Etter en middels serieåpning mot Staal var nok en del usikre på hvordan det skulle gå mot hardtsatsende Lyn. Men det gikk riktig bra. Etter at Lyn førte kampen de første ti minuttene overtok Ørn. Det var Ørn som førte kampen og Jens Erik Johansen kom til to store målsjanser før halvtimen var spilt, men uten scoring.

Men ti minutter før pause kom den velfortjente ledelsen. Nuno Gomes spilte flott ut til Thomas Utter Jensen som slo ballen inn til en umarkert Johansen. Han satte ballen kontant via tverrrliggeren og i mål.
Lyn produserte ikke en eneste målsjanse før pause, og Ørn ledet 1-0 ved halvtid.

Etter hvilen
Det skulle gå nesten en time før Lyn kom til sin første sjanse, og da var de effektive. Etter et innlegg fikk Chimaobi Ifejilika stå aleine og sette inn ballen fra kort hold. 

Mange lag ville gitt litt opp, men ikke årets Ørnlag. Snaue ti minutter etter utligninga, tok Ørn igjen ledelsen. Denne gang var det uromomentet på høyrekanten, Alex Krawiec som fosset fram mot dødlinja. Innlegget satte Jens Erik Johansen kontant i mål.
Ørnspillerne jubler etter scoring, Thomas Utter Jensen (21), Jens Erik Johansen, Trym Bergan Solli og Vetle Skaar Eriksen (14)
Bilder Knut G. Bjerva

Bare et par minutter punkterte Ørn i praksis kampen. Daniel Skistad slo perfekt ballen til Artan Brovina mellom Lyns midtstoppere, han tok i mot ballen, og en perfekt lobb sørget for 3-1 til Ørn.

Mot slutten presset Lyn, uten å komme til de livsfarlige målsjansene. Ørn burde faktisk scoret et par ganger til. Først kom Thomas Utter Jensen aleine, men vippen over keeper gikk i tverrliggeren. Deretter fosset den lynhurtige innbytteren Ole Opthun fram fra egen banehalvdel, men keeper fanget ballen under rundingsforsøket.

Artan Brovina lobber over Lynkeeperen – og 3-1 til Ørn

 

Fulgte kampplanen
Trener Kjell Andre Thu var strålende fornøyd med spillerne
- Vi vinner en helt fortjent seier, og jeg er spesielt fornøyd med at gutta følger kampplanen vi la opp på forhånd. Vi skulle ligge bra defensivt og bruke rommet i kontringer. Dessuten får vi til mye spill og er klart det beste laget. Vi har bra ro i spillet, og tør å spille ball. Samtidig trykker vi til og skaper mange store målsjanser, og burde egentlig drept kampen tidligere. Det positive er også at de litt mer etablerte står fram og tar mer ansvar. Vi møter et bra lag, som kanskje er den største favoritten til opprykk, uansett avdeling, så 3-1 er veldig bra, sier Ørntreneren som er langt mer fornøyd enn etter serieåpninga.

Skuffa Lyntrener
Lyntrener Thomas Andre Ødegård var keeper for Lyn da laget slo ut Ørn av cupen i 1999.
- Tidligere har jeg hatt gode minner fra Lystlunden, både som keeper og assistenttrener for Strømsgodset, men i dag var det ikke så bra. Jeg har sett Ørn på video og var godt forberedt, men det hjalp ikke i dag. Ørn var friskere i alt og ville mer, mens vi virket tunge. Ørn vinner helt fortjent, men jeg er skuffa over hvordan vi slipper inn målene på. Ørn hadde en ekstra hviledag, siden vi spilte på søndag, men det er ikke hele forklaringa. Det er bare å ønske Ørn lykke til videre, sier en skuffa Lyntrener.

Jens Erik Johansen setter inn sitt og Ørns andre mål mot Lyn

Smilende toppscorer
Tomålsscorer Jens Erik Johansen smilte som ei sol etter kampen etter to scoringer.
– Dette var utrolig moro og jeg syns vi vinner helt fortjent. Jeg får jo glimrende framspill på begge måla mine og det var utrolig deilig å se ballen i mål.  Tre mål på to kamper er nesten mer enn jeg hadde forventa, og jeg har ikke tenkt å stoppe nå. Det hadde vært moro å møte Godset i neste runde, eller et annet eliteserielag, sier Ørnspissen.

Thomas Knutsen kan symbolisere innsatsen Ørn la ned på banen

Ørns beste
Jens Erik Johansen fikk sin andre pizza på rad som Ørns og banens beste spiller. I tillegg til to mål, jobbet Ørnspissen knallhardt gjennom hele kampen. Vi vil også framheve den bakre fireren, pluss keeper, der midtstopper Trym Bergan Solli spilte med solid autoritet. Dessuten var det flott å se at Håvard Hettervik framstod som i fjor til tross for mangelfull kamptrening.
På midtbanen hevet Thomas Knutsen seg mange hakk fra serieåpninga, og sammen med Artan Brovina og Nuno Gomes sentralt, sammen med Alex Krawiec og Thomas Utter Jensen på kantene, hadde de stålkontroll defensivt, og var konstruktive offensivt.

Neste kamp
Oppsettet for 2. runde kommer trolig fredag eller mandag. Ørn må nok regne med bortekamp, ettersom man har hatt hjemmekamp de siste gangene man har nådd 2. runde.
Neste seriekamp er på Sør Arena mot Start2 lørdag 21. april kl. 14.00.

Andre lag fra Vestfold
Grorud – FK Tønsberg 2-0
Flint – Mjøndalen 2-4
Eik – Sandefjord Fotball 2-6
Halsen – Fram Larvik 0-4

Flere av Knut G. Bjervas bilder kan du se HER. 

Du kan se høydepunkter fra kampen HER.

Kampfakta 1. runde i NM 18.04.18
Ørn Horten – Lyn 3-1 (1-0)
Lystlunden stadion – 294 tilskuere
Dommer: Nedim Brbovic, Fevang
Mål:
1-0 Jens Erik Johansen (34)
1-1 Chimaobi Ifejilika (53)
2-1 Jens Erik Johansen (62)
3-1 Artan Brovina (64)
Gule kort: Artan Brovina og Miguel Vieira

Ørn Hortens lag:
Miguel Vieira
Vetle Skaar Eriksen
Håvard Hettervik
Trym Bergan Solli
Daniel Skistad
Alex Krawiec (Ole Opseth fra 65.)
Artan Brovina (Fredrik Tørnby fra 70.)
Thomas Utter Jensen
Nuno Gomes (Genti Rudi fra 65.)
Thomas Knutsen
Jens Erik Johansen