Ørn Kristiania har hovedsakelig bestått av spillere som tidligere har spilt i Ørns junioravdeling, men som nå bor i Oslo. Klubben har vært et sosialt og fotballmessig samlepunkt for tidligere Ørngutter og de har selvfølgelig spilt i brune drakter.

Klubben fikk mye oppmerksomhet både i Norge og utlandet da de i 2013 gjorde et framstøt for å signere kontraktsløse David Beckham. Han fikk tilbud om både drakt nummer 7 og treningsbag, men valgte å gå til Paris St. Germain.

Ørn Kristiania kunne notere seg for over 60 oppslag i 13 land med tilbudet til Beckham

Hver påskeaften har Ørn Kristiania spilt kamp mot Skoppum i Lystlunden, med servering av gratis grillpølser i pausen. Da har Ørn Kristiania vært «forsterket» med en Ørnlegende, og som styreleder Martin S. Roppestad skriver i meldingen under: «I ettertid står likevel kampen med Ørn-legenden Helge Fjeld i Lystlunden 2014 igjen som et ekstra stort øyeblikk.»

Ett av høydepunktene var kampen med Helge Fjeld på laget (faksimile Gjengangeren)

Selv om det nå ligger an til klubben går i dvale, åpner styret for en siste mulighet for fortsatt drift:
«Med mindre det dukker opp en rik onkel eller tante, er derfor konklusjonen at Fotballklubben Ørn Kristiania trekker sitt lag fra seriesystemet fra og med i år.»

Nederst finner du noen flere bilder fra Ørn Kristianias historie.

Her er orienteringen fra styreleder Martin S. Roppestad i Ørn Kristiania:

Kjære alle med hjertet i Ørn Kristiania

Det er med tungt, brunt hjerte jeg skriver dette.
For et par uker siden hadde store deler av spillerstallen et møte hvor vi evaluerte fjorårssesongen og diskuterte fremtidsutsiktene.

Vi regnet oss frem til at stallen i dag teller ca 12 spillere, som vi anslo ville bidra på jevnlig basis i 2018. Fjoråret var preget av mye innlånte reservespillere i siste liten og forberedelser til kamp gikk mer på å stable et lag på beina. Konklusjonen ble at vi, både sportslig og økonomisk trenger å forsterke spillerstallen med 10 nye spillere.

Ørn Kristiania har faste kostnader på ca 65 000 kr, som omfatter treningstid samt avgifter og utgifter til dommer, krets og NFF. Med dagens stall mangler vi tilnærmet 30 000 kr, da primærinntekten er medlemskontingent.

Vi har alltid ønsket å videreføre de brune Hortenstradisjonene i et lag som skal være et tilbud for alle Hortensere som flytter til hovedstaden. Ørn Kristiania har vært et lag for de med sjela i Horten og legemet i hovedstaden.
Alle er velkomne i Ørn Kristiania, men vi ruller ut rød løper for de fra Horten.

Hadde vi hatt økonomien på plass, ville vi kjøpt oss litt tid med å forsterke spillerstallen, og sjansene ville vært tilstede for fortsatt drift. Det var planlagt stunt mot studenter og innflyttere fra Horten som, sammen med dagens stall, forhåpentligvis ville utgjort “Nye Ørn Kristiania”. 
Hadde vi hatt en større stall ville vi garantert løst dette, men jobben med å innhente både kroner og å doble stallen er i største laget, selv om vi nå har åpnet for spillere fra utenfor Horten.

Med mindre det dukker opp en rik onkel eller tante, er derfor konklusjonen at Fotballklubben Ørn Kristiania trekker sitt lag fra seriesystemet fra og med i år.

Siden 2010 har minnene vært mange, alt fra frisparkscoringer, treningsleirer, storseire, påskekamper med gamle legender, til Beckham-bud og korsang på julejazz.
I ettertid står likevel kampen med Ørn-legenden Helge Fjeld i Lystlunden 2014 igjen som et ekstra stort øyeblikk.

Vi ønsker å takke alle spillere, trenere, æresmedlemmer, støttespillere og supportere for all støtte og for noen fantastiske fotballminner.

Med sjela i Horten og legemet i hovedstaden!

HEIA ØRN! 

For Ørn Kristiania
Martin Sjøblom Roppestad
leder