Etter en lang vinter og vår er det nå klart for seriepremiere i Lystlunden.

Noen ord fra trener Thu

Jeg håper fotballinteresserte i distriktet setter pris på den lokale profilen til årets Ørnlag og gir oss støtte ved å møte opp på seriepremieren, sier Ørntrener Kjell Andre Thu.

Ørn kan stille et nesten skadefritt mannskap mot Kvik. Den eneste som mangler er Patrick Søderstrøm som er operert i kneet, og trolig ikke klar før høstsesongen.

Trener Kjell Andre Thu kan stille et skadefritt mannskap mot Kvik Halden
Alle bilder: Knut G. Bjerva

Trener Kjell Andre Thu kunne glede seg over en solid generalprøve mot Eik Tønsberg med seier 6-1, men regner med atskillig tøffere motstand når Kvik står på motsatt banehalvdel mandag ettermiddag.

– Kvik er en av avdelingsfavorittene, sammen med Moss, men vi skal gi dem skikkelig motstand på mandag. Vi har et ungt lag med mange talentfulle lokale spillere hvor en del fikk god erfaring i 2. divisjon på høsten i fjor. Vi viste mot Eik at vi er et lag som kan spille hurtig, morsom og variert angrepsfotball, og jeg tror det blir mye moro i Lystlunden i år. Jeg håper fotballinteresserte i distriktet setter pris på den lokale profilen og gir oss støtte ved å møte opp på seriepremieren, sier Ørns trener.

Vi tror Ørn stiller med samme lag som startet mot Eik Tønsberg:

 • Miguel Vieira
 • Trym Bergan Solli
 • Håvard Hettervik
 • Thomas S. Knutsen
 • Torgeir Fredriksen
 • Alen Patros
 • Joachim W. Hoff
 • Adnan Hadzic
 • Thomas Utter Jensen
 • Lasse Brandsdal
 • Niklas Haakenstad

Siste lagene møttes

Det siste oppgjøret mellom lagene 1-1 i Lystlunden i slutten av juli i fjor, og på hjemmesida hadde vi følgende omtale:

"Et svært ungt Ørnlag møtte Kvik-Halden i Lystlunden lørdag. Flere spillere er som kjent fristilte, og kaptein Arnar Førsund sonet for rødt kort mot Asker. Det sto 0-0 til pause etter meget god kollektiv innsats. Keeperdebutant Adrian Grasmo Bergman (17 år) hadde også flere flotte redninger i første omgang.

Ørnguttene fortsatte den gode trenden fra første omgang og sto absolutt ikke tilbake for en mer robust og erfarent Kvik-Halden lag. I det 84. minutt rullet Ørn opp et flott angrep og dagens kaptein Thomas S Knudsen kunne dunke inn 1-0 til Ørn - vel fortjent!

Kvik-Halden presset voldsomt på mot slutten og dessverre for Ørn klarte de å sette utligning rett før dommeren endelig blåste for kampslutt. Av en eller annen årsak var dette nærmere fem minutter på overtid.
En overraskende og gledelig innsats av et ungt Ørn lag og 1-1 mot Kvik Halden må sies å å være svært positivt for videre kamper i årets serie."

Kaptein Thomas Knutsen scoret Ørns mål sist lagene møttes

Oppgjørene de fleste husker er nok kvalifiseringskampene mot Kvik i 2009. Da vant Ørn 3-1 i Halden, etter at Alen Patros scoret ett og sørget for et Kvik-selvmål. Anders Tetlie scoret et tredje. I returoppgjøret i Lystlunden vant Kvik ufortjent 2-0. De burde vunnet adskillig mer, men Ørn rykket opp til 2. divisjon.

Alen Patros er den eneste av dagens Ørnspillere som var med i 2009

Motstanderen

Kvik Halden endte på 9. plass i Ørns avdeling i 2017, fem poeng bak Odd2 på den viktige syvendeplassen.
Laget satser hardt på opprykk og er nok en av avdelingsfavorittene. Laget har hentet inn toppscoreren fra 2015-sesongen, Bjørn Berglund som i fjor prøvde seg i Øster. Berglund noterte seg for 18 mål og ble klubbens toppscorer sist han var i Kvik. Berglund scoret ett av målene da Kvik vant 2-0 i Lystlunden i august 2015.
Sammen med Øistein Lund Næsheim som prøvespilte for Ørn i fjor, vil han trolig utgjøre en giftig angrepsduo i år. Berglund fikk imidlertid en hodeskade i siste treningskamp mot Sarpsborg08 2, og det er uklart om han blir klar til kampen mot Ørn.

Fjorårets toppscorer Almir Taletovic har gått til Ängelholms FF som spiller på tredje nivå i Sverige.

Spiller i avgang:

 • Mathias Engebretsen, Vindbjart
 • Martin Hoel Andersen, Jerv
 • Joacim Heier, lagt opp
 • Sabri Khattab, Edmonton
 • Jonathan Dixon
 • Almir Taletovic, Ängelsholm
 • Victor Adebahr, Island
 • Ole Strømsborg, skadet

Nye spillere:

 • Christian Halvorsen, Borgen
 • Rinor Topallaj, Sarpsborg 08
 • Magnus Hart, Sarpsborg 08
 • Herman Blystad, FFK
 • Bjørn Berglund, Øster

Vi håper spissduoen Niklas Haakenstad og Lasse Brandsdal sørger for mange scoringer denne sesongen

Kjent trener

Kvik trenes av Kent Bergersen som har spilt for Rosenborg, Vålerenga, Panionios, Strømsgodset, og en rekke andre klubber. Han startet trenerkarrieren som spillende trener i Drøbak/Frogn i 3. divisjon i 2003. Han har deretter hatt ulike treneroppdrag i Bodø/Glimt, Lyn, Ålesund (assistenttrener under Kjetil Rekdal og Jan Jönsson) og HamKam.

Etter en tung start på 2016-sesongen, ble Bergersen løst fra sin kontrakt med Ham-Kam i mai, før han ble ansatt som trener for Kvik Halden før denne sesongen. Han skrev blant annet følgende på klubbens hjemmeside i begynnelsen av april:

"Som dere ser så har vi mistet mye kvalitet og rutine som det er vanskelig å erstatte, men vi har fått inn tre spennende unggutter. Økonomien i klubben har gjort at vi ikke har klart å erstatte alle som har forsvunnet, noe som igjen vil si at vi er avhengig av at noen av de unge spillerne må ta store steg ila sesongen. Samtidig er vi avhengig av lite skader og få karantener etter gule og røde kort, da vi ikke har veldig stor bredde i stallen."

Treningskamper

Kvik Halden har tapt sine fire siste treningskamper, deriblant mot avdelingskollegaene Kråkerøy og Sapsborg08 2.

Treningskamper 2017
29.1. Moss 1-1
4.2. FK Tønsberg 3-2
19.2. Follo 2-0
25.2. Ullern 0-2
11.3. Oddevold FC 2-1
18.3. Kråkerøy 2-3
25.3. Kjelsås 0-1
1.4. IFK Uddevalla 1-2
11.4. Sarpsborg08 2 1-2

Ta turen til Lystlunden

Det unge, lokale og talentfulle Ørnlaget vil sette stor pris på støtte fra tribunen. Du kan derfor gjerne avslutte påskeferien med å tilbringe et par timer på tribunen i Lystlunden. Det er kampstart i Lystlunden kl. 17.00.

Ørnpass i kommende uke

Det har dessverre blitt en forsinkelse på levering av sesongkort – eller ØrnPass. Klubbens salg av ØrnPass til 300,- for seriekampene i 2017 blir derfor igangsatt kommende uke og kortsalget skal avsluttes før andre hjemmekamp. Til serieåpningen mot Kvik/Halden blir det derfor bare vanlig billettsalg.

ØrnPassene gjelder ikke for cupkamper, så i cupkampen mot Hønefoss blir det også billettsalg.
Men, fra andre hjemmekamp kan alle med ØrnPass for bare 300 kroner se resten av Ørns seriekamper i 2017.

 

Kilder:

Kvik Haldens hjemmeside
Halden Arbeiderblad
Wikipedia