Det er sjelden man ønsker mer vind i Lystlunden, men lørdag var en slik dag. Sola steikte både på banen og tribunen, og sida mot parken var langt mer attraktiv enn solsida. Dommeren bevilga vanningspause halvveis i hver omgang, og det var særdeles velkomment. På en knusktørr og knallhard bane, viste Ørn spill av høy klasse som lover godt for resten av sesongen.

Mens Halsen spilte 2-2 mot Vindbjart var det egentlig aldri tvil om hvem som skulle dra seieren i land i kampen mot Donn. Selv om bortelaget lå ett poeng foran Ørn, viste Ørn seg fram som et langt bedre lag, og var nærmere fire og fem mål, enn Donn var redusering.

Før pause
Ørn tok ledelsen etter et snaut kvarters spill, og da hadde allerede Artan Borvina brent en kjempesjanse.
Et glimrende Ørnangrep ble avsluttet med at Thomas Utter Jensen vippet ballen elegant over keeper.
Etter vel en halvtime fikk Ørn to store sjanser i løpet av ett minutt. Først fyrte Ole Opthun av et bra skudd som keeper fikk slått til corner. På corneren headet Håvard Hettervik knallhardt i tverrliggeren og ned på streken, før Donn fikk målet ballen unna.
Håvard Hettervik stiger høyest og header knallhardt i tverrliggeren
Bilder: Knut G. Bjerva

Like etter fikk Donn sin første og største sjanse i kampen, da et skudd ble bokset på en underlig måte av keeper Vieira, men den dalte i en bue over mål.
Jens Erik Johansen fikk mulighet til å økte Ørns ledelse minuttet før pause, men keeper fikk så vidt slått skuddet til corner.

Jens Erik Johansen scoret sitt åttende mål for sesongen

Etter pause
Like etter pause forsøkte Johansen seg med et nytt skudd, men nok en gang slo Donns beste ballen til corner.
Etter en times spill kom Ardian Gashi og Alex Krawiec på banen og like etter gjorde Nuno Soares det samme. Dermed økte kreativiteten på Ørnlaget ytterligere et par hakk.
Krawiec sørga i realiteten for å punktere kampen tjue minutter før slutt. Han gjorde et par Donnspillere svimle innenfor egen 16-meter før han satte inn 2-0 med venstrebeinet. Og på overtid stod han bak 3-0, da han etter en flott gjennombruddspasning fra Ardian Gashi forserte på høyrekanten, og la ballen inn foran mål der Jens Erik Johansen enkelt kunne sette den i mål.

Strålende fornøyd
Trener Kjell Andre Thu var imponer etter kampen.
– Jeg syns gutta gjør en kjempekamp og det var liten tvil om hvilket lag som var best. Vi har full kontroll fra start til slutt og holder nullen mot laget som hadde scoret flest mål før denne kampen. Vi skaper masse også denne kampen, og vi styrer det som skjer ved å ha veldig mye ball. De må løpe mye imellom og vi får store rom etterhvert. Vi ser at vi har bra bredde i stallen når vi kan gjøre fire bytter uten at det svekker oss, sier Ørntreneren 

Alex Krawiec gjorde i perioder Donnforsvaret svimle

Ørns beste
Ørnlaget holdt nok en gang nullen og står nå med 22-3 i målforskjell etter syv kamper, noe som tyder på et bunnsolid forsvar. Nærmeste lag i antall baklengsmål har sluppet inn ni baller i eget nett.
Keeper Miguel Vieira var bunnsolid og midtstopper Deniz Cilingiroglu fikk Pizzanini-pizza av fagjuryen for sitt solide spill. Framover var det kanskje innbytterne Gashi og Krawiec vi la mest merke til, men hele Ørnlaget nedla en solid arbeidsinnsats.

Tabell/neste kamp(er)
Med seier nærmet Ørn seg tabelltoppen ytterligere. Halsen spilte 2-2 mot Vindbjart og Ørn ligger kun ett poeng bak Larvikslaget.
Nå venter to tøffe bortekamper for Ørn. Først er det på Gamle Stadion mot Sandefjord Fotball2 lørdag 2. juni kl. 16.00. Deretter er det kamp mot Egersund2 lørdag 9. juni kl. 17.00.
Alex Krawiec, Nuno Soares og Jens Erik Johansen jubler etter scoring

Andre kamper denne runden

 

Lørdag

Sola

Pors

2-1

 

Madla

Åssiden

2-2

 

Urædd

FK Tønsberg

3-5

 

Halsen

Vindbjart

2-2

Mandag

Staal Jørpeland

Start 2

 

 

Egersunds 2

SF2

 

Neste runde

 

 

Lørdag

Åssiden

Staal Jørpeland

 

 

Vindbjart

Madla

 

 

Pors

Halsen

 

Søndag

FK Tønsberg

Sola

 

Mandag

Start 2

Egersunds 2

 

 

Donn

Urædd

 

Flere av Knut G. Bjervas flotte bilder kan du se HER.

Kampfakta NT-ligaen 26.5.18
Ørn Horten – Donn 3-0 (1-0)
Lystlunden stadion – 225 tilskuere
Dommer: Mohammed Nabhani, Tollnes
Mål:
1-0 Thomas Utter Jensen (44)
2-0 Alex Krawiec (69)
3-0 Jens Erik Johansen (92)
Gult kort:  ingen til Ørn – ett til Donn

Ørn Hortens lag:
Miguel Vieira
Daniel Skistad (Genti Rudi fra 83.)
Deniz Cilingiroglu (Olaves Fuglem fra 73.)
Håvard Hettervik
Trym Bergan Solli
Thomas Knutsen
Fredrik Tørnby (Ardian Gashi fra 59.)
Artan Brovina  (Nuno Soares fra 67.)
Ole Opthun (Alex Krawiec fra 59.)
Jens Erik Johansen
Thomas Utter Jensen