- Vi går helt klart for tre poeng, og håper at mange møter opp til fotballfest i Lystlunden, sier trener Kjell Andrè Thu.
Fotballfesten i Lystlunden 16. mai har kampstart kl. 19.00.

Mer enn fotball

På Fotballens festdag skjer det mye i Lystlunden, i tillegg til fotballkampen mot Oppsal. Hortensrussen er utfordret til å lage ekstra liv på kampen, og stiller på en straffekonkurranse mot Ørn-Horten All-star i pausen.

Det loddes ut flotte premier som Vervenspass, middag for to på Horten Mikrobryggeri, gavekort på Decent, gratis pizza fra Pizzanini og en samlet pakke fra Headhunters.

Ørn Hortens lag

Artan Brovina må sone etter sitt røde kort i siste seriekamp. Håvard Hettervik er tilbake fra skade, men starter på benken. Det betyr at Joachim W. Hoff utgjør midtstopperparet sammen med Thomas Knutsen. Alen Patros skyves inn på sentral midtbane sammen med Adnan Hadzic, mens Olaves Fuglem får tillit fra start etter godt innhopp mot Ullern sist og tidligere i sesongen.

Løpssterke Alen Patros flyttes inn på sentral midtbane
Bilder: Knut G. Bjerva

Optimistisk Ørntrener

Kjell Andre Thu har tro på tre poeng mot Oppsal.
– Selv om vi bare fikk 1-1 mot Ullern sist, viste gutta moral og styrke da vi spilte med ti mann i en hel omgang. Oppsal har kommet godt i gang, men er absolutt et lag vi kan matche på hjemmebane. Vi går helt klart for tre poeng, og da er vi med helt i toppen. Vi har vist tidligere at vi er godt trent og har god moral i laget. Dessuten har vi vist mye fin fotball, scoret mange mål og vært gjerrige defensivt. Vi har slitt litt med å komme i gang, men satser på to gode omganger mot Oppsal. Det håper jeg publikum kan bidra til ved å møte opp i Lystlunden, sier Ørntreneren.

Trener Kjell Andre Thu er optistisk før Oppsalkampen

Kan toppe tabellen

Ørn ligger nå på 7. plass i en rekordjevn avdeling og det er bare tre poeng opp til Sarpsborg08 2 som topper tabellen.
Etter at Godset2 vant 3-1 over Sarpsborg08 2 søndag, vil Ørn toppe tabellen med seier over Oppsal – dersom Sprint Jeløy tar poeng mot Moss.
Med ni poeng ligger Oppsal to poeng foran Ørn. Laget har 10-8 i målforskjell etter 3-1 mot Odd3, 4-2 over Østsiden, 1-0 over Sprint Jeløy og 2-5 mot Saprsborg08 2.

Innbyrdes møter

Oppgjøret 16. mai er Oppsals første besøk i Lystlunden. Lagene har nemlig bare møttes en gang tidligere - på Oppsals hjemmebane. I 1979 vant Ørn 3–1 i 1. runde i cupen etter scoringer av Richard Olsen, Nils Johan Semb og Harald Sando.

Motstanderen

Oppsal endte på 10. plass i 2. divisjon i fjor, elleve poeng bak Alta på sikker plass.
Oppsal har mistet de tre spillerne som scoret flest mål for laget i fjor. Ryan Doghman har gått til Raufoss, Mats Vågan til Drøbak og Emil Sildnes til Strømmen. Til sammen åtte spillere har forlatt klubben, men flere med fortid i Oppsal har kommet tilbake.

Wilhelm Adra er toppscorer med tre mål på de fem første kampene.
Gisle Olsen har trent laget siden 2015. Han har jobbet med yngre lag i klubben i mange sesonger, blant annet for juniorlaget i Interkretsserien.

Spissparet Lasse Bransdal og Niklas Haakenstad har scoret syv av Ørns 11 mål i serien i år - vi håper jubelen gjentas mot Oppsal
Andre kamper denne runden  
Søndag Sarpsborg08 2 Strømsgodset2 1 - 3
  Østsiden Holmen 5 - 1
  Kvik Halden Ullern 6 - 1
  Drøbak-Frogn Vestfossen 2 - 0
Mandag Kråkerøy Odd 3  
Tirsdag Sprint-Jeløy Moss  


Bli med på festen

Vi håper du blir en av mange som tar turen til Lystlunden 16. mai. Vi kan nevne at i siste hjemmekamp vant Ørn 5-1 over Vestfossen.
God publikumsoppslutning gir også Ørnlaget ekstra inspirasjon til å lage en skikkelig fotballfest på banen.
Det er kampstart i Lystlunden kl.19.00.