Daniel Skistad har avsluttet sin karriere i Ørn for å studere i USA. Han er erstattet av 18-årige Jørgen Vedal Sjöl som kommer fra Strømsgodset som har spilt på SIF2. Han kommer opprinnelig fra Sande, som blant annet Jens-Erik Johansen, men har spilt i Godset siden 2015, og fikk sin debut på G18-landslaget i februar i år.
Sjöl karakteriseres som en veldig offensiv type med en presis høyrefot. Han er en boks til boks spiller, og er veldig trygg bakover.  Med sin enorme løpskraft er han stadig å se høyt opp i banen fra sin back-posisjon.

Solid rekke
Som vi tidligere har meldt har Ørn ikke hatt 11 kamper uten tap på nesten 40 år.
- Vi får satse på å opprettholde den statistikken så blir 2018 et meget bra år, var trener Kjell Andre Thus kommentar.
Ørn står med syv seire og fire uavgjorte så langt og tabell-ledelsen hadde vært større, dersom unødvendige og urettferdige mål på overtid hadde vært unngått. Selvmål mot Pors og feilaktige straffer mot FKT og SF2, betyr seks tapte poeng, men en ledelse på tre poeng er kanskje mer enn de fleste hadde trodd. At Ørn har 30-8 i målforskjell, og dermed 22 plussmål mot Halsens åtte, gjør at ledelsen i praksis er på fire poeng.

Det betyr ikke at lørdagens kamp mot Halsen blir enkel. Halsen er det store overraskelseslaget i avdelingen, sammen med Donn. Mange trodde laget ville slite i år, ikke minst fordi toppscorer Tobias Hem (23  mål), meldte overgang til FKT. Mens Fram Larvik sliter både økonomisk og sportslig, er Halsen på frammarsj med god rekruttering. Det unge laget fra Larvik har vist overraskende styrke under ledelse av Roger Iversen som har bakgrunn fra Sandefjord Fotball.

Thomas Utter Jensen scoret seiersmålet mot Sola sist, og har kommet i bedre og bedre form utover i sesongen, det samme har Nuno Soares
Bilder: Knut G. Bjerva

Venter tøff motstand
Assistenttrener Trym Bergman har hatt hodeansvaret denne uka, ettersom hovedtrener Kjell Andre Thu har vært på trenerkurs.
- Det blir en tøff kamp når nummer en og to på tabellen møtes. Halsen er et bra lag som står på hele tiden, men vi ser på oss selv som et bedre lag. Vi skal ut for å styre kampen og ta med oss nye tre poeng i kofferten. Dette blir en morsom kamp som folk bør få med seg, sier Bergman som etter kampen samles til 30-årsjubileum med de andre spillerne som vant junior-NM i 1988.
Juniorlaget vant NM og Norway-cup i 1988. I NM-finalen ble det 2-1 over Lillstrøm der dagens assistenttrener Trym Bergman scoret to mål. Fra venstre Espen Røkaas, Rune Andersen, Martin Jøreng, Kjetil Kristoffersen, Børt Rakfjord og Jørn Allum

Ørn Hortens lag
Det er noe usikkerhet med en del spillere pga skader, men dette blir trolig startelveren:
Miguel Vieira
Jørgen Vedal Sjöl
Håvard Hettervik
Trym Bergan Solli
Vetle Skaar Eriksen
Artan Brovina
Thomas Utter Jensen
Thomas Knutsen
Nuno Soares
Jens-Erik Johansen
Alex Krawiec


Trym Bergan Solli har vært brukt både som midstopper og venstreback denne sesongen

Motstanderen
Halsen fikk en knallstart på sesongen, med fem strake seire. Så kom tapet mot bunnlaget Åssiden. Etter det har det variert en del, men laget har vunnet de to siste kampene. Først ble det 3-2 borte mot Donn før det ble 1-0 over SF2 i siste kamp. Der scoret innbytteren Kristian Istre to minutter før full tid.
Laget ligger på andreplass, tre poeng bak Ørn, og har 25-17 i målforskjell mot Ørns 30-8.

Halsens kamper i 2018

14.04.

Sola

Halsen

0 - 2

21.04.

Halsen

Egersunds2

6 - 0

28.04.

Halsen

Madla

3 - 2

05.05.

Staal Jørpeland

Halsen

1 - 2

14.05.

Halsen

Start2

3 - 1

21.05.

Åssiden

Halsen

3 - 2

26.05.

Halsen

Vindbjart

2 - 2

02.06.

Pors

Halsen

4 - 1

09.06.

Halsen

FK Tønsberg

0 - 2

16.06.

Donn

Halsen

2 - 3

25.06.

Halsen

SF2

1 - 0

HER kan du se Ørnkaptein Miguel Vieira sier om sesongen så langt og kampen mot Halsen.

Tabellen finner du HER.

Andre kamper

Lørdag

Donn

Staal Jørpeland

 

Egersunds2

Vindbjart

 

SF2

Madla

 

Pors

Åssiden

Søndag

Urædd

Sola

Mandag

FK Tønsberg

Start2

JUBEL uten VAR
Mange mener at fotball er best uten VAR. Vil du se en kamp LIVE, helt uten VAR, bør du ta turen til Lystlunden lørdag kl 16.00.