God sesongstart
Ørn har startet sesongen bra, selv om det var en nedtur med 1-1 mot Staal Jørpeland i første hjemmekamp. Deretter har det kommet to meget gode kamper. Først ble det 3-1 mot sterke Lyn i 1. runde i cupen før det ble hele 6-0 over ikke fullt så sterke Start2 i Kristiansand sist lørdag. Der var det tre Ørnspillere som scoret to mål hver, og det har, så langt vi har brakt på det rene aldri skjedd etter krigen.

To av de på forhånd klarest Ørnrivalene til opprykk, Pors og FKT, står begge med ett poeng etter to kamper. Vindbjart som rykket ned fra 2. divisjon fikk sin kamp mot Donn utsatt og står med tre poeng. Overraskelseslaget Halsen leder med full pott etter to kamper.

Eneste som gjelder
Trener Kjell Andre Thu er forberedt på hva som møter Ørn lørdag ettermiddag.
- Åssiden er et fysisk lag så vi må klare å stå imot den krigen. Vi har planen klar for hvordan vi ønsker å angripe og vi håper å kunne angripe mye folk også denne kampen. På hjemmebane skal vi ha ballen mye og vi skal klare å styre mye av spillet. Det som gjelder er tre poeng og ingen ting annet er godt nok, sier Ørntreneren.

Vi håper flere jublescener fra Jens Erik Johansen som har fem scoringer på tre kamper hittil i år
Bilder: Knut G. Bjerva

Ørn Hortens lag:
Miguel Vieira
Daniel Skistad
Deniz Cilingiroglu
Trym Bergan Solli
Vetle Skaar Eriksen
Thomas Knutsen
Artan Brovina
Nuno Soares
Ole Opthun
Jens Erik Johansen
Thomas Utter Jensen

Innbyttere:
Fabian Zalo
Olaves Fuglem
Håvard Hettervik
Fredrik Tørnby
Genti Rudi
Endi Zekaj
Niklas Haakenstad

Tidligere oppgjør
Ørn har møtt Åssiden hele 24 ganger tidligere og har 14 seire, fem uavgjorte og fem tap.
Første gang var i 2. runde i da Ørn vant 3-0.
Siste kamp i serien var i 2. divisjon i 1998 der Ørn vant 9-0 i Lystlunden (Pål Engseth scoret fem mål) og 3-0 på Åssiden. Dette var året da Ørn tapte kvalifiseringa til opprykk mot Skjetten.
Siste møte var i 1. kvalifiserende runde i cupen i 2008 da Ørn vant 2-1 i Borre Idrettspark etter at Rune Larsen og Marius Thorkildsen scoret Ørns møte.

Motstanderen
Åssiden er en bydelsklubb i Drammen som rykket opp fra 4.divisjon i fjor. Laget framstår ikke spesielt forsterket og de såkalte ekspertene har spådd at de vil havne i nedrykksstriden i år.
I første seriekamp ble det tap 2-5 på bortebane mot Donn som også rykket opp i for. Mandag ble det 0-3 hjemme mot Sandefjord Fotball2.

Laget spilte kvalifisering i cupen, der de først vant 2-1 over Modum før det ble 1-2 mot Eik i 2. kvalifiserende runde. Åssiden trenes av Audun Fevik, som blant annet har bakrgunn som breddefotballsjef i NFF.
Det er fire-fem av spillerne som allerede har 250 kamper for Åssiden til tross for å ikke være eldre enn 24–25 år?

Vurdering
Jørgen Tjærnås i www.sportshjørnet.com vurderte Åssiden før sesongen og han skrev blant annet følgende:
«På topp har Åssia en spennende spiss i Vemund Eskevik. Etter at stortalentet Magnus Langset dro til Molde sist sommer tok Eskevik opp hansken. Det ble 18 mål, 14 av dem på høstsesongen. Spissmakker Andreas Andersen stoppet på 17 seriemål og 3 i cupen i fjor,.

I forsvar har de et bra brødrepar, hvor Marius Boldt er den med den beste CV-en. Fikk A-kamper for Strømsgodset for snart ti år siden, før han prøvde seg i både Mjøndalen og Notodden. Nå går han på sin femte sesong for Åssiden som kaptein og leder i forsvaret. Var en duellsterk stopper på høyere nivå. Broren Fredrik er også viktig i samme forsvarsrekke, og i likhet med stopper Kasim Al har han vendt til Åssia etter at det ikke ble a-lagsplass hos Mjøndalen.

På midtbanen er Snorre Nyseter en fin signering fra storebror Strømsgodset. I tillegg har Johannes Palm kommet fra Mjøndalens reserver. Men holder det? Jeg er veldig skeptisk. Ikke fordi de ikke kan være gode på 3.divisjonsnivå. Men fordi dette nivået er langt tøffere enn 4.divisjonsavdelingen Åssiden kommer fra, hvor de har møtt mange lag som er milevis unna motstanden de får i år, og kun 3-4 av motstanderne da ga ”riktig” matching.»

Ta gjerne turen
Selv om vi ikke kan love seks Ørnmål lørdag ettermiddag, har Ørn vist så lovende takter hittil i sesongen. Trener Kjell Andre Thus ord om at seier er det eneste som gjelder betyr Ørnjubel i Lystlunden lørdag kl.16.00.