Fantastisk uke
Dette har vært litt av ei Ørn-uke. Tirsdag ble juniorlaget kretsmestere og torsdag ble Gutter13 det samme. Lørdag ble det klart at Ørns rykket opp til 4. divisjon ettersom Halsen berget plassen i 3. divisjon gjennom 2-1 over FK Tønsberg. Og sist, men ikke minst, klarte A-lag herrer å komme seg tilbake på andreplassen etter en sterk seier på bortebane.
- Dette var utrolig deilig og vel fortjent. Vi har hatt en veldig bra sesong med mange unge spillere som har vokst gjennom sesongen. I dag stiller vi med fem juniorspillere fra start, og syv juniorer på benken. Når vi ser på hva Moss stiller med hvor de knapt har juniorspillere i stallen, er jeg veldig imponert over det vi har prestert. All ros de gutta som har prestert veldig bra, og det er jo lenge siden Ørn har vunnet så mange kamper på én sesong, sier Ørntreneren.

Trenerduoen Kjell Andre Thu Thu og Trym Bergman har hatt suksess denne sesongen
Foto: Børt Erik Fuglem

Scoringene
1-0 - Niklas Haakenstad plukker opp et tilbakespill, men keeper redder når han kommer alene. Jens-Erik plukker opp returen og setter den i det åpne målet.
2-0 - Ørn fortsette å kjøre på og produserer sjanser like etter det første målet. Etter en pasning fra Simen Thon  får Bransdal vendt opp inne i 16-meteren og plasserer ballen fint til høyre for keeper.
3-0 – Simen Thon felles etter godt Ørnspill, og Lasse Bransdal scorer på straffesparket med et hardt skudd midt i mål

Her avverger keeper Miguel Vieira en stor sjanse før pause
Foto: Børt Erik Fuglem

Lettet og fornøyd
Trener Kjell Andre Thu var strålende fornøyd etter kampen.
– Vi møter et bra lag i dag, bedre enn Sprint som slo oss for ei uke siden. Vi la om til 4-2-3-1 og det syns jeg fungerte godt. Førsteomgang var ganske jevn og Kråkerøy hadde et par farlige kontringer, men da var keeper Miguel på plass. Vi bearbeida dem en del før pause, og regna med at ville sprekke opp i 2. omgang. Vi får to kjappe scoringer etter pause og da måtte de mer fram. Jeg følte vi hadde veldig bra kontroll og da Lasse Bransdal satte inn straffesparket like før slutt, avslutta det en kanonsesong for oss, sier Ørntreneren.


Ørn trener nå ut neste uke før spillerne får fire ukers ferie. Deretter starter oppkjøringa før neste sesong. Planlegginga for 2018 er godt i gang og flere enn vanlig er på kontrakt. Thu er klar på at før neste sesong må det trenes både mer og bedre og noen forsterkninger må hentes inn, hvis målsettingen om opprykk skal slå til.

To unge debutanter, Lars Marelius Arnesen og Johan Bonden Nysveen
Foto: Frode Arnesen

Ørns beste
Keeper Miguel Vieira gjør igjen en strålende kamp, og har et par praktredninger før pause. Dessuten er Daniel Skistad god på uvant midtstopperplass og Simen Thon kommer inn til pause og får to assists, ved siden av at han gjør en veldig bra omgang. Dessuten oppnådde Lasse Bransdal å komme opp i et kvart hundretalls mål. Han har hatt sin beste sesong hittil i karrieren og vi vet at Ørn vært gjerne vil beholde ham, selv om han nå studerer i Oslo. Vi må tilbake til Kristoffer Silberg i daværende 3. divisjon i 2013 for at Ørn har en spiller med like stor målteft.

To nye spillere fikk sin debut på A-laget. Det store talentet Johan Bonden Nysveen som fortsatt er guttespiller, kom inn mot slutten av kampen. Det samme gjorde juniorspilleren Lars M. Arnesen.

15-årige Johan Bonden Nysveen i sin debut på A-laget
Foto: Frode Arnesen

Slik endte sesongen
Ørn havnet på andreplass med 52 poeng, og det ble tilslutt 11 poeng opp til Moss. Ørn har 16 seire, fire uavgjorte og seks tap, hvorav to kom helt på slutten. Kvik Halden, som satset knallhardt foran sesongen, havnet tre poeng bak Ørn.
I nedrykkstriden kom Sarpsborg08 2 dårligst ut, og slår følge med Holmen, Sprint Jeløy og Odd3 ned i 4. divisjon.

Andre kamper

Sprint Jeløy

Kvik Halden

1-0

Holmen

 Moss

0-6

Østsiden

 Drøbak Frogn

0-1

Sarpsborg08 2

 Vestfossen

1-2

Odd3

  Ullern

0-2

Strømsgodset2

 Oppsal

3-2

HER finner du tabellen for Ørn Hortens avdeling. 

Se video med Ørn jubel fra garderoben HER, der kaptein Knutsen har fått ekstra mandig stemme.

Vi lar dette bildet symbolisere sesongen 2017 for Ørn Hortens A-lag herrer
Foto: Børt Erik Fuglem

Kampfakta NT-ligaen 21.10.17
Kråkerøy - Ørn Horten 0-3 (0-0)
Fredrikstad stadion – 79 tilskuere
Dommer: Abdulhadi Al-Fahad, Ekholt  
Mål:
0-1 Jens Erik Johansen (51)
0-2 Lasse Bransdal (53)
0-3 Lasse Bransdal (88, str)
Gult kort: Lasse Bransdal (hans første for sesongen) – ett til Kråkerøy

Ørn Hortens lag:
Miguel Vieira
Olaves Fuglem (Suleman Elyas fra 66.)
Håvard Hettervik
Daniel Skistad
Trym Bergan Solli (Lars M. Arnesen fra 90.)
Thomas S. Knutsen
Alen Patros
Jens-Erik Johansen (Johan Bonden Nysveen fra 84.)
Alex Krawiec (Simen Thon fra 46.)
Niklas Haakenstad (Marius Baggerød fra 84.)
Lasse Bransdal