Mange hadde store forventninger før kampen mot Pors etter tre strake Ørnseire og 16-0 i målforskjell. Enkelte var også litt urolige for at Pors som stod med ett poeng etter fire kamper, kom til å slå tilbake.

Og det ble det siste som skjedde. Pors var forsiktige i spillestilen og lå kompakt defensivt. Laget hadde to gode midtstoppere og når heller ikke pasningsspillet og innleggene fra kant hadde høy presisjon ble det i grunn en nedtur. At Pors’ keeper Anders Klemensson framstod som banens klart beste spiller, gjorde det ikke enklere for Ørn.

Før pause
Første omgang var sjansefattig og vi noterte bare en stor Ørnsjanse. Omgangens fineste angrep ble avsluttet med at Nuno kom seg til dødlinja, slo et perfekt innlegg foran mål som Porskeeper først fikk en hånd på, men fikk deretter kastet seg over ballen.
Pors hadde også et par halvsjanser, uten at det blei veldig farlig foran Ørns mål.

Jens Erik Johansen er litt for seint ute på innlegget fra Nuno Soares
Bilder: Knut G. Bjerva

Etter pause
Andre omgang ble mer sjanserik, men ikke spesielt god spillemessig. Etter vel fem minutter fyrte midtstopper Trym Bergan Solli av et skudd som forandret retning, men det gjorde også Porskeeperen, og fikk såvidt avverget. 
Etter en times spill kom en Porsangriper nesten aleine med keeper Vieira, men han var påpasselig ute, og sørget for at fortsatt stod 0-0.
Den største sjansen kom ett minutt seinere da Artan Brovina ble spilt igjennom, men i stedet for å skyte, førte han ballen og ble stoppet  av Porsforsvaret.

Få minutter seinere satt ballen endelig i motstanderens mål. På en velslått corner fra Thomas Utter Jensen steg en bestemt Thomas Knutsen til værs og headet inn en meget fortjent Ørnledelse.
Solid utløsing etter det som mange trodde var seiersmålet

Det så lenge ut til å mot sesongens fjerde Ørnseier, men to minutter før slutt, sørget et selvmål for 1-1. Etter at Ørnforsvaret ikke fikk avklart ble et innlegg brystet inn av Trym Bergan Solli, forbi en utmanøvrert Ørnkeeper.

Da «våknet» endelig Ørnlaget, og mot slutten kom de til tre-fire kjempesjanser, men enten reddet en spiller på streken, keeper reddet frispark eller samme mann stod i veien for et hardt skudd fra fem-seks meter.
Niklas Haakenstad fyrer løs fra kort hold på overtid

Dermed endte det 1-1 og Porsspillerne jublet for ett poeng, mens Ørnspillerne deppet for tapet av to.

Ikke krise
Trener Kjell Andre Thu var nedslått, men ikke utslått etter kampen.
- Isolert sett er det ikke noe krise med uavgjort mot Pors, men det føles litt surt når scoring kommer så seint og på den måten. Det skal være mulig å rense unna lenge før den havner i nettet. Men vi er klart best uten at vi skaper vanvittig med sjanser. Dette var en dag det kladder litt før oss, men vi skulle uansett klart å dra dette i land. Vi ble stasjonære og for mange ville ha ball i bena. Det må vi unngå når vi møter lag som legger seg bakpå og er mere opptatt av å ødelegge enn å spille ball. Da er det opp til oss å klare å bryte de ned. Det fikk vi dessverre ikke skikkelig til i dag. Nå gjelder det å gjøre oss klare for kamp mot FK 2. pinsedag, sier Ørntreneren.

Keeper Miguel Vieira i aksjon på en corner

Ørns beste
På en ikke altfor god dag for Ørnlaget stod keeper Miguel Vieira fram som Ørns beste med flere gode redninger. Han kan også glede seg over pizza fra Pizzanini på Portugals store dag som Grand Prix-arrangør. Thomas Knutsen fikk smil fra Ørneredet og kunne også notere seg for sesongens første scoring.

Neste kamper
Ørns neste kamp er borte mot FK Tønsberg 2. pinsedag kl. 19.00.
Neste hjemmekamp er mot Donn lørdag 26. mai kl. 16.00.

Andre kamper denne runden

 

Torsdag

Urædd

Vindbjart

3-2

Lørdag

Sola

Åssiden

1-0

Mandag

Halsen

Start2

 

 

Egersunds2

Donn

 

 

Madla

Staal Jørpeland

 

 

SF 2

FK Tønsberg

 

Neste runde

 

 

Onsdag

Pors

Urædd

 

Lørdag

Start 2

Madla

 

Mandag

Vindbjart

Sola

 

 

Åssiden

Halsen

 

 

FK Tønsberg

Ørn Horten

 

Tirsdag

Staal Jørpeland

Egersunds 2

 

 

Donn

SF 2

 

           

Flere av Knut G. Bjervas bilder kan du se HER.

Du kan se de to Ørnscoringene fra kampen HER

Kampfakta NT-ligaen 12.5.18
Ørn Horten – Pors Grenland 1-1 (0-0)
Lystlunden stadion – 231 tilskuere
Dommer: Hans Kristian Pedersen, Nanset
Mål:
1-0 Thomas Knutsen (64)
1-1 Selvmål (88)
Gult kort:  Daniel Skistad – fire til Pors

Ørn Hortens lag:
Miguel Vieira
Vetle Skaar Eriksen
Deniz Cilingiroglu
Trym Bergan Solli
Daniel Skistad
Thomas Knutsen
Artan Brovina 
Nuno Gomes
Olaves Fuglem (Alex Krawiec fra 65.)
Jens Erik Johansen (Niklas Haakenstad fra 65.)
Thomas Utter Jensen