Ørn Horten har aldri møtt Staal Jørpeland tidligere. Lørdagens motstander kommer, som navnet sier fra Jørpeland som ligger øst for Stavanger, over fjorden.

Nesten helt skadefrie
Trener Kjell Andre Thu kan melde om stor bedring på skadefronten.
- Vi kan velge fra nesten full tropp så vi har luksusproblem til helgen. Vi håper og tror vi skal få en god start på sesongen, så tre poeng er et naturlig mål. Men serieåpning er alltid litt spesielt. Vi håper å kunne gå ut og trykke til fra start samtidig som vi har bra balanse i laget. Det skal ikke være lett å komme å hente poeng i Lystlunden i år. Så håper vi fotballinteresserte i Horten har lyst til å se det unge og lovende Ørnlaget på lørdag, sier Thu.

Ørns trenerduo Kjell Andre Thu og Trym Bergman er klare for ny sesong

Satser på flere mål
Thomas Knutsen er veteran på årets Ørnlag med 218 kamper og 22 scoringer, mange av dem som midtstopper. Knutsen satser på flere scoringer i år.
- Hvis jeg spiller på midtbanen har jeg tro på ti mål. Jeg kommer nok til å spille fram til endel som scorer, så hvis vi sier 15 målpoeng er det realistisk. Selv om vi er et ungt lag er det mange lovende fotballspillere på laget i år, og jeg skal bidra med min rutine slik at de får en positiv utvikling og blir viktige bidragsytere i laget, sier Knutsen.


Spissen Jens Erik Johansen har scoret mange mål i treningskampene
Bilder: Knut G. Bjerva

Oppkjøringa
Ørn Horten har variert en del i treningskampene hittil og har også vært rammet av flere skader og mer sykdom enn tidligere sesonger. Laget har vunnet 3-1 over Pors Grenland, men også tapt 1-2 for 4. divisjonslaget Flint.
Laget har bare spilt treningskamper på bortebane pga vanskelig baneforhold i Lystlunden. De andre kampene har hatt følgende resultater:
1-2 mot Oppsal
3-3 mot FK Tønsberg
3-1 over Eik
1-1 mot Strømsgodset2 
3-0 over Urædd 
I siste treningskamp ble det 1-2 mot Kråkerøy.

De aller fleste Ørnspillerne er presentert via korte videosnutter på Ørns Facebookside HER.

Motstanderen
Staal Jørpeland Idrettslag ble stiftet 1919 og i tillegg til fotball har de også utøvere innen friidrett og håndball.
Staal Jørpeland vant 3. divisjon i 2016-sesongen, men rykket ikke opp pga. omlegging av seriesystemet. I fjor kom laget på 9. plass i samme avdeling som FK Tønsberg. Laget er tippet på omtrent samme plassering av flere bookmakerselskaper, mens Ørn er tippet som en av opprykksfavorittene.

Pga lagets plassering i fjor måtte laget ut i to kvalifiserende runder og vant først 3-1 over Midtbygden over før det blei hele 6-1 over Lura som rykket ned fra samme avdeling som Staal i fjor. Her scoret toppscorer Even Østensen fire av målene. Han har i løpet av de to siste sesongene satt inn 72 mål, og 26 av dem kom i fjor. Med andre ord ett mål mer enn Lasse Bransdal som var Ørns toppscorer i fjor. Dette er en spiss å passe ekstra på i Lystlunden på lørdag.
Staal møter Bryne i første runde i cupen førstkommende onsdag.
Staal Jørpeland har en trenertrio bestående av Marcin Wodka, Fannar Berg Gunnólfsson og Ronny Fjermestad. 

Andre kamper denne runden

Lørdag

Sola

Halsen

 

FK Tønsberg

Vindbjart

 

Donn

Åssiden

 

Egersund2

Pors

Søndag

Urædd

Madla

Mandag

SF2

Start 2

Kom til Lystlunden
Det er varslet godvær i Lystlunden lørdag, og spillerne vil sette stor pris på at du kommer til Lystlunden og følger kampen om opprykk fra første spark på ballen.
Det er kampstart kl. 13.00.