La det være nevnt med en gang, Staal Jørpeland var et lag Ørn burde slått. Det robuste Rogalandslaget la seg lavt og satset på lange baller først om fremst mot den målfarlige spissen Even Østensen. Han fikk egentlig bare en sjanse i kampen, men den førte til scoring. Østensen fikk en lang ball, tok den ned på brystet, dro av en Ørnspiller, og satte ballen inn til høyre for Ørnkeeper fra vel 16 meter.
Trener Kjell Andre Thu var svært misfornøyd med denne scoringen i mot.
– Det skal ikke være lov at han får lov å ta ned ballen, føre den og skyte fra det holdet. Det er slett forsvarsarbeid, som vi er nødt til å stramme opp. Ellers ha vi god defensiv kontroll, og vinner vel sjansestatistikken 10-2 eller no’ sånn. Og da er det ekstra surt å få et sånt mål i mot, sier Ørntreneren.

Før pause
Ørn var best både før og etter pause, men i første omgang førte hverken Thomas Knutsens heading eller Jens Erik Johansens skudd etter frispilling av Nuno Gomes, til scoring. Kampens aller beste angrep endte også målløst. Da spilte Ørn hurtig ballen i seks-syv trekk før den endte foran mål, men Staal-keeperen vartet op med en solid beinparade etter Johansens avslutning fra kort hold.
Bortelaget hadde også en målsjanse med da var Ørnkeeper Vieira greit ute og avverget.
Headinga fra Thomas Knutsen endte nesten i mål
Bilder: Knut G. Bjerva

Etter pause
I løpet av de to første minuttene av andre omgang fikk Ørn to store sjanser. Først glapp keeper en corner fra Nuno Gomes før skuddet fra samme spiller gikk like over.
Etter fem minutter tok midtstopper Trym Bergan Solli ansvar. Han tok med seg ballen og satte fart fra midt på egen banehalvdel. Etter passering av midtstreken slo han en perfekt pasning til Jens Erik Johansen som på direkten satte den i mål fra 15-16 meter. Så enkelt og effektivt kan det gjøres.
Ørnjubel etter scoringa

Etter scoringa mistet Ørn litt av taket på kampen, og Staal kom litt mer med. Midtveis i omgangen kom utligningen, men deretter overtok Ørn igjen og produserte flere store målsjanser.
Effektiviteten har imidlertid et visst forbedringspotensial, og uten flere scoringer endte kampen 1-1.

Nuno Gomes viste mye positivt i Lystlunden

Ikke helt fornøyd
Ørntrener Kjell Andre hadde litt delte følelser etter kampslutt.
– Vi kontrollerer jo kampen i store deler, og skal avgjøre den allerede før pause. Vi produserer flere store sjanser, men må bli flinkere til å sette dem. Jeg syns strukturen i laget var bra og det er mye bra spillemessig, og dette var faktisk første gang startelveren spilte sammen. Vi vil bli bedre utover sesongen når vi er bedre samspilte. I dag kladda det en del, men det gjør det jo ofte i første seriekamp. Vi kan furte litt i kveld, men mandag og tirsdag blir det lett trening før vi møter Lyn i cupen på onsdag, sier Ørntreneren.

Første kamp vanskelig
Ørns sports- og utviklingssjef Ardian Gashi så positive trekk i første kampen.
– Ørnlaget har veldig mange unge spillere, det er vel bare tre over 20 år. Det var nok en del høye skuldre nå i første kampen, og det gikk ofte litt tregt i frispillingsfasen, men dette var en kamp vi uansett burde vunnet. Det var mange gode prestasjoner og når laget blir mer samspilt vil vi bli vanskelige å ta poeng fra sier den tidligere toppspilleren.

Trym Bergan Solli var den beste i forsvaret

Ørns beste
Jens Erik Johansen fikk både pizza og smil som Ørns beste, av henholdsvis fagjuryen og Ørneredet. Dessuten var forsvaret solid, unntatt ved baklengsmålet. Trym Bergan Solli framstod som den beste av backfireren, og hadde også en del gode raid framover på banen. Selv om Nuno Gomes nok har et stykke igjen til toppformen, viste han at han kan bli svært viktig for Ørn utover i sesongen.
Ole Opthun fikk sin debut på A-laget og viste mye positivt i den halvtimen han fikk på banen

Neste kamper
Allerede onsdag tar Ørn i mot Lyn  i første runde i cupen. Kampen mellom de gamle storhetene i norsk fotball har kampstart kl. 18.00.
Neste seriekamp er mot Start2 Sparebanken Sør Arena lørdag 21. april kl.14.00.

I en kamp mellom to av Ørns opprykkskonkurrenter vant Vindbjart 2-1 over FK Tønsberg. Mer overraskende var det at Egersund2 vant 2-1 over Pors.

Flere av Knut G. Bjervas bilder kan du se HER. 

Du kan se høydepunkter fra kampen HER og hele kampen HER.

 

Andre kamper denne runden

 

Lørdag

Sola

Halsen

0-2

 

FK Tønsberg

Vindbjart

0-1

 

Donn

Åssiden

5-2

 

Egersund2

Pors

2-1

Søndag

Urædd

Madla

 

Mandag

SF2

Start 2

 

Neste serierunde

Lørdag

Staal Jørpeland

Urædd

 

Start 2

Ørn Horten

 

Pors

FK Tønsberg

 

Halsen

Egersund2

Søndag

Madla

Sola

Mandag

Vindbjart

Donn

Mandag

Åssiden

SF2

 Kampfakta NT-ligaen 14.03.18
Ørn Horten – Staal Jørpeland 1-1 (0-0)
Lystlunden stadion – 320 tilskuere
Dommer: Mohammad Nabhani, Tollnes - full kontroll
Mål:
1-0 Jens Erik Johansen (50)
1-1 Even Østensen (63)
Gult kort: Jens Erik Johansen
Ørn Hortens lag (4-2—3-1):
Miguel Vieira
Vetle Skaar Eriksen
Deniz Cilingiroglu
Trym Bergan Solli
Daniel Skistad (Olaves Fuglem fra 61.)
Fredrik Tørnby (Ole Opthun fra 61.)
Artan Brovina (Håvard Hettervik fra 89.)
Thomas Utter Jensen (Alex Krawiec fra 74.)
Thomas Knutsen
Nuno Gomes
Jens Erik Johansen