For mer informasjon om møtet med Thomas Berntsen på Ørnhuset, se lenger ned i artikkelen.

God sesongstart
Ørn har startet sesongen meget bra. Etter 1-1 mot Staal Jørpeland i første hjemmekamp har laget spilt tre meget gode kamper. Først ble det 3-1 over Lyn i 1. runde i cupen før det ble hele 6-0 over Start2 i Kristiansand  og 5-0 over Åssiden sist lørdag.

Kan bli ny cupbombe
Trener Kjell Andre Thu har tro på stang inn og håper på mye folk.
- Først og frem så gleder vi oss til å få et av landets beste lag på besøk. Vi ønsker å prøve å spille vårt spill og se om vi kan gi dem noen utfordringer i løpet av kampen. Vi veit at det er viktig å være skjerpet kampen igjennom og unngå for mange personlige feil. Vi må nok også ha litt stang inn mens de kanskje må ha litt stang ut for å gå videre, men vi har bevist før at det ikke er bare-bare å komme til Lystlunden og ta seg videre. Vi håper på masse folk i Lystlunden for å støtte gutta, sier Ørntreneren som spilte for Sarpsborg 08 i 2009. 

Trenerteamet Thu/Bergman har slagplanen klar før møtet med et av landet beste lag
Bilder: Knut G. Bjerva

God cupinnsats
Ørn har kjempet jevnt med lag fra Eliteseiren i cupen de siste åra.
I 2017 ble det 3-1 over Sandefjord Fotball i 2. runde før Vålerenga var i knestående inntil Herman Stengels frispark i ekstraomgangene sørget for et ufortjent tap i 3. runde.
I 2015 var det 2-2 etter ekstraomgangene mot eliteserielaget Mjøndalen i 2. runde og dermed klart for straffesparkkonkurranse. Der scoret Mjøndalen fire ganger, mens Ørn scoret tre, og cupeventyret var over – tungt og brutalt.
I 2014 var Ørn syv minutter fra cupbombe mot Strømsgodset i 2. runde. Da ledet Ørn 1-0 i vel en time, før Godset utlignet. Kampen gikk til ekstraomganger og syv minutter før straffeparkkonkurransen headet Peter Kovacs inn sitt andre mål, og dermed var cupeventyret slutt.

Jubelscener fra kampen mot Sandefjord Fotball i fjor

Tar Ørn alvorlig
Siden 2015 har Geir Bakke vært hovedtrener for Sarpsborg 08, med stor suksess. Den første sesongen endte det med 11. plass i Tippeligaen og tap i cupfinalen mot Rosenborg.  Deretter ble det to sjetteplasser før det endte med tredjeplass i fjor. I cupen spilte Sarpsborg 08 seg igjen til finale. Drømmen om gull brast etter en tøff start. Lillestrøm ledet tidlig 2-0 og vant til slutt 3-2 til tross for massivt sarpepress og enormt sjansesløseri på tampen.

Trener Geir Bakke er klar på hva som blir viktig når de møter Ørn.
- Det handler om å komme godt i gang og være nøyaktig. De forskjellene i divisjoner skal man ikke ta så hensyn til når det gjelder cup. Det utjevner seg ofte veldig fort. Vi må ha friske bein og klare hoder. Alle skal være klare. Vi vet at Ørn har scora bøtter av mål i de to siste kampene og vi må være obs på en del kvaliteter de har. Samtidig drar vi jo dit for å ta kommandoen i den kampen, men vi må være påskrudd, sier Bakke til sin egen hjemmeside som karakteriserer Ørn som et lag i kanonform.

Bakke spilte i sin aktive karriere for Strømmen, Stabæk og Kongsvinger. Han har tidligere vært assistenttrener i Vålerenga, Stabæk og Molde.

Trener Geir Bakke er oppmerksom på Ørns kvaliteter
Bilde: sarpsborg08.no

Motstanderen
Sarpsborg 08 ligger på 9. plass i Eliteserien med ni poeng, ti poeng bak Brann, men bare fire poeng bak Molde på bronseplass.
Laget innledet sesongen med 1-0 over Rosenborg, 2-2 mot Lillestrøm og 3-0 over Vålerenga, men deretter har det gått tråere. Laget har bare ett poeng på de tre siste kampene etter 0-0 hjemme mot Bodø Glimt i siste serierunde. Laget har enda ikke vunnet på bortebane.
Ronnie Schartz Nielsen og Patrick Mortensen er toppscorere med to mål hver.
Laget vant 9-2 over Østsiden i 1. runde i cupen.

Nesten cupbombe sist
Ørn møtte Sarpsborg 08 i 1. runde i 2009, og detonerte nesten en cupbombe da. Sarpsborg 08  ledet 1-0 til pause og gikk opp til 2-0 før Ørn scoret tre ganger på ti minutter og gikk opp i 3-2. Kvarteret før slutt fikk Sarpsborg straffe, men skuddet fra Kjell Andre Thu ble glimrende reddet av Oscar Lindbæk. Ørn sørget imidlertid selv for utligning på et selvmål åtte minutter før slutt, før Martin Wiig avgjorde kampen i siste spilleminutt.  Andre Jacobsen, Alen Patros og Kristoffer Silberg scoret Ørns mål.
I fjor møtte Ørn andrelaget til Østfoldklubben og da ble det 1-2 i Sarpsborg og 4-2 i Lystlunden.

Les og hør hva Sarpsborg 08 skriver om onsdagens kamp HER.

Ekstratilbud for samarbeidspartnere, trenere og lagledere
Sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08 kommer på Ørnhuset før kampen i morgen, dvs kl. 16.30. Han skal holde foredrag om reisen Sarpsborg 08 har hatt de siste årene. Det er et gratis foredrag for trenere, lagledere, og sponsorer.
Berntsen har høstet mye skryt av landets fotballeksperter og riksdekkende medier. Mange trekker fram trener Geir Bakke og Thomas Berntsen som viktige grunner til klubben framstår som en av Norges best drevne klubber sportslig.
Ørn Hortens daglige leder Ørjan Dimmestøler full av forventning til foredraget med Berntsen.
- Siden han kom til Sarpsborg 08 i 2012 har klubben hatt en enorm fremgang. Riktignok startet dette noen år før, men han kom inn når klubben hadde rykket opp til eliteserien for andre gang og stabiliserte klubben i vår øverste divisjon. Det skal bli spennende å høre hvordan klubben tenker på spillerkjøp, utvikling og så salg. De har utviklet spillere som ikke har fått ut potensialet sitt i andre klubber og solgt dem med stor profitt. Jeg synes også det er tøft at 20 millioner i spillersalg ikke betyr 20 millioner i kjøp av en ny spiller. Først skal infrastrukturen styrkes og midlene brukes andre steder i klubben. Det er en svært fornuftig modell.

Møtet er åpent for samarbeidspartnere, trenere og lagledere?
- Jeg håper vi får se mange på Ørnhuset. Settingen skal være uformell og vi har kaffe. Så er det bort på kamp hvor vi må mobilisere for å slå en tøff motstander.
Alle som skal på kamp må ta med kone/mann og barn, svigermor og bestefar, nabo og kollega. Byen må støtte laget i det som har potensiale til å bli nok en cupbombe og fotballfest i Horten, sier Dimmestøl.

Les NRKs artikkel om Thomas Berntsen betydning HER.

Historie
Fotballen i Sarpsborg-distriktet har historie tilbake til 1903, da Sarpsborg FK ble stiftet. Sarpsborg FK og Sparta har tilsammen vunnet syv cupmesterskap, det siste så langt tilbake som 1952.
I perioden mellom 1974 og 2010 hadde ikke Sarpsborg noe lag i den øverste divisjonen i norsk fotball. I 1999 startet derfor alle de 16 fotballklubbene i Sarpsborg-distriktet et samarbeid med arbeidstittelen "Klubben 2000". Målet var å etablere et best mulig fotballag i distriktet. Det varte dog helt til 2007/2008 før samarbeidsklubben fant sin nåværende form.

Høsten 2007 lyktes det endelig å samle alle klubbene i distriktet da Sarpsborg FK igjen meldte seg inn i samarbeidet. FK Sparta Sarpsborg og Sarpsborg FK flyttet sine A-lag ned i henholdsvis 6. divisjon og 4. divisjon, og den nye satsingsklubben SFK Sparta overtok plassen til FK Sparta Sarpsborg i 1. divisjon.

Etter å ha hett FK Sparta Sarpsborg i sesongen 2007 og SFK Sparta gjennom vinteren, ble klubbnavnet i 2008 Sarpsborg Sparta FK. I 2009 endte farsen med at man til slutt falt ned på navnet Sarpsborg 08 Fotballforening.


Vi håper på lignende jubelscener i Lystlunden onsdag kveld

Ikke la muligheten gå fra deg
De som var på cupkampene mot Sandefjord Fotball og Vålerenga i fjor, veit hvor moro det kan være. Vi håper de som ikke var der har lyst til å få en god fotballopplevelse. Derfor gjentar vi trener Kjell Andre Thus oppfordring:
Vi håper på masse folk i Lystlunden for å støtte gutta.

Det er kampstart kl. 18.00. Vær gjerne tidlig ute for å sikre deg plass både til sykkel, bil og på tribunen.