– I dag er jeg mest fornøyd med at vi går videre, spillet var mer ruskete, men det er seier som teller, sa trener Sven Pollen Solbakken.

Ørn har et sterkt juniorlag i år, og i cupen vil man også ha med en del juniorer fra A-stallen. Mot Konnerud i første runde var både Alex Kraviec, Jens Erik Johansen, Olaves Fuglem, Ulrik Kaupang og Mohammed Saleban med fra A-stallen. Samtidig manglet det flere juniorer som var borte pga konfirmasjon og av andre grunner.
I en kvalifiseringskamp til Interkretsserien i slutten av april, vant juniorlaget 3-0 mot Konnerud på bortebane etter to mål av Hans Petter Vatne og ett av Sigve Solberg. Konnerud står dessuten med ett poeng etter tre kamper i kvaliken, mens Ørn har full pott og topper tabellen.
Derfor var det nok mange som trodde at det skulle bli enkelt på hjemmebane. Men fotballkamper er sjeldne enkle.

Ørn tok ledelsen i Lystlunden etter en halvtimes spill da Alex Kraviec satte et innlegg fra høyre side i mål.
Ørn fortsatte å ha et spilleovertak, og skapte også flest sjanser, men effektiviteten ietter hvert solfylte Lystlunden, var ikke den beste. 1-0 ble derfor pauseresultatet.


Alex Kraviec (20) setter inn 1-0
Bilder: Knut G. Bjerva

Etter hvilen fortsatte kampen på samme måte, men slurv i pasningspillet gjorde at Ørn ikke fikk uttelling på sjansene. Ikke før brødrene Saleban kombinerte fint, og da kunne Jens Erik Johansen sette innlegget greit i mål fra seks-syv meter. Da var vel et kvarter igjen av kampen.


Jens Erik Johansen (16) setter inn Ørns andre mål

Konnerud fikk imidlertid sin redusering få minutter seinere, etter at Ørn ikke fikk klarert i eget forsvar. Med ettmålsledelse ble det en viss spenning mot slutten av kampen, men Ørn var nærmere til å øke ledelsen, enn Konnerud var redusering.

Orndet det viktigste

Trener Sven Pollen Solbakken var mest fornøyd med avansementet.
- I dag var det viktigste at vi gikk videre. Vi spiller ikke noen spesielt god kamp og får sjelden til det spillet vi ønsker. Vi er spillemessig ruskete og til tider litt for hissige på grøten. Vi fikk påfyll med flere juniorer fra A-stallen, og det er vi takknemlige for. Vi skaper utrolig mange sjanser, så alt i alt vinner vi veldig fortjent. Nå blir det spennende å se hvem vi møter i neste runde, sier Solbakken.

Mange Bjerva-bilder fra kampen finner du HER.

Neste kamp

Ørn er eneste lag uten poengtap i Interkretskvaliken etter seire over Stoppen (3-0), Konnerud (3-0) og Storm (3-1). Laget Neste kamp er borte mot serietoer onsdag 10. mai kl. 19:30 på Åmot kunstgress.
Du finner kampoppsett og tabell HER.

De andre Vestfoldlagene som er videre er Flint som vant 3-2 over Sandefjord Ballklubb, Sandefjord Fotball som slo Follo 4-0. FKT er ute etter 3-5 mot Lyn.