Ørn Hortens og Eik Tønsbergs samarbeidslag i 2. divisjon lå under 0-1 til pause, men snudde kampen med en sterk 2. omgang og vant til slutt 3-1 over Hallingdal lørdag.
- Det var skikkelig deilig å få en seier, sier Ørn/Eik-spiss Rikke Pedersen.

Hun forteller at laget i 1. omgang testet ut en 4-2-3-1-formasjon, men at de i pausen - etter at de lå under 0-1 - bestemte seg for å gå tilbake til 4-4-2. Det fungerte tydeligvis mye bedre.
- I 2. omgang eier vi hele spillet. Vi kommer rundt på kantene og får til mange gode kombinasjoner. Det var rett og slett veldig gøy, sier Pedersen.

Rikke Pedersen blir sentral på samarbeidslaget Eik/Ørn
Bilder: Knut G. Bjerva

Det gode spillet ga også uttelling. Først utlignet Charlotte Bjerkeskaug, så satte Malene Kjær inn 2-1-målet før Sandra Preus fastsatte sluttresultatet til 3-1. Og det kunne fort blitt mer. Preus hadde også et stolpeskudd under kampen.

Slik kom målene:
1-1: Sandra Preus legger inne fra kanten og Charlotte Bjerkeskaug kommer som et lyn på bakerste stolpe og banker den i mål.
2-1: Malene Kjær header ballen i mål etter corner.
3-1: Sandra Preus krangler ballen inn i mål etter å ha rundet to forsvarsspillere.

Rikke Pedersen, som vanligvis bøtter inn mål for laget, forteller om god stemning i garderoben etter det som trolig blir generalprøven før serieåpningen mot VIF 2  mandag 23. april kl. 20.00. 
- Vi har foreløpig ikke planer om flere kamper, sier Pedersen.

Blitt godt kjent
Eik Tønsberg og Ørn Hortens spillere har gjennom vinteren trent og blitt kjent med hverandre etter at samarbeidet ble vedtatt av klubbene i fjor høst. 
- Det er klart det var en litt tøff overgang å trene sammen i starten og å konkurrere om de samme plassene på banen, men nå er vi en sammensveiset gjeng som gleder seg til å spille i 2. divisjon sammen. Det er også en skikkelig god tone mellom de to lagene våre som skal spille i 2. divisjon og 3. divisjon, sier Rikke Pedersen.

Charlotte S. Bjerkeskaug scoret utligningsmålet mot Hallingdal

Serieåpning
3. divisjonslaget serieåpner allerede førstkommende onsdag borte mot Skarphedin, mens det for 2. divisjonslaget var deilig å få en seier så raskt etter det tøffe 0-10-nederlaget for Hønefoss i sist treningskamp. Det var også kjærkomment med den første seieren nå like før seriestart. I vinter har kvinnelaget spilt disse treningskampene: Nanset 0-3, Urædd 1-4, Hønefoss 0-10 og Hallingdal 3-1.

Eik/Ørn har forøvrig havnet i en tøff 2. divisjonsavdeling. Den består av mange av Toppseriens 2. lag. I tillegg til VIF møter kvinnelaget også 2. lagene til LSK, Stabæk, Lyn og Kolbotn. Av «vanlige» lag  møter Eik/Ørns kvinnelag Donn, Gimletroll, Lier, Pors og Snøgg.

Flere av Knut G. Bjervas bilder kan du se HER.