I fjor vant Ørn først 1-0 over Hønefoss før Sandefjord Fotball ble beseiret 3-1 i andre runde. Mot Vålerenga i 3. runde var Ørn det beste laget og burde avgjort etter 90 minutter. Det stod imidlertid 0-0 og ti minutter ut i første ekstraomgang sørget et frispark av Herman Stengel for at VIF vant 1-0.
– Jeg vil gjerne gratulere det unge Ørnlaget med innsatsen. De gjorde det vanskelig for oss, og dette var en kamp vi lett kunne tapt, sa en lettet VIF-trener Ronny Deila etter kampen.

Gleder seg
Trener Kjell Andre Thu har tro på seier i cupkampen onsdag.
- Vi gleder oss til nok en kamp og denne gangen mot en motstander som er klar opprykksfavoritt i sin avdeling. Vi gjør noen forandringer i startelveren, men det er bra å få i gang flere spillere.
Vi må nok prestere vesentlig mye bedre enn hva vi gjorde på lørdag hvis vi skal ha mulighet til å gå videre.
Men det er gøy å få matchet oss mot de beste og det gjør oss bedre. Jeg har god tro på seier mot Lyn, og så tar vi gjerne i mot et eliteserielag i 2. runde. Vi slo ut SF i 2. runde i fjor og var få minutter unna å vinne over Enga, og det vil vi gjerne oppleve igjen, sier Ørntreneren.
Kjell Andre Thu gir instruksjoner mot Vålerenga i 2017, mens VIF-trener Ronny Deila er noe skeptisk
Bilder: Knut G. Bjerva

LagetØrn Horten gjør to forandringer fra laget som spilte 1-1 mot Staal Jørpeland på lørdag. Håvard Hettervik erstatter Deniz Cilingiroglu i mitdforsvaret, mens Alex Krawiec får tillit fra start, mens Fredrik Tørnby får hvile.
Ørn Hortens lag:
Miguel Vieira
Vetle Skaar Eriksen
Håvard Hettervik
Trym Bergan Solli
Daniel Skistad
Alex Krawiec
Artan Brovina
Thomas Utter Jensen
Nuno Gomes
Thomas Knutsen
Jens Erik Johansen

Alex Krawiec starter mot Lyn etter et godt innhopp mot Staal

Innbyrdes møter
Ørn har møtt Lyn 34 ganger og står med 18 seire seks uavgjorte, ti tap og 64-53 i målforskjell.
Sist gang lagene møttes var i 2. runde i 1999, da Lyn spilte i 1. divisjon og Ørn i divisjonen under. Etter at Pors ble beseiret i 1. runde, ble Lyn for sterke i Lystlunden og vant 1-0. Årets Lyntrener Thomas Andre Ødegård var Lyns keeper den gang.

Motstanderen
Lyn spiller i 3. divisjon avdeling 6 med lag fra Nord-Norge, sammen med Frigg, Grei og Korsvoll fra Osloområdet. Søndag møtte de nyopprykkede Melbo i serieåpninga og vant 3-0 på hjemmebane etter to mål av nykommeren Eirik Haugstad og ett av Anwar Pellegrino.

Jørgen Tjærnås som trolig er den personen som har best oversikt over lag og spillere i lavere divisjoner har tippet Lyn på opprykksplass i avd. 6. i sportshjørnet.com  med grunnlag i følgende analyse:
«Det var en enorm skuffelse for Lyn da opprykket røyk med et kvarter igjen av sesongen i fjor. Kunne avgjort selv, men klarte kun 2-2 mot Korsvoll i siste kamp. Den største klubben på dette nivået, men skal de endelig klare det etterlengtede opprykket i år?
Lyn kan ofte hente spillere på en helt annen hylle enn konkurrentene. Det har de til dels gjort i år også. Eirik Haugstad er en fantastisk signering. Spilt mye for Jerv, og den hurtige kanten bør skape trøbbel for alle forsvar i år. Marius Østvold har slitt mye med skader i Stabæk, men var i a-stallen og kunne fort ha hatt en annen historie skadefri. Klassespiller på dette nivået. Også keeper Orhan Simsek er en bra forsterkning på dette nivået.
Fra før er spillere som vingbackene Julius Veen Uldal og Oskar Hansen, samt midtbaneeleganten Rune Isaksen spiller som holder et topp 3. divisjonsnivå. Også midtstopper Anders Lübeck, med mye erfaring fra høyere nivåer, er en dyktig og duellsterk stopper. Anwar Pellegrino, broren til Strømsgodsets Amahl, er ikke helt ulik broren, og hadde en bra sesong i fjor. Felix Bøe-Tangen er også en spennende kantspiller, men varierte i fjor. Se også opp for unge Mikkel Tveiten, som nå er løftet opp fra guttelaget til a-stallen.

Samtidig er det mange gode spillere som har forsvunnet ut. Karbon, Cham og Fallås Dahl vil bli savnet. Men Lyn har en meget bred stall hvor de nest beste fort kunne klart seg på dette nivået. Utfordringen er at det ikke er lett å holde alle fornøyd. Spillere som Athit Berg, nye Henrik Lehne Olsen og Joakim Pedersen Strand er også nyttige spillere som vil bli brukt mye i år.
Å holde styr på hvem som går inn og ut hos Lyn er ikke alltid enkelt. De siste sesongene har det vært ekstrem gjennomtrekk i spillerstallen. Samtidig er det noen ting som savnes litt ennå. En målgarantist på spissplass har de ikke ennå.  Ifejilikaa er ikke helt den typen, mens Bakken må bevise noe på dette nivået etter å ha scoret dusinvis i 4.divisjon. En stopper av høy kvalitet kunne også med fordel vært hentet inn.
Lyn har en tropp og en førsteellever som tilsier at det skal bli opprykk. Klubbhistorie og meritter betyr lite i den sammenheng, men for mange er det stort å kunne møte dem på Bislett i år. Samtidig er det i slike kamper man får ut de få, ekstra prosentene. Klar favoritt, men fikser de det stempelet i år?
Mulig lagoppstilling (3-4-3): Orhan Simsek – Benjamin Nyheim, Anders Lübeck, Emil Borkø – Julian Veen Udal, Rune Isaksen, Marius Østvold, Oskar Hansen – Eirik Haugstad, Felix Bøe-Tangen, Anwar Pellegrino.

OVERGANGER
Inn:
Orhan Simsek (KFUM)
Mikkel Tveiten (Egen juniorstall)
Marius Østvold (Stabæk)
Henrik Lehne Olsen (Brumunddal)
Chimaobi Ifejilika (Korsvoll)
Eirik Haugstad (Jerv)
Jonas Aleksander Bakken (Ski)
Ut:
Sikander Chaudry (Ready, lån ut sesongen)
Markus Norheim Cham (Østsiden)
Fadel Karbon (Spill i Japan)
Mats Ingebrigtsen (Tillerbyen)
Eivind Fallås Dahl (Asker)
Ola Sætherbakken
Henrik Carlyle (Asker)
Adrian Møller (Skeid)
Sofus Rasmussen (Bærum) 

Les Lyns forhåndsomtale av kampen HER.

Felles spillere
Per Gunnar Bredesen gikk fra Ørn til Lyn og spilte 115 kamper i løpet av fem sesonger fra 1978-1982.
Nåværende nestleder i Ørnstyret Atle Hovde har også spilt for Lyn, men han fikk bare fem kamper i 1996. «Lovende kantspiller som aldri klarte å etablere seg på A-laget.» er karakteristikken på www.lynhistorie.com.
Morten Wivestad spilte 50 kamper for Lyn mellom 1997-2002, scoret tre mål og pådro seg 11 gule kort. «Morten var en god midtstopper som dessverre var mye skadet. Morten var kjent for å bli båret ut minst en gang pr. kamp!», er karakteristikken fra samme nettsted. 
Harry Boye Karlsen fikk 58 landskamper, 22 for Ørn, 6 for Lyn og de siste 30 for Larvik Turn.

Vær med på cupfesten
Ingen som så kampene mot Sandefjord Fotball og Vålerenga i fjor, vil glemme opplevelsen. Selv om Lyn ikke har samme klang og styrke som de to eliteserielagene, er det viktig å være på fra start. Det gjelder også tilskuerne. Ta derfor gjerne turen til Lystlunden onsdag kl. 18.00.