– Vi er rett og slett for dårlige i duellspillet. De vinner kanskje 70 prosent av alle duellene i kampen. Vi er heldige som ikke ligger under med flere mål til pause. Det er kanskje det eneste positive fra 1. omgang at vi ikke ligger under med mer enn et mål, sier Thu.

For i sterk motvind fikk Ørn Horten en tøff start mot Madla. Forsvaret slet må å få ballen ut, og Madla produserte flere sjanser ved å slå høye baller mot Ørn-forsvaret.

Hele tre ganger måtte Ørn-keeper Miguel Vieira i aksjon i en-mot-en-dueller mot aggressive Madla-angripere.

  • Først i det 17. minutt da en Madla-angriper klarer å kjempe seg fri fra to Ørn-forsvarere og kommer helt alene mot Ørns mål, men Vieira får stoppet avslutningen.
  • Deretter i det 34. minutt da en ball går via en Ørn-fot og blir til en presis gjennombruddspasning, men Vieira redder igjen ved å stå i stjerne og kaste seg over ballen i en-mot-en-duellen.
  • Så i det 44. minutt redder Vieira nok en gang, men returen går i en høy bue ut i feltet og inn i en ny duell hvor en Madla-angriper sleivsparker ballen i en høy bue og i mål via stolpen.

Krawiec-mål

I 2. omgang var det forventet et stormløp fra Ørn Horten i den kraftige medvinden, og starten var også god.

I det 48. minutt ble Jens-Erik Johansen spilt flott fri før han igjen finner Alex Krawiec med en fin pasning rett foran mål. Krawiec setter ballen kontrollert i mål. 1–1 og nå forventet nok de fleste tilskuerne at Ørn virkelig skulle ta over kampen. Men det skjedde ikke.

- Når kampen står og vipper så setter vi ikke sjansene våre. Og da får Madla kjempet seg inn i kampen igjen. Mål preger kamper, sier Thu.

Han sikter spesielt til en enorm trippelsjanse i kampens 67. minutt. Et innlegg fra Thomas Utter Jensen fører til tre store avslutningsmuligheter foran mål, men det hele ender med at Ørn-spiss Jens-Erik Johansen skyter knallhardt i tverrligger fra 2–3 meters hold.

– Etter det kriger Madla seg inn i kampen igjen, og på det andre målet deres vinner de alle dueller foran vårt mål, sier Thu.

Halsen-seier

For i det 80. minutt slår Madla et frispark fra midtbanen inn i Ørns 16-meter. Der vinner Madla først hodeduellen, før ballen ramler ned til en helt umarkert Madla-spiller som kan banke ballen i mål på volley fra 7–8 meter.

– Der ser vi forskjellen på et lag som virkelig vil vinne, og et lag som tror de bare kan komme og hente tre poeng, sier Thu.

Etter at Halsen vant sin kamp mot Urædd 2–1 leder nå Ørn Horten 3. div. avdeling 3 med 3 poeng før siste kamp før ferien neste lørdag kl. 16.00. Da venter nok en tøff og lang bortekamp mot Staal Jørpeland. De er også vist form i det siste og vant hele 4–1 mot Sandefjord fotball 2 lørdag, og har nå 2 seirer og en uavgjort på sine tre siste kamper.

Se alle bildene til Knut G. Bjerva her