I første omgang hadde Ørn to skudd i tverrliggeren, og en kjempesjanse ved Lasse Bransdal. Like etter pause fikk Artan Brovina sitt andre gule kort og Ørn måtte spille nesten en hel omgang med ti mann. Ullern utlignet ti minutter etter pause etter et balltap utenfor egen 16-meter. Ørn hadde de fleste sjansene, blant annet brant Adnan Hadzic et straffespark, men det endte 1-1.

Etter tre meget gode kamper, kom det en nedtur for Ørn. Ullern hadde ett poeng mot Ørns seks, men som trener Kjell Andre Thu varslet, var Ullern bedre enn tabellen viste.
Allerede etter et par minutter satte Ørn ballen i tverrliggeren og allerede da burde Ørn tatt ledelsen. Det gjorde laget snaue kvarteret seinere, da Thomas Utter Jensen satte et hardt frispark fra 17 meter nede ved den ene stolpen. Lasse Bransdal fikk to kjempemuligheter til å øke ledelsen, men først gikk ballen i tverrliggeren, før keeper så vidt fikk avverget.
Ullern hadde ballen en god del, men produserer kun farligheter på cornere, og den største havnet i tverrliggeren.


Lasse Bransdal hadde flere store muligheter mot Ullern
Bilder: Knut G. Bjerva

Etter pause

I det første spilleminuttet etter hvilen, pådro Artan Brovina seg sitt andre gule kort etter å ha kommet for seint inn i en takling. Greit nok, selv om det første gule som kom vel ti minutter ut etter kampstart, var litt hardt idømt.
Snaue ti minutter ut i omgangen, kom utligninga. Keeper Vieira kastet ballen til Alen Patros som mistet den utenfor 16-meteren. Det påfølgende Ullernskuddet ble reddet av Miguel Vieira, men Hans-Petter Karstensen var påpasselig framme og satte returen i mål.
Utover i omgangen hadde Ullern ballen mest, men Ørn var farlige på kontringer, og fikk etter hvert muligheten som burde avgjort kampen. Adnan Hadzic brant imidlertid straffesparket, og selv om Lasse Bransdal fikk en kjempemulighet på slutten, måtte Ørn nøye seg med ett poeng.


Ullerns keeper var igjen blant motstanderens beste

Bra moral

Trener Kjell Andre Thu var litt delt etter kampen.
- Vi leder 1-0 til pause uten at det er grunn til å være fryktelig imponert over det vi presterer de første 45. Blir enige om å kline litt ekstra til i 2. omgang men ting blir vanskelig når vi får en utvisning allerede i det første minuttet av andre omgang. Da blir det mere å forsvare seg og satse på kontringene. Vi blir trykket bra bakover men er farlige på overganger og skaper noen farligheter. Vi brenner ei straffe som rett og slett var elendig utført av Adnan. Lasse har også en stor sjanse helt på slutten som stryker lengst stolpe. I mellomtiden blir vi presset bra bakover og Miguel og stoppere holder oss inne i kampen.
Målet i mot er egentlig litt unødvendig, da vi har mulighet til å klarere, men velger å spille til Alen Patros som er litt uoppmerksom og får litt dårlig touch. Dette gjør at vi mister ballen langt inn på egen halvdel, og de scorer. Vi må bli flinkere til å luke vekk sånne baklengsmål. Men alt i alt gjør de ti spillerne utpå dere heroisk innsats i 2.omg og vi viser en sinnsyk bra moral, sier Ørntreneren.


Harde dueller i Ullerns felt

Ørns beste

Keeper Miguel Vieira gjorde nok en solid kamp, det samme gjorde kaptein Thomas Knutsen. Framover på banen var det mer variabelt. Lasse Bransdal var en del involvert og stod bak de fleste av Ørns målsjanser, men måtte for første gang denne sesongen gå av banen uten scoring.

Fotballens festdag

Ørns neste kamp er på Fotballens festdag, 16. mai, hjemme mot Oppsal kl. 19.00.Oppsal gikk forbi Ørn på tabellen etter 1-0 over Sprint Jeløy i dag.

Allerede i morgen søndag tar Ørn i mot Konnerud i 1. runde i NM for juniorer. Det er kampstart kl. 15.00, så legg gjerne søndagsturen til Lystlunden.

Flere av Knut G. Bjervas bilder finner du HER.

Andre kamper denne   runden  
Lørdag Vestfossen Kvik   Halden 3-2
  Oppsal Sprint-Jeløy 1-0
  Drøbak-Frogn Kråkerøy 3-2
Søndag Moss Østsiden  
Mandag Holmen Sarpsborg08   2  
  Strømsgodset2 Odd3  

Kampfakta NT-ligaen 6.5.17
Ullern - Ørn Horten 1-1 (0-1)
Ullern kunstgress – 150 tilskuere
Dommer: Morten Andersen-Gott, Øvrevoll-Hosle
0-1 Thomas Utter Jensen (16)
1-1 Hans-Petter Karstensen (53)
Rødt kort: Artan Brovina (to gule) Gult kort: Olaves Fuglem

Ørn Hortens lag:
Miguel Vieira
Torgeir Fredriksen
Thomas Knutsen
Joachim W. Hoff
Trym Bergan Solli
Alen Patros (Olaves Fuglem fra 76.)
Adnan Hadzic
Artan Brovina
Thomas Utter Jensen
Niklas Haakenstad (Selim Muho fra 78.)
Lasse Bransdal