Forsidebilde: Helene Pahr-Iversen, Solabladet

For første gang på nesten 40 år har Ørn innledet sesongen med 11 seriekamper uten tap. I daværende 3. divisjon i 1979 kom tapet først i 15. serierunde med 0-1 mot Larvik Turn.
Vi nevner i en parentes at Ørn rykket opp den sesongen.

I årets sesong har Ørn innledet glimrende med syv seire og fire uavgjort, og den syvende kom på bortebane mot sterke Sola. Hjemmelaget vant 2-1 over SF2 i siste kamp, og Ørntrener Kjell Andre Thu regnet på forhånd dette som en av de tøffeste bortekampene i år.

Strålende fornøyd
Trener Kjell Andre Thu var veldig godt fornøyd med lørdagens seier.
- Dette var en sinnsykt deilig seier, og en utrolig sterk seier. Vi møter et veldig fysisk robust lag som var gode, men vi gjør en kanonmatch og holder unna. Keeper Miguel har noen helt avgjørende redninger som gjør at vi drar hjem med tre poeng og ikke ett eller null. Når det er sagt har vi også våre sjanser, så dette var en kamp som sto og vippet fra første spark til siste på ballen. Men vi har matchvinnere i begge ender av banen og i så måte er det greit at vi tar med tre poeng i bussen hjem.

Regner med at dette var en lagseier?
– Ja, hele laget stod på gjennom hele kampen. Miguel var helt konge bak i dag og Thomas Knutsen gjør en veldig solid match både som midtstopper og på midtbanen. Thomas Utter Jensen scorer og blir med det matchvinner og gjør ellers mye bra. På midtbanen står Nuno Soares bak veldig mye av det vi skaper og Trym Bergan Solli rydder bra unna i forsvaret i hele kampen. Jeg vil også berømme Daniel Skistad og Fredrik Tørnby som kommer inn å gjør en veldig viktig jobb.

Du har vel hatt en bra sesongstart både som A-lagstrener og som spiller for Ørn 3 Elite?
- Ja, jeg har enda ikke tapt i år hverken som spiller eller trener. Vi får satse på å opprettholde den statistikken så blir 2018 et meget bra år, sier Ørntreneren

Trenerteamet Thu/Bergman var urolige underveis, men hadde grunn til å smile etter kampen
Bilder: Knut G. Bjerva

Litt om kampen
Det var en kamp der begge lag hadde noen sjanser, men noen sjanse-bonanza var det ikke på Sola stadion. Artan Brovina var nærmest av Ørnspillerne da han var aleine med keeper etter vel en halvtime, men også hjemmelagets keeper stod fram med gode redninger.

Snaue kvarteret seinere skulle det vise seg at Thomas Utter Jensen skulle bli matchvinner. Han utfordret fra sin kantposisjon, dro forbi et par spillere og plasserte ballen sikkert i mål bak Solas keeper.
Han står dermed med syv seriemål denne sesonge, ett mål mer enn Jens Erik Johansen, som imidlertid kan plusse på med to scoringer i cupen.

I pausen måtte Ardian Gashi gå ut med skade. Thomas Knutsen ble skjøvet opp på midtbanen, Trym Bergan Solli tok stopperplassen og Daniel Smistad kom inn som back. Det var betryggende at innbytte og rolleendringene ikke bidro til noen svekkelse av Ørnlaget.
Andre omgang ble også ganske sjansefattig, men Miguel Vieira måtte i aksjon med en beinparade ca midtveis.

Til tross for at Sola kjørte «alle mann» i angrep, klarte Ørn å holde stand, og kunne gjøre den lange bussturen hjem betraktelig hyggeligere.

Keeper Miguel Vieira var nok en gang Ørns beste spiller

Tabell/neste kamp
Ørn ligger nå seks poeng foran Donn, Halsen og Sola. Donn tapte 2-4 mot Madla på bortebane, mens Halsen møter SF2 på mandag.
Tabellen finner du HER.

Neste kamp er fylkesderbyet mot Halsen i Lystlunden lørdag 30. juni kl.16.00.
Deretter venter bortekamper mot Madla og Staal Jørpeland før det blir en måneds spillepause.

Andre kamper

 

 

Fredag

Åssiden

Vindbjart

1-3

Lørdag

Staal Jørpeland

FK Tønsberg

1-1

 

Madla

Donn

4-2

 

Start2

Pors

2-1

Søndag

Egersunds2

Urædd

 

Mandag

Halsen

SF2

 

 Neste runde

Lørdag

Donn

Staal Jørpeland

 

Egersunds2

Vindbjart

 

Ørn Horten

Halsen

 

SF2

Madla

 

Pors

Åssiden

Søndag

Urædd

Sola

Mandag

FK Tønsberg

Start2

Kampfakta NT-ligaen 23.6.18
Sola - Ørn Horten 0-1 (0-1)
Sola stadion
–  100 tilskuere
Dommer: Ole Petter Grindheim, Haugar
0-1 Thomas Utter Jensen (43)
Gule kort: INGEN 

Ørn Hortens lag:
Miguel Vieira
Trym Bergan Solli
Håvard Hettervik
Thomas Knutsen
Vetle Skaar Eriksen
Nuno Soares
Artan Brovina (Fredrik Tørnby fra 77.)
Ardian Gashi (Daniel Skistad fra 46.)
Thomas Utter Jensen
Jens Erik Johansen (Ali Saleban fra 70.)
Alex Krawiec