Årets sesong
Ørn har i år vært sterkere på bortebane, enn i Lystlunden, med unntak av kampen mot Åssiden som endte 5-0. Laget har spilt 1-1 mot både Staal Jørpeland og Pors, men står med to strake seire på bortebane. 6-0 over ikke altfor sterke Start2 og 5-0 mot Vindbjart er uansett sterke resultater, og kanskje skyldes borteseirene at man ikke blir møtt av defensive lag som legger seg lavt og satser alt på å ta med seg ett poeng hjem.
FKT står med to strake seire og vil sannsynligvis gjøre alt for å sikre seg tre poeng i lokalderbyet.
Ørn har kun sluppet inn to mål i serien i år, det ene var attpåtil selvmål.

Ekstra viktig
Trener Kjell Andre Thu mener kampen er viktig på flere måter.
– Denne kampen betyr mye mer enn alle andre. Det er Tønsberg og det er gammelt rivaleri, så vi skal gi alt i denne kampen. Den betyr ekstra for både oss og Tønsberg, så det tror jeg blir kjempegøy. Vi har fått en bedre start enn FKT, og det er viktig for begge lagene med seier for å henge med i toppen. Med seier vil vi ligge seks poeng foran Tønsberg, og vil ha et godt utgangspunkt for resten av sesongen.

Hva har vært viktig i treningsuka etter den litt skuffende Porskampen.
- Vi har jobba litt mer med angrepsspillet. Det lugga litt mot Pors, så vi ønsker å bli enda vassere i det offensive. Vi er oppmerksom på kontringsstryken til FKT, så vi har jobba litt med balanse i laget. Vi forventer at vi som vanlig vil styre kampen og ha mye ball, mens Tønsberg ligger lavt og kompakt og satser på kontringer og dødballer, sier Ørntreneren, som selv har scora to mål mot FKT, i 2004 og 2006.

Ardian Gashi er med i troppen for første gang i år. Han har trent godt den siste tida, og spilte sin første kamp denne sesongen da Ørn vant 7-0 over Re i 4. divisjon 16. mai
Bilder Knut G. Bjerva

Motstanderen
FK Tønsberg er en ny klubb som ble stiftet i 2002, snaue 100 år etter Ørn. Klubben har brukt mye penger for å prøve å etablere seg som en toppklubb, med ett år i 1. divisjon i 2005 som eneste resultat.
De siste årene har den økonomiske virkeligheten også rammet FKT. De siste par årene har de redusert budsjettet kraftig og satset på unge talenter i stedet for å hente inn dyre utenlandske eldre spillere.
Laget har siden 2017 hatt 30-årige Christoffer Barland som trener

Bortelagets sesong
FKT startet sesongen med 0-1 hjemme mot Vindbjart før det ble 1-1- mot Pors og Egersund2. Deretter fikk laget sin første seier gjennom 2-1 hjemme mot Donn. Sist mandag ble det 5-1 borte mot Sandefjord Fotball2, der hjemmelaget måtte spille vel en time med ti spillere.
FKT ligger på 7. plass på tabellen med åtte poeng og 9-5 i målforskjell. Conrad Wallem, Thomas Nygaard og Laurent Wilson har scoret to mål hver. Sistnevnte ble hentet inn på korttidskontrakt etter at Tobias Hem ble skadet før sesongen.

Utskiftinger
FKT har fått tilbake Adem Pytel som fjor spilte i Vindbjart. Dessuten har tidligere Ørnspiller Tobias Hem meldt overgang fra Halsen og Damian Aldas har kommet fra Verdal. I tillegg har man hentet inn Laurent Wilson på korttidskontrakt etter at Tobias Hem ble skadet før sesongen.

Av spillere i avgang har Christian Østli gitt seg og meldt overgang til Husøy & Foynland, dessuten har Robin Hofer Dahl gått til Eidsvold Turn.

Thomas Knutsen i kamp mot Christian Østli i høstkampen 2016 

Innbyrdes møter
Ørn og FKT har møtt hverandre 12 ganger siden første oppgjør i 2004. Det har endt med tre seire, to uavgjorte og hele syv tap.
Mange vil sikkert huske den minnerike 16.maikampen i 2011 der Ørn vant hele 6-0. Jarle Belaska scoret hattrick, mens Rune Larsen, Alen Patros og Evan Patros satte inn hvert sitt.   

Sist gang lagene møttes, i oktober 2016, endte det 2-2 i Lystlunden, der Fredrik Tørnby først utlignet før Arnar Førsund headet Ørn i ledelsen snaue ti minutter før slutt. I siste spilleminutt sørget Thomas Nygaard for at FKT fikk med seg ett poeng hjem. «Det unge Ørnlaget slutter ikke å imponere, og mot FK Tønsberg hadde laget fortjent alle tre poengene» skreiv vi på hjemmesida den gang.
Arnar Førsund viser kjærlighet til drakta og klubben etter det han trodde var seiersmålet i 2016

Tidligere møter
16.05.04 FK Tønsberg - Ørn-Horten 4-1 (Kjell Andre Thu)
21.08.04 Ørn-Horten - FK Tønsberg 0-5
01.07.06 FK Tønsberg - Ørn-Horten 3-3 (Daniel Moen Hansen 2, Marius Ottestad)
14.10.06 Ørn-Horten - FK Tønsberg 0-4
16.06.10 FK Tønsberg - Ørn-Horten 6-2 (Kjell Andre Thu, Jørgen Jalland)
28.08.10 Ørn-Horten - FK Tønsberg 2-1 (Jarle Belaska, Rune Larsen)
16.05.11 Ørn-Horten - FK Tønsberg 6-0 (Jarle Belaska, Rune Larsen, Alen Patros, Evan Patros)
28.08.11 FK Tønsberg - Ørn-Horten 2-1 (Rune Larsen)
03.06.12 FK Tønsberg - Ørn Horten 3-1 (Jarle Belaska)
16.09.12 Ørn Horten - FK Tønsberg 3-0 (Jarle Belaska, Rune Larsen, Alen Patros)
19.06.16 FK Tønsberg - Ørn Horten 1-0
08.10.16 Ørn Horten - FK Tønsberg 2-2 (Fredrik Tørnby, Arnar Førsund)

Andre kamper denne runden

 

Onsdag

Pors

Urædd

3-0

Lørdag

Start 2

Madla

1-2

Mandag

Vindbjart

Sola

 

 

Åssiden

Halsen

 

 

FK Tønsberg

Ørn Horten

 

Tirsdag

Staal Jørpeland

Egersunds 2

 

 

Donn

SF 2

 

Støtt laget – møt opp
Dette er en viktig kamp – på flere måter. Ørnlaget vil gjerne ha din støtte fra kampstart kl. 19.00 på Tønsberg Gressbane.
Hvis du ikke har mulighet, blir kampen streamet via Gjengangerens nettside, dersom du ha abbonement.