Etter en skuffende serieåpning med 1-1 mot Staal Jørpeland, har Ørn vunnet 6-0 mot Start2 og 5-0 over Åssiden. Bortekampen mot Vindbjart blir den klart tøffeste hittil.
Jens Erik Johansen og Artan Brovina er toppscorere i avdelingen med fire mål i serien. Johansen har i tillegg to cupmål, mens Brovina har ett.
Ørn har hittil 12-1 i målforskjell mens Vindbjart har 2-3 etter tre kamper. Scoringene er satt inn av midtstopper Christian Follerås og spissen Christian Tveit.

Får testa oss
Trener Kjell Andre Thu ser fram til tre tøffe kamper.
- Vi gleder oss til å møte de største opprykkskonkurrentene og få testet oss skikkelig i de neste tre kampene. Først Vindbjart, så Pors og deretter FK Tønsberg. Vi har trua på at det er mulig å hente tre poeng og få en luke til  Vindbjart allerede. Gutta fikk seg en nyttig leksjon av Sarpsborg, og jeg håper vi kan dra med oss noen av den læringa inn i e viktig periode for laget, sier Ørntreneren.

Trenerduoen Trym Bergman og Kjell Andre Thu håper at spillerne lærte av kampen mot Saprsborg08
Bilder: Knut B. Bjerva

Ørn Hortens lag
Ørn stiller samme lag som vant 5-0 over Åssiden i forrige seriekamp. Det betyr at Deniz Cilingiroglu og Artan Brovina er tilbake i startoppstillinga:
Miguel Vieira
Vetle Skaar Eriksen
Deniz Cilingiroglu
Trym Bergan Solli
Daniel Skistad
Thomas Knutsen
Artan Brovina  
Nuno Gomes
Ole Opthun
Jens Erik Johansen
Thomas Utter Jensen

Innbyrdes møter
Ørn møtte Vindbjart første gang så seint som i 1997. Da endte det 2-0 på bortebane, og hele 8-1 i Lystlunden.
I årene 2010, 2014 og 2016 har Ørn slitt med laget fra Vennesla.  Seks møter har resultert i en seier og fem tap.

Thomas Knutsen har spilt alle kampene mot Vindbjart siden 2010, her fra oppgjøret i Lystlunden i 2014

Felles spillere
Raymond Hofstædter som spilte åtte kamper for Ørn i 2002 og satte inn ett av målene i den fantastiske 3-2-seieren mot Tollnes i 2002.
Keeperen Andre Sandum fikk en kamp på Ørns A-lag i 2007 og det samme for Vindbjart i 2010.

Motstanderen
Vindbjart rykket ned fra 2. divisjon i fjor, og var fire poeng bak Odd2 som kom rett over streken.

Laget har bare fire poeng etter tre kamper. De vant 1-0 over FK Tønsberg i serieåpninga, før det ble 1-3 for SF2 og 0-0 mot Donn. Laget røyk også ut med 1-2 mot Jerv i 1. runde i cupen.

11 spillere har forsvunnet fra troppen i fjor, blant dem toppscorer Øyvin Gausdal (trappet ned), Victor Vindfjell (Pors), Preben Skeie og Kim Kvaalen (Arendal), Nicolai Larsen Berg (Egersund) og Adam Pytel (FKT).
Om det har vært store utskiftinger i spillerstallen, har det vært stor stabilitet på trenersiden. Tidligere FKT-trener Steinar Skeie går i år på sin tolvte sesong som hovedtrener i klubben.

Analyse av Vindbjart
Vi benytter nok en gang et utdrag av Jørgen Tjærnås’ analyse av Vindbjart på www.sportshjørnet.com. Han tippet Vindbjart på 4. plass, på plassen bak Ørn:
«Etter mange år med høyt toppnivå og lavt bunnivå i 2.divisjon ble det nedrykk for Vindbjart sist sesong. Lagets ambisiøse og kreative spillestil har vært fantastisk når det har fungert, men det ble for langt mellom høydepunktene i for. Etter nedrykket har store deler av spillerstallen forsvunnet, og selv om det er mange spennende spillere som har kommet inn tror jeg årets sesong blir en mellomsesong.

Av de som har kommet inn er kanskje sistemann i midtstopper Halvor Hovstad den mest spennende i mine øyne. Har u-landskamper, vært i vannskorpen hos Jerv, men fått for få sjanser. Fra samme klubb er også spennende Simen Aanonsen lånt ut allerede.

På stopperplass er Christian Follerås en av få igjen fra i fjor, og blir viktig med sin rutine. Han hadde trappet ned, men ble overtalt til et comeback i fjor. Noe lignende har skjedd for keeper Johnny Kristiansen Borden i vinter. Etter år uten fotball spilte han for Hånes i 5.divisjon i fjor, men vi skal ikke lengre tilbake enn 2015 før han sto fem kamper for Start og spilte U-landskamper. Christian Tveit har vært i både Start, Arendal, Nest-Sotra og Fløy de siste årene uten at det har løsnet ordentlig, men kan være en målscorer på dette nivået.
Spillere som Emil Grønn Pedersen, Magnus Langerud og Børge Engesland er igjen fra fjorårets tropp, og de to siste blir viktige på midtbanen også i år. Vindbjart har hentet mange unge spillere fra de større klubbene rundt, og vil garantert variere en god del. Kantspiller Kawsu Jabai spilte 3.divisjon for Express samme år og bøttet inn mål i 4.divisjon i fjor.

Det er litt for mange for mange viktige spillere ut og litt for store forandringer til at Vindbjart framstår som en av de største opprykksfavorittene. Men det er en bra blanding talent og kvalitet i stallen fortsatt. Jeg tror likevel 2018 blir en mellomsesong før de eventuelt kan ta steget opp igjen neste år.»

Les Vindbjarts forhåndsomtale av kampen HER.

Andre kamper denne runden

 

Lørdag

Staal Jørpeland

Halsen

 

 

Start 2

Sola

 

 

FK Tønsberg

Donn

 

 

Åssiden

Urædd

 

Mandag

Madla

Egersund2

 

 

Pors

SF2

 

Vi håper på tre poeng og ny jubel mot Vindbjart

Møt fram
Dersom du bor på Sørlandet, eller har lyst på en tur til det blide Sørlandet, ta gjerne turen til Moseidmoen i Vennesla som ligger litt inn i landet for Kristiansand.
Ørn trenger all den støtte laget kan få, og du kan bidra fra kampstart kl. 16.00.

Vi vil oppdatere med det viktigste som skjer i kampen på Ørn Hortens Facebookside.