Thomas Utter Jensen
Niklas Haakenstad (Adrian G. Bergman fra 93.)
Lasse Bransdal